O Muhtar Görevden Uzaklaştırıldı

Muğla'nın Menteşe İlçesi'nde 17 yaşındaki Oğuzhan Kemçin'in bisikleti ile evine dönerken bir Mestan Göksal'ın arabası ile çarpması sonucu hayatını kaybetmesi ile ilgili Göksal'ın dayısı Muhtar Bayram Güner'in olay anında 112'yi aramaması tepki toplamıştı. Muhtar Bayram Güner'in görevden uzaklaştırıldığı öğrenildi.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi -

Menteşe’de, 7 Temmuz gecesi Denizli yolu üzerinde bir restoranda garson olarak çalışan Oğuzhan Kemçin, saat 00:30'da Yeniköy’deki evlerine dönmek için bisikletle yola çıktı. Oğuzhan'a saat 00:40'ta Mestan Göksal'ın kullandığı otomobil çarptı. Sürücü Göksal, olay yerinden kaçarak 500 metre ilerideki Yeniköy muhtarı ve dayısı Bayram Güner'in evine gitti. Güner ve Göksal, 50 dakika evde kaldıktan sonra yürüyerek olay yerine gitti. Oğuzhan'ın cansız bedeni, 3 saat 20 dakika sonra devriye gezen polisler tarafından bulundu.
Oğuzhan Kemçin’in ölümü ile ilgili davanın 2. duruşmasında Hakim Muhtara, “İnsanlar sana mahallelerini emanet ediyorlar, iyi ki bizim mahallenin muhtarı değilsin” demişti. 
Kemçin’in ailesi de dün görülen 3. duruşma sonrası Menteşe Kaymakamı ve Muğla Valisi’ne seslenerek Muhtar Bayram Güner’in muhtarlık görevinden uzaklaştırılmasını talep etmişti. 
Konu ile ilgili Menteşe Kaymakamlığı tarafından Kemçin’in ailesine gönderilen yazı da Muhtar Bayram Güner’in görevden uzaklaştırıldığı hakkında görevi ihmal iddiasıyla inceleme başlatıldığı belirtildi.
Gönderilen yazı da şu ifadelere yer verildi:
"İçişleri Bakanlığı Makamına elektronik posta yoluyla göndermiş olduğunuz 23.09.2021 tarihli iletide belirtilen konu ile ilgili Yeniköy (Merkez) Mahalle Muhtarı Bayram Güner hakkında Kaymakamlığımızca gerekli inceleme yapılmış olup, yapılan inceleme sonucu; Menteşe Kaymakamlığı İlçe İdare Kurulunun 19.10.2021 tarih ve 18 sayılı kararı ile İlçemiz Yeniköy (Merkez) Mahalle Muhtarı Bayram Güner İlçe İdare Kurulu tarafından yeni bir karar alınıncaya kadar 21.10.2021 tarihinde muhtarlık görevinden uzaklaştırılmış olup, ayrıca Yeniköy (Merkez) Mahalle Muhtarı Bayram Güner hakkında görevi ihmal iddiasıyla ilgili 4483 sayılı Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerinin Yargılanması Hakkında Kanun hükümlerine göre ön inceleme başlatılmıştır."
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN