'2022 yılı, bizim en parlak yılımız olacak'

Muğla AK Parti Milletvekili Yelda Erol Gökcan, TBMM Genel Kurulu'nda CHP Grup önerisinin aleyhinde bir konuşma yaptı. Gökcan, 'Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın da belirttiği gibi, 2022 yılı, bizim en parlak yılımız olacak, 2023'e de böyle gireceğiz' dedi.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Dost Gazetesi

Milletvekili Gökcan; CHP grubunun vermiş olduğu meclis araştırması komisyonu kurulması önergesinin aleyhinde söz aldığını belirterek şu bilgilere yer verdi.
CHP zihniyeti 20 yıldır, seçim sandıklarındaki hezimetini saklamak için olmadık yollar deniyor.
Son dönemlerde aldığımız tedbirler ve uyguladığımız yeni politikalar ile ekonomimizde gözle görülür bir rahatlama sağladık.
Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da belirttiği gibi, 2022 yılı, bizim en parlak yılımız olacak, 2023’e de böyle gireceğiz.
Yavaş yavaş, kademeli şekilde kur da düşecek, faiz de aynı şekilde düşecek.
Yatırım, üretim, istihdam ve ihracatta rekorlar kırıyoruz. Kırmaya da devam edeceğiz.
Fabrikalarımız 3 vardiya halinde çalışıyor, ihracata mal yetiştirmeye çalışıyor.  Durum böyle iken CHP başta olmak üzere Muhalefet Partileri suni gündem peşinde. Başarılarımızı gölgelemek için olmadık yollar deniyorlar.
Ancak güneş balçıkla sıvanmaz.  Vatandaşlarımız gerçekleri görüyor.
Sayın Cumhurbaşkanımıza ve AK Parti İktidarımıza güven ve inançları artarak devam ediyor. CHP zihniyeti 20 yıldır, seçim sandıklarındaki hezimetini saklamak için olmadık yollar deniyor. CHP; ticari sır kapsamına giren konularda dahi akıl almaz oyunlar oynamaya çalışıyor. Şu iyi bilinmelidir ki, her şey mevzuatlar çerçevesinde yapılmaktadır.
Ziraat Bankasını boşa karalamayın.  Ziraat Bankamız daima çiftçimizin, üreticimizin yanındadır.
Ziraat Bankasının tarım sektörüne kullandırdığı krediler 2021 yılsonu itibariyle 109 milyar TL’yi aşmıştır. Kredilerden yararlanan üreticilerimizin sayısı ise yaklaşık 730 bindir.
Söz konusu kredilerin yaklaşık 90 milyar TL’si Hazine ve Maliye Bakanlığımızın faiz desteği kapsamındaki sübvansiyonlu kredilerden oluşmaktadır. Üreticilerimiz bu kredileri, 29 milyar TL tutarındaki kısmı sıfır faizli olmak üzere, yıllık %10’un daha altında oranlarla kullanmışlardır.
Küçük üreticilerimizi desteklemek amacıyla, bitkisel üretimde 50.000 TL’ye; hayvancılıkta ise 100.000 TL’ye kadar kredilerde faizin tamamını Hazine ve Maliye Bakanlığımız karşılamaya devam ediyor. Ziraat Bankası’nın kullandırdığı tarım kredilerinin %36’sı uzun vadeli yatırım kredisidir. 
Bankalar ile müşterileri arasındaki finansal ilişkiler 5411 sayılı Bankacılık Kanunu’nun “sırların saklanması” başlıklı 73 üncü maddesi kapsamında banka ve müşteri sırrı niteliğindedir.
Bu bilgilerin kamuoyunda tartışılması, gündeme getirilmesi veya yetkisiz kişilerle paylaşılması güven ve itibar kuruluşları olan bankalar ile müşterilerine zarar verebilecektir.
Ayrıca, söz konusu müşteri ve banka sırlarının açıklanması hususu, uluslararası düzenlemelerle uyumlu olarak 5411 sayılı Bankacılık Kanununda suç olarak nitelendirilmiştir.
Bu bilgiler ışığında; CHP Grubu’nun Meclis Araştırma Komisyonu kurulması Önerisi’ne karşı olduğumuzu belirtiyor,  Gazi Meclisimizi saygı ile selamlıyorum.

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN