6 İLDEN 12 TAKIM VE 144 SPORCU MUĞLA'YA ŞAMPİYONLUK İÇİN GELDİ

2021 – 2022 Eğitim Öğretim Yılı Okul Sporları Faaliyet Programında yer alan 19 Nisan – 22 Nisan 2022 tarihleri arasında Basketbol Okul Sporları Küçük Kızlar ve Erkekler Grup Birinciliği Heyecanı Muğla'da başladı.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Dost Gazetesi

Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünce gerçekleştirilen grup şampiyonası bugün Menteşe Spor Salonunda yapılan açılış seremonisi ile start aldı.  Sporcuların ve antrenörlerin katılımı ile gerçekleştirilen açılış seremonisinde konuşan Menteşe Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Yavuz Karahasanoğlu şampiyonanın dostluk içerisinde geçmesini temenni ederek tüm takımlara başarılar diledi.
Menteşe Spor Salonunda Erkekler, Atatürk Spor Salonunda ise Kızlar 4 gün boyunca grup birinciliği için mücadele edecekler. 
Küçük Erkeklerde ilk maç Muğla Özel Fethiye Ata Ortaokulu ile İzmir Özel Eraslan Ortaokulu arasında, Küçük Kızlarda ise Muğla Datça Yılmazlar Ortaokulu ile Uşak Borsa İstanbul Ortaokulu karşılaşmaları ile başladı. 
Muğla’nın dahil olduğu 6 ilden 12 takımın katıldığı toplam 144 sporcunun mücadele edeceği karşılaşmalar Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Atatürk Spor Salonu ve Menteşe Spor Salonlarında oynanacak. Yapılan karşılaşmalar sonunda gruplarını lider olarak bitiren takımlar yarı finale yükselmeye hak kazanacak.
Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde yapılan Okul Sporları Basketbol Küçük Erkeklerde Özel Fethiye Ata Ortaokulu (MUĞLA), Özel Aydın Efe Lider Ortaokulu (AYDIN), Özel Ted Denizli Ortaokulu (DENİZLİ), Özel Eraslan Ortaokulu (İZMİR), Özel Karşıyaka Bahçeşehir Koleji Ortaokulu (İZMİR), Özel İzmir Türk Koleji Ortaokulu (MANİSA), Uşak Toki Ortaokulu (UŞAK) olmak üzere 7 takımdan toplam 84 sporcu katıldı. Küçük Kızlarda ise Yılmazlar Ortaokulu (MUĞLA), Özel Aydın Efe Lider Ortaokulu (AYDIN), Esentepe Ortaokulu (DENİZLİ), Torbalı Ticaret Odası 80.Yıl Ortaokulu (İZMİR), Uşak Borsa İstanbul Ortaokulu (UŞAK) olmak üzere toplam 5 takım 60 sporcu katılım sağladı.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN