AK Parti Muğla İl Başkanı Mete 'Muğla bu başkanı gerçekten hak etmiyor'

AK Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün'ün Menteşe İlçesi'nde yapılan ve geçtiğimiz günlerde hizmete giren Turgut Reis Öğrenci Yurdu ile ilgili su temini için başvuruda bulunulmadı iddialarına yanıt verdi. Mete, '19.03.2021 tarih ve 272969 sayılı Gençlik Spor İl Müdürlüğü yazısı ile su bağlanması talebi resmî yazı ile iletilmiştir. Doğrusu Muğla bu başkanı gerçekten hak etmiyor.' dedi.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi -

AK Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün’ün Menteşe İlçesi’nde yapılan ve geçtiğimiz günlerde hizmete giren Turgut Reis Öğrenci Yurdu ile ilgili su temini için başvuruda bulunulmadı iddialarına yanıt verdi. 
Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Menteşe İlçesi’nde yapılan 2 bin 24 kişilik Turgut Reis Öğrenci Yurdu ile ilgili çıkan arıtma ve su temini yapılmadığı için açılışın geciktiği iddialarına; “Arıtma yapıldı, arıtmanın çıktısını bizim tesisata bağlamak üzere de çalışmalar yapılıyor. Suyu zaten hazırladık, talep etmedikleri için bağlayamadık. Talep etmezlerse kime nasıl su bağlayacağız? Şuan inşaat suyu var, yolu yapıldı. Başka yerden gelen aksaklıkların Büyükşehir Belediyesi’ne mal edilmesi ne kadar doğru, ne kadar vicdani?” ifadelerini kullanmıştı.
AK Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete ise, 19 Mart 2021 tarihinde su bağlanması talebinin resmi yazı ile iletildiğini belirtti. Mete açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
“Yaşına hürmet etmesem yalancı diyeceğim ama demiyorum.
1-) Yanlışı: Osman Gürün ‘Yurtlar için su bağlansın talebinde bulunmadılar’ dedi.
Doğrusu: 19.03.2021 tarih ve 272969 sayılı Gençlik Spor İl Müdürlüğü yazısı ile su bağlanması talebi resmî yazı ile iletilmiştir.
2-) Yanlışı: Osman Gürün ‘kanalizasyon yatırım programımızda yoktu, paket arıtma yapacaklardı zaten, bu onların sorunu’ dedi.
Doğrusu: Vidanjörler şehrinin belediye başkanı böyle konuşur zaten. Atık sudan anladığı Vidanjör çünkü. 17.12.2018 de 6332669 sayılı resmî yazı ile Yurtların yapılacağı ve Eylül 2021 de hizmete alınacağı bu nedenle de Altyapı-kanalizasyon ve su temini için talepte bulunulmuş ama muhterem Büyükşehir Belediyesi ve bol bol kavun yiyip zurna çalan yetkilileri, 3 senede yatırım programına alamamışlar. Bir de utanmadan onlar zaten paket arıtma yapacaktı diyor. Paket arıtma dediği fosseptik. Yani Vidanjörler arasında bir yaşam vadediyor öğrencilere yurtlarda. İşte CHP Belediyelerinin 2021 yılı Belediyecilik vizyonu.
3-) Yanlışı: Osman Gürün Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı
Doğrusu: Bu şehir bu başkanı ve bu ekibi gerçekten hak etmiyor.”
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN