AK Partili Gökcan, 'Yurt açılışının gecikmesinin tek sorumlusu CHP'li Belediyedir'

AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında Muğla'daki Turgut Reis Öğrenci Yurdu'nun açılışını CHP'li Muğla Büyükşehir Belediyesi geciktirdiğini söyledi.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi -

AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde düzenlediği basın toplantısında, Muğla'da açılışı yapılan Turgut Reis Öğrenci Yurdu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Gökcan, "İş yapmayıp sadece eleştiren CHP zihniyeti"nin Muğla'daki Turgut Reis Öğrenci Yurdu'nun açılışını geciktirdi” dedi.
AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan, açıklamasında şunları kaydetti; “Muğla’mızda bugün KYK’ya ait yeni bir yurdun açılışını daha yapıyoruz. Turgut Reis  Öğrenci Yurdumuza 2024 gencimizi yerleştiriyoruz. Muğla’mızda 2002 yılında 2.673 olan kapasiteyi bugün 8.137’ye ulaştırdık. 2021 sonunda 10.341, 2022 sonunda 13.041 kapasiteye ulaşıyoruz. 5400 kişilik yeni yurtlar için 500 Milyon  TL’lik yatırım yaptık. İş yapmayıp sadece eleştiren CHP zihniyeti bu yurdun açılışını geciktirdi. CHP'li Muğla Büyükşehir Belediyesi kendi işi olan su ve kanalizasyon yatırımını yapmadı. Yaklaşık 5-6 Milyon TL’lik Belediyenin kendi işi olan su ve kanalizasyon yatırımını yapmadı. Su ve kanalizasyon sorununu çözdük.”
“CHP’Lİ BÜYÜKŞEHİR’E RAĞMEN YURDUMUZU AÇTIK”
Milletvekili Gökcan, Muğla’da hiç bir öğrencimizi açıkta bırakmadıklarını belirterek, “CHP’li Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin işini de biz yaptık. CHP’li Büyükşehir’e rağmen yurdumuzu açtık. Yatırımlar için Genel Başkanımız Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ve Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Muharrem Kasapoğlu’na teşekkürlerimizi sunuyoruz. CHP Muğla Milletvekili Sayın Süleyman Girgin, açılışını yaptığımız Turgut Reis Öğrenci yurdu ile ilgili, Bakanlığa su ve kanalizasyonu yapmak için müracaat ettiklerini, yurdun iskanı olmadığı için yapamadıklarını söyledi. Ortada bilgi kirliliği ve yanlış bilgilendirme var. Su ve kanalizasyonu olmayan yere iskan verilmez.2016 ve 2018 yıllarında Muğla Gençlik Spor İl Müdürlüğü Muğla Büyükşehir Belediyesine KYK Turgut Reis yurdunun  su kanalizasyon çalışmasını yapması için yazı yazdı. Büyükşehir Belediyesi cevaben 2019 yatırım programına alacağını bildirdi.2 yıldan beri hiç bir şey yapmadıkları için Hükümet olarak Belediyenin asli işini yapmak zorunda kaldık ve yaptık. İşlerini doğru yapsalardı zamanında iskan alınacaktı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımıza iskân başvurusunda bulunduk. Gecikmenin tek sorumlusu CHP’li Belediyedir. CHP zihniyeti yine iş yapmayıp, engelleyici tutum takındı. Biz hiç bir öğrencimizi mağdur etmedik. Mağdur eden CHP’dir.” diye konuştu.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN