Akaryakıta Yeni Zam Yolda

Rusya ve Ukrayna Savaşı devam ederken brent petrol fiyatlarında meydana gelen dalgalanma akaryakıt fiyatlarında da sürekli değişkenlik yaşanmasına neden oluyor. Vatandaşlarda artık akaryakıt fiyatlarında sürekli yaşanan zam haberlerini takip etmekte zorlanıyor. Yaşanan bu değişkenlik nedeni ile gece yarısından itibaren benzine 1,43 lira, motorine ise 1,38 lira zam gelmesi bekleniyor.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi -

Rusya ile Ukrayna Savaşı  ve dolarda meydana gelen yukarı yönlü hareketlenme Türkiye Ekonomisi’nde meydana gelen sıkıntıların artmasına neden oluyor. Akaryakıt fiyatlarının sürekli yükselmesi enflasyonunda buna bağlı olarak artması vatandaşları dayanılmaz bir skıntının içerisine sürüklüyor.
Vatandaşlar uluslararası petrol fiyatlarında yükselme meydana geldiği anda akaryakıta hemen zam yapılmasına rağmen fiyatlar düştüğünde akaryakıt fiyatlarında aynı oranda indirim yapılmadığından şikayet ederken bu gece yarısından itibaren benzine 1,43 lira, motorine ise 1,38 lira zam gelmesi bekleniyor.
Dolar kurunun 16 liranın üzerine çıkması sonrası benzin ve motorine bu gece yarısından itibaren yapılacak olan zamdan önce bugünden itibaren geçerli olmak üzere LPG'ye zam geldi. 37 kuruşluk fiyat artışı pompaya yansıdı.
BENZİN VE MOTORİN 24TL’Yİ GEÇECEK
Bu gece yarısından itibaren akaryakıta yapılacak olan zam ile beraber benzin ve motorin fiyatlarının 24TL üzerine çıkacağı belirtiliyor. Akaryakıt fiyatları, Türkiye'nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor. Bu hesaplanma sonucunda dağıtım firmalarınca uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösterebiliyor.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN