Aksın, yaşanan bu olaydan dolayı üzgünüz

Fethiye'de geçtiğimiz günlerde Foça Mahallesi Çalış Mevkii'nde anne ve babası ile babaannesinin bulunduğu Melisa 2 Sitesi'ne giden 3,5 yaşındaki İdil Gençay'ın sahipli bir köpeğin saldırısına uğradığı iddia edilmişti. Akita cinsi Şensi isimli köpeğin sahibi Murat Aksın, 'Komşularımız yaşanan bu olaya inanamadı. Hepimiz çok üzüldük. Aile ve doktoru ile görüşüp, elimizden geleni yapmaya hazır olduğumuzu söyledik' dedi. 

PAYLAŞ
Youtube Kanalı VİDEO
Dost Gazetesi - Dost Gazetesi

Avukat Meriç Gençay geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada; 3,5 yaşındaki kızı İdil’in köpek saldırısı sonucu kolundan yaraladığını ve şikayetçi olacağını söylemişti. Çalış’ta Melisa 2 Sitesi’nde yaşadıkları acı olayı anlatan Meriç Gençay’ın ardından İdil Meriç’i ısıran köpeğin sahibi Murat Aksın olaydan üzüntü duyduklarını ancak kendilerinin ellerinden gelen özveriyi gösterdiklerini söyledi. Komşuları ile birlikte evinin önünde bir araya gelen Aksın ailesi, kendileri açısından yaşananları anlattılar. Köpeğin devamlı balkonda bağlı vaziyette bulunduğu belirtilirken; kesinlikle saldırgan olmadığını iddia ettiler. 

Fethiye’de esnaflık yapan Murat Aksın yaptığı açıklamada, “Köpeğimin ismi Şensi… 2 aylık yavru olarak bize geldi. İdil isimli kız çocuğunu daha önce iki kez uyardım. Hayvanlara ani yaklaşılmaması gerektiğini anlattım. Bu arada sitede tüm önlemlerimizi almış durumdayız. Adaleti temsil eden bir kişiye yaptığı açıklamaları yakıştıramadım. Komşularımız yaşanan bu olaya inanamadı. Herkes yemek ve su verir; akşama kadar çocuklarla oynar. Köpek yemek yerken, kız çocuğu kafasına sarılmış. Balkonda bağlı duruyordu. Yaşanan durumun ardından ilk müdahaleyi biz yaptık. Eşim hemen kucağına aldı ve havlu ile kolunu sardı” şeklinde ifadeler kullandı. 

HEPİMİZ ÇOK ÜZGÜNÜZ
Yaşanan olay nedeniyle üzgün olduklarını aktaran Murat Aksın, “Yapılan açıklamada çelişkili ifadeler kullanılmış. O akşam eşimle hastaneye gittik ve doktoruyla konuştuk. Uzuv kaybına yol açacak bir durumun olmadığını söyledi. İlk önce çocuğun gözleri önünde olduğunu fakat daha sonra çığlık sesleri duyduğunu anlatıyor. El bebek, gül bebek büyüttüğüm bir hayvana kimse iftira atamaz. Yaşanan bu husustan dolayı üzgünüz. Doktor sadece plastik cerrahi ameliyatı olduğunu söylerken; babası tarafından arkasından kırık ve tendonların kopma noktasına geldiği ifade edildi. Ayrıca bir tespit isteyeceğiz. Tüm bu söylemler karşısında tazminat davası açacağım. Eğer kazanırsam sokak hayvanlarına mama alıp, dağıtacağım” diye konuştu. 

Murat Aksın’ın eşi Tuğba Aksın da, “Olay anında yemek yiyorduk. Köpeğimize de kemik verdik. Birden sarılınca de yemeğini alacak psikolojisiyle ısırdı. Arada 5-6 blok var. Sürekli sitenin çocukları ile oyun oynar. Herkes tarafından çok sevilir. Bu arada beslenmesi yasak olan bir ırk değildir. Akitalar, bazı ülkelerde ailelerin ve çocukların emanet edildiği bir köpek türüdür. Zaten ilk müdahalede ben bulundum. Doktoru ve babasıyla konuştuk. Maddi ve manevi gereken bir şeyin olup, olmadığını sorduk. Teşekkür ettiler” dedi. 

 

 
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN