ALMANYA'DA ÖLDÜ, FETHİYE'DE KÜLLERİ DENİZE DÖKÜLDÜ

Almanya'nın Nürnberg kentinde geçen 23 Şubat'ta yaşamını yitirdikten sonra bedeni yakılan Alman 71 yaşındaki Peter Hencke'nin külleri, vasiyeti üzerine yıllardır birlikte yaşadığı 68 yaşındaki eşi Anita Hencke tarafından kavanozla Muğla'nın Fethiye İlçesi'ne getirilerek Fethiye Körfezi'ndeki Turunç Pınarı Koyu'nda denize döküldü.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Dost Gazetesi

Almanya'nın  Nürnberg kentinde geçen 23 Şubat'ta yaşamını yitirdikten sonra bedeni yakılan Alman 71 yaşındaki Peter Hencke'nin külleri, vasiyeti üzerine yıllardır birlikte yaşadığı 68 yaşındaki eşi Anita Hencke tarafından kavanozla Muğla'nın Fethiye İlçesi'ne getirilerek Fethiye Körfezi'ndeki Turunç Pınarı Koyu'nda denize döküldü.

Almanya'nın Nürnberg kentinden tam 25 yıldır her yaz tatilini geçirmek üzere Türkiye'ye gelen ve Fethiye'de kiraladığı tekne ile mavi yolculuk yaparak geçiren sigortacı Peter Hencke geçtiğimiz 23 Şubat'ta kalp krizi sonucu Almanya'da vefat etti. Yine vefatından önce eşi Anita Hencke'ye tatil için Fethiye planı yapan Peter Hencken, ''Eğer ölürsem bedenim yakıldıktan sonra küllerimi çok sevdiğim Fethiye'deki Turunç Pınarı Koyu'na dökün. Bir kısmını da yine Fethiye'de Körfezi gören ormanlık bir alana gömün.'' şeklinde vasiyette bulundu. 25 yıl boyunca her yaz Fethiye'ye tatile gelen çift, ilçedeki otellerde konakladı. Çiftin tatilleri boyunca en büyük zevkleri, kiraladıkları gulet tekne ile denize açılıp cennet koylarda gecelemek, akşamüzeri teknenin güvertesinde oturup eşsiz gün batımı manzarasını izleyip sohbet etmekti. Bu sohbetler sırasında Peter Hencke, bir çok kez eşi Anita'ya ölünce bedeninin yakılmasını ve küllerinin Fethiye Körfezi'ndeki Turunç Pınarı Koyu yakınlarında yine tekneden denize dökülmesini istedi. Bu istek sırasında ''Ne olur, bu gezdiğim koyları kızım,damadım ve torunum ile önce bir hafta kadar gezin. Dönüşe geçeceğinizde küllerimi denize atın. Bir kısmını da bu güzel körfezi gören bir ormanlık alana gömün'' dediği ifade edildi.

KREMATORYUMDA YAKILDI

Bu yaz tatil için yine Fethiye'ye gelecek çiftin planları, Peter Hencke'nin aniden geçirdiği kalp krizi nedeni ile bozuldu. Geçen 23 Şubat'ta hastaneye götürülerek yoğun bakım ünitesine alınan Peter Hencke, aynı gün yaşamını yitirdi. Hıristiyan olan Hencke'nin cenazesi Nürnberg'teki krematoryumda yakıldıktan sonra külleri eşi Anita'ya verildi.

EŞİNİN KÜLLERİYLE FETHİYE'YE GELDİ

Eşinin küllerini küçük bir kavanoza koyan Anita, 1 yıl önceden birlikte yaptıkları tatil planına uyarak uçakla Fethiye'ye geldi. Anita'ya bu tatilde kızı Veronika (30), damadı Hannes (30) ile birlikte torunu da eşlik etti. Fethiye'de eşinin 1 yıl önce kiraladığı ''Sea Bird'' isimli gulet tekneye gelen Anita Hencke ve yakınları, eşinin fotoğrafını ve çevresini sevdiği çiçekler ile donatıp bir köşe gerçekleştirdi. ''Sea Bird'' gulet tekne Fethiye Ece Marina'dan demir alıp Fethiye Körfezi'ndeki Sarsala, Boynuzbükü, Bedri Rahmi Koyu, Göcek koylarını gezip Kızılada'ya da yanaştı. Anita Hencke ve yakınları buradan Peter Hencke'nin vasiyetini yerine getirip eşsiz günbatımı manzarasını izlediler.

 

EŞİNİN KÜLLERİNİ AĞLAYARAK DÖKTÜ

Yaklaşık 1 hafta boyunca devam eden mavi yolculuk Turunç Pınarı mevkiinde denize Peter Hencke'nin küllerinin dökümü ile sona erdi. Burada Anita Hencke, kızı ve damadı ile birlikte denize eşinin küllerinin bir kısmını dökerken bir ara fenalaştı. Gözleri dolan ve ağlayan Anita Hencke'nin yardımına kızı yetişti. Eşinin vasiyetini yerine getiren Anita Hencke, kızı ve torununa sarılırken duygusal anlar yaşandı.

 

''PETER, TÜRKİYE AŞIĞIYDI''

Denizin üzerinde yüzen çelengi üzgün gözlerle izleyen Anita Hencke eşinin vasiyetini yerine getirdiğini söyledi. Anita Hencke '' Eşim 23 Şubat'ta vefat etti. Biz 25 yıldır Fethiye'de mavi yolculuk yaparak tatil yapıyoruz. Eşim bu tatillerde 'ölürsem bedenim yakıldıktan sonra küllerimi Turunç Pınarı çevresine dökün' derdi. Ben de kızım ve yakınlarımla eşimin vasiyetini yerine getirdik. Bizim için çok zor oldu. Peter Türkiye ve Fethiye aşığıydı. Daha fazla konuşamıyorum.'' ifadelerini kullandı.

 

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN