Barış İnce ve Latife Tekin, yazmanın serüveni söyleşisinde Fethiye'de buluştu

Fethiye Likya Günleri Etkinlikleri, Edebiyat Atölyesi, 'yazmanın serüveni' söyleşisiyle devam etti. Barış İnce'nin moderatörlüğünde Latife Tekin'in konuşmacı olarak katıldığı söyleşiye ilgi yoğun oldu.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi -

Fethiye Likya Etkinlikleri kapsamında ünlü yazar, şair ve gazeteciler Fethiye’ye gelmeye devam ediyor. 10 Ekim’e kadar sürecek olan Likya etkinlikleri söyleşilerinde bu sefer konuk Barış İnce ve Latife Tekin oldu. Konuşmacı olarak katılması beklenen Haydar Ergülen ise, sağlık sorunları nedeniyle programa katılamadı. Fethiye Belediyesi Özer Olgun Kültür Merkezi’nin Açık Hava Gösteri Merkezi’nde sohbet havasında gerçekleştirilen söyleşiyi vatandaşlar ilgiyle izledi.  Programa Fethiye Belediyesi Başkan Yardımcısı Güzide Özkaya, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’nın eşi Çiğdem Karaca, Bursa eski Milletvekili Ceyhun İrgil, Fethiye Belediyesi Kültür Sosyal İşler Müdürü Halime Ok ile çok sayıda vatandaş katılım sağladı.
Latife Tekin, “Fethiye’ye Edebiyat Evi yapılacağından mutluluk duydum”
Yazar Barış İnce moderatörlüğünde gerçekleşen söyleşide, Latife Tekin yazdığı kitaplardan örnekler verdi. Fethiye’ye bir ‘edebiyat evi’ yapılacak olduğunu bugün öğrendiğini söyleyen Tekin, “Fethiye’ye böyle bir edebiyat evinin yapılacak olmasından mutluluk duydum. Fethiye Belediyesi’ne organizasyonundan dolayı teşekkür ederim. Bugün gördük ki, bu tür söyleşilerin büyük katkıları var, biz de gelerek, halkımızla buluşmaktan ve sohbet etmekten keyif aldık” dedi.
İnce, “Edebiyat ve kitapla buluşmak güzeldi”
Yazar ve gazeteci Barış İnce ise, “Bu tür etkinlikleri çok önemsiyorum. Fethiye’de edebiyatın konuşulması, kitapla buluşmak çok anlamlıydı. Umarım seneye de devamı gelir. Edebiyat evi projesinden bahsetmiştik. Biz de bu konuda elimizden ne geliyorsa yapmaya çalışacağız” dedi.
Söyleşinin ardından Adem Kazan sahne aldı
Söyleşinin ardından yazarlar Beşkaza Meydanı’nda sevenleriyle buluştu. Latife Tekin ve Barış İnce, vatandaşların kitaplarını tek tek imzaladı. Söyleşinin ardından sanatçı Adem Kazan, Fethiye Belediyesi Özer Olgun Kültür Merkezi’nde sahne aldı.  
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN