Başkan Ay, 'Kasım ayının sonuna kadar İngiliz turistleri görebiliriz'

İngiltere'nin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri kapsamında uyguladığı seyahat listesinde yaptığı güncellemede, Türkiye'yi 22 Eylül itibarıyla 'seyahat sonrası zorunlu otel karantinası gerektiren kırmızı listeden' çıkarması, İngiliz turistlerin çokça tercih ettiği Fethiye'deki turizmcileri mutlu etti.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi -

Türkiye'nin kırmızı listeden çıkarılması ile turizmcilerin İngiliz turist beklentisi arttı. Bölgede planlanan turizm sezonu uzatma planları da İngiltere’nin Türkiye’yi kırmızı listeden çıkarması ile tekrardan gündeme geldi. İngiltere’nin kararı değerlendiren Çalış Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı Mete Ay, İngiltere’nin bu kararının ardından sezon sonunda bölgede hareketlilik yaşanacağını belirtti. Ekim ve Kasım aylarında İngiltere’den Fethiye bölgesine geniş kapsamlı bir tatil göçü olabileceğini belirten Başkan Ay, turizmden öte bölgede yaşayan İngiliz vatandaşların ülkelerine dönebilmesinin de çok sevindirici olduğunu kaydetti. Çalış Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı Mete Ay, “Aldığımız güzel haberlere göre şöyle 23-29 Eylül tarihleri arası hem “Jet-tu” hem de diğer taşımacılık firmaları ve Türk Hava Yollarının tarifeli seferleri Dalaman’a iniş ve kalkışları başlatıyorlar. Bu da bölgeye gelecek turistin sesini ve geleceğini gösterir” dedi. 
“KASIM AYININ SONUNA KADAR İNGİLİZ TURİSTLERİ GÖREBİLİRİZ”
Çalış Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı Mete Ay, “Bu sene geçen senenin tam tersini yaşıyoruz. Geçen sene Ekim ayında uçuşları kapatmışlardı. Şimdi de tam tersi oldu. Tabi ki umut verici bir durum… Neden Umut verici bir durum çünkü sezon uzayabilir. Umarım Kasım ayının sonuna kadar bölgemiz de İngiliz turistlerimizi görebiliriz. Çünkü İngiliz turistler bölgeye, Fethiye’ye gelmeden gerek otelciler, gerek esnaf ve sokak olsun…Esnaf ve sokaktan kastım restoranlar, barlar, marketler, hediyelik eşyacılar, kuyumcular vb. hiç kimse sokakta maalesef doğru dürüst para kazanamadı. Umut ediyorum sonbaharın son iki ayına gelecek olan bu tarihler bildiğiniz gibi Eylül ve Ekim umarım Kasım da bu ayların içine girer. Bu aylar genelde yaşlı turistin geldiği aylar. Yaşlı turistin çok para harcadığını biliyoruz. Umut ediyorum onları tekrar bölgemize çartırların vasıtasıyla, uçakların ve İngiliz firmalarının vasıtasıyla tekrar bölgemizde görebiliriz” dedi.
“BÖLGEMİZE İLK UÇUŞLAR 23-29 EYLÜL TARİHLERİNDE BAŞLIYOR”
Başkan Mete Ay, “Tabi ki en önemli olaylardan biride tarifeli uçak… Tarifeli uçaklarla gelmek çok pahalı oluyor. Mutlaka çartırların Dalaman Havalimanına seferlerini başlatması gerek.  Havalimanı müdürlerimizden Onur Beyden aldığımız güzel haberlere göre şöyle 23-29 Eylül tarihleri arası hem “Jettu” hem de diğer taşımacılık firmaları ve Türk Hava Yollarının tarifeli seferleri Dalaman’a iniş ve kalkışları başlatıyorlar. Bu da bölgeye gelecek turistin sesini ve geleceğini gösterir. Bölgeye gelemeyen ve bölgeye gelmek isteyen inanılmaz bir İngiliz popülasyonu var. Şunu da unutmamak gerek biz her ne olursa olsun İngiliz turistleri düşünsek de bölgemiz de 8.000’e yakın burada yaşayan İngiliz vatandaşı var. Burada ikametgâh eden İngiliz vatandaşları uzunca bir süre kendi ülkelerine gidemediler. Birçok otelcimiz ve turizmcimizin İngiliz yabancı evliliği var. Onların çocukları eğitimlere başlayamadı. Hem turizm açısından hem de bölgede yaşayan İngiliz vatandaşlarımız açısından çok umut verici çok güzel bir haber. Umut ediyorum ki Kasım ayının sonuna kadar bu uçuşlar devam eder. İnşallah İngiliz turistleri Ekim ve Kasım aylarında bölgemizde görebiliriz” diye konuştu. 

“HERŞEY ÖNÜMÜZDEKİ 10 GÜN İÇİNDE BELLİ OLACAK”
Sezonu erken kapatan oteller pişman olur mu? Sorusuna cevap veren Çalış Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı Mete Ay,  “Büyük otellerin tekrar açılması zor…  Ama 2-3 yıldız kalitesindeki otellerin tekrar açabilme şansları var. Pişman olurlar mı olmazlar mı? Bunu önümüzdeki ilk 10 günde görebileceğiz. Çünkü uçuşların organize edilmesi ve gelecek turist sayısına göre Ekim ve Kasım ayındaki trafik akışına göre algılayabileceğiz” ifadelerini kullandı.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN