BAŞKAN KARACA, GÜNDEM ANALİZ'İN KONUĞU OLDU

'YENİ PROJELERİ HAYATA GEÇİRECEĞİZ AMA ŞU AN DURMAK ZORUNDAYIZ' Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca Gündem Analiz programında Necati Kambur'un sorularını içtenlikle yanıtladı. Programda belediyenin ekonomisinden, projelere ve yapılacak çalışmalara kadar A'dan Z'ye Fethiye konuşuldu. Programda Başkan Karaca, 'Türkiye'de borcu olmayan 3-5 belediyeden biriyiz. Bu enflasyon kasamızdaki parayı da alıp götürecek. Ondan dolayı 1100'e yakın personelimizin maaşlarını ödeyebilmek, rutin işlerimizi yapabilmek adına yeni projeler hayata geçireceğiz ama şu an durmak zorundayız' dedi.

PAYLAŞ
Youtube Kanalı VİDEO
Dost Gazetesi -

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, FRT TV ekranlarında yayınlanan ve gündemin nabzını tutan Gündem Analiz Programı’nın konuğuydu. Yaklaşık 3 saat süren programda Alim Karaca, Necati Kambur’un sorularına içtenlikle cevap verdi. 
1 LİRA BORCUMUZ YOK
Fethiye Belediyesi’nin hiçbir kuruma 1 lira borcu olmadığının altını çizen Belediye Başkanı Alim Karaca, “Belediyemiz kendi ayakları üzerinde durabilen ve kendi projelerini hayata geçirebilen bir belediye konumunda. Birçok belediyemiz şu an ciddi borçların kıskacında. Personel maaşlarını bile aylarca sonra ödeyebilmekteler. Bizim devlet kurumlarına, vergi, sigorta ve personelimize hiçbir borcumuz yok. Kasamızda şu an itibariyle kullanabildiğimiz 38 milyon otopark, otopark harçlarını da içine koyarsak 44 milyon gibi bir nakit paramız var” dedi.
Karaca, “İlk göreve geldiğimizde 2019 yılında Fethiye Belediyesi’nin şirketiyle birlikte borcu 40 milyonun üzerindeydi. Bu borçları ödedik. Göreve geldiğim sırada ciddi sorunlar yaşadım. Körfez sıkıntısı ve alt patlama meydana geldi. Ve bu süreçte pandemi sürecini yaşadık. Belediye olarak hemen bütün tedbirlerimizi aldık. Riskli grupta olanları kategorize ederek tedbirler aldık ama bizler belediye olarak görevimizi aksatmadık. Çünkü halkımızın sağlığı bizim için çok önemli. Bütün ekibimiz ve ilgili kurumlarla yurttaşlarımızın yanında olmaya özen gösterdik. Biliyorsunuz ilk günlerde ciddi maske sorunları vardı. Buradaki gönüllü vatandaşlarımızla birlikte üretmiş olduğumuz yüz binlerce maskeyi buradaki esnaf, vatandaşlarımız hatta sağlık çalışanlarımıza ilettik. Bölgemizdeki tüm camilerin ve eğitim kurumlarının hepsini dezenfekte ettik. Onların moral ve motivasyonlarını üst seviyede tutabilmek için kent orkestramızla birlikte mahalle mahalle gezdik. 65 yaş üstü vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılamak için zabıtamız aracılığıyla seferber olduk. Sağlık çalışanlarımızın olası bir virüsü evlatlarına ve ailelerine taşımaması için burada bir otel kiraladık. Aynı zamanda transferlerini ve konaklamalarını ücretsiz karşıladık. Ama ne yazık ki, birçok sağlıkçımızı Covid 19 yüzünden kaybettik. Burada sizin huzurunuzda ben hepsine minnettarlığımı iletmek istiyorum” diye konuştu. 
ÖMRÜMDE BÖYLE SIKINTILI BİR SÜREÇ GÖRMEDİM
Bölgemizde kent müzesi ve yaşam merkezinin yanı sıra konuk evi, nikah ve düğün salonu yapmak istediklerini ancak bazı projeleri revize etmek zorunda kaldıklarını dile getiren Başkan Karaca,  “Bölgemizde aynı zamanda 30 milyon değerinde iki tane yer kamulaştırdık. Burada gençlik merkezi ve otopark projelerimiz vardı. Ben 50 yaşındayım ve 2. Dönem Belediye başkanlığı yapıyorum. Ömrümde böyle sıkıntılı bir süreç hiç görmedim. Çiller ve rahmetli Ecevit dönemi ekonomik krizleri de gördüm ama hiçbir zaman böyle olmadı. Geçen yıl 25-30 liraya döşemiş olduğumuz kilit parkeyi bugün 130 liraya alıyoruz. Akaryakıt ve mazot 23 lira olmuş durumda. Sadece Temizlik İşleri Müdürlüğü’müzün ayda 600 bin lira olan akaryakıt gideri şu an 2 milyon ve üzerine çıkmış durumda. Bizde birçok birim var biliyorsunuz. Hepsini üst üste koyduğunuzda gerçekten ciddi bir krizle karşı karşıya kaldık. Elbette bazı projelerimizi revize edeceğiz. Yüzde 70-80 ini yapamayacağız. Yıllara böldüğümüz projelerimiz var onları hayata geçireceğiz. Akabinde önümüzü görmeden ekonomi stabil duruma gelmeden kesinlikle hiçbir konuda ihaleye çıkmayı düşünmüyorum. Biz belediyeyi birçok mücadele sonucunda buralara getirdik. Türkiye’de borcu olmayan 3-5 belediyeden biriyiz. Bu enflasyon kasamızdaki parayı da alıp götürecek. Ondan dolayı 1100’e yakın personelimizin maaşlarını ödeyebilmek, rutin işlerimizi yapabilmek adına yeni projeler hayata geçireceğiz, ama şu an durmak zorundayız. Çok elzem olan söz verdiğimiz projeleri hayata geçirmek adına önümüzdeki günlerde ekonomik yapımıza bakıp ihale edeceğiz” şeklinde konuştu. 
AMACIM KENTİN TEMEL SORUNLARINI ÇÖZEBİLMEK
“Kentin temel sorunlarının başında bu alt yapıyla ilgili sorunlar vardı” diyerek sözlerine devam eden Belediye Başkanı Alim Karaca, “Büyükşehir Belediye Başkanımızın da bize verdiği desteklerle Ölüdeniz arıtmasını o bölgenin hizmetine verdik. Belcekız’daki otellerin su bağlantılarını yaptık. Ovacık Hisarönü bölgesinde ciddi bir problem var. Kanalizasyon yok. Ciddi bir enerji sorunu var. Biz de AYDEM ve MUSKİ ile yapmış olduğumuz görüşmelerde aynı zamanda Telekomu’da işin içine sokarak 4 kurum şeklinde girdik. O bölgeye hiçbir zaman böyle bir yatırım yapılmadı. Bizlere “ Neden bu dönem girdin” ? diyorlar. Birincisi pandemi vardı. 24 aylık bir projeydi. 24 ayda tamamlanacak. Şu ana kadar yüzde 90-92’si tamamlandı. Mayıs 15’e kadar bizim sorumluluğumuzdaki bütün bölgeleri tamamlayacağız. İnönü Bulvarı biliyorsunuz devam ediyor. Baha Şıkman Caddesi’nde de bir çalışma yaptık. O bölgemizin de ciddi bir enerji sorunu vardı. Bunlar cesur ve her Belediye Başkanının atmayacağı adımlar. Benim amacım bu kentin temel sorunlarını çözebilmek. Alt yapı sorunu olan bir yerde turizm olamaz. Bölgelerimizin enerji sorunlarını komple çözeceğiz. MUSKİ ile birlikte AYDEM’İ oraya sokacağız. 15 gün içerisinde ikisi de bize teslim edecek. Ondan sonra sıcak asfalt döşenecek. İnönü Bulvarı ve Atatürk Caddesi BSK çalışmasını Mayıs sonu itibari ile tamamen bitireceğiz. Çarşı Caddesi’nde de kilit parke çalışmalarımız var, ihaleleri yapıldı. 22 metrelik yol çalışmalarını Nisan 15 itibariyle bitirip hemen asfaltına geçeceğiz. Karagözler bölgemizin altyapı çalışması bitti. Nisan 20 itibariyle kilit parkesi ve asfaltı da hazır şekilde bekliyor.  Çalış Mustafa Kemal Bulvarı’nda da  içme suyu, kanalizasyon ve hava hatlarını yerin altına aldıktan sonra kaldırım ve BSK çalışmalarını yapacağız. 2023 yılında bütün altyapılarımızı tamamlayacağız” ifadelerini kullandı.
BİR AĞAÇ ZARAR GÖRÜR DİYE CANIM GİDİYOR
Alt yapı çalışması yapılan caddelerde ağaçların sökülerek başka yerlere nakledildiğini söyleyen Başkan Karaca, “Biz ağaç kesmiyoruz. Ağaçları naklediyoruz. Bir tane ağaç zarar görür diye benim canım gidiyor. Ve onlar endemik bir bitki. Bölgemizde birçok dezavantajlı gruplar var. O vatandaşlarımıza seçimlerden önce de sözler verdik, engelsiz bir şehir yaratmak adına. Onların da bu şehirde yaşama ve o kaldırımları kullanma hakları var. Altı Nokta Körler Derneği Başkanımız ve üyeleri olmak üzere. Sakatlar ve Zihinsel Engelliler Derneği’nin de belediyemize verdiği dilekçeler bizde mevcut. Onları size sunabilirim. Bu ağaçlar yıllar önce buraya dikilmiş ama yanlış bir tercih, bunlar kaldırım ağacı değil. Bu ağaçlar bütün kaldırımları kaldırıyor. İnanılmaz bir şekilde kök salıyorlar. Bütün giderlerin aralarına girmiş durumdalar. Oradaki 100 esnafın 97’si kaldırılmasını istediler. O bölgede bir arıza sorunu olduğunda MUSKİ mülkiyetinizin sınırına kadar arızayı yapar devamına girmez. Kaldırımlar da insanlar yürümekte zorluk çekiyor. Ağaçlarımızı Çiftlik, Karadegik ve Babataşı bölgemizdeki parklara naklediyoruz. 22 tanesini naklettik.  Biz alt yapıya ve oradaki kaldırımlara zarar vermeyen oya ya da erguvan ağacı gibi rengarenk ağaçlardan dikeceğiz. Bu konuda bizi karalamaya çalışan sözde çevreci arkadaşlar gitsinler koy ihalelerinin doğru olmadığını esnafımızın, teknecilerimizin zarar göreceğini ve bu koyların muhatabı olan Deniz Ticaret Odası tarafından işletilmesi gerektiğini gidip savunsunlar” açıklamalarında bulundu. 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN