Başkan Otgöz 'Engelli Kardeşlerimiz Hizmetlerde Önceliğimizdir'

Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında '3 Aralık Dünya Engelliler Günü bir kutlama günü değil bir farkındalık günüdür' dedi.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi -

Seydikemer’de engelsiz bir yaşam inşa etmek istediklerini dile getiren Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü vesilesiyle yayımladığı mesajında şu ifadeleri kullandı;
“Seydikemer Belediyesi olarak, ilçemizde yaşayan engelli vatandaşlarımızın sorunlarını dinleyerek, onların talepleri doğrultusunda hizmet etmeye gayret ettik. Seydikemer’de herkesin rahat yaşayabilmesi, rahat ulaşım sağlayabilmesi için çalışmalar yaptık, yine bu doğrultuda çalışmalarımız devam etmektedir. Engelli kardeşlerimiz hizmetlerde önceliğimizdir! Seydikemer Belediyesi yeni hizmet binası ve Hükümet Konağının inşasında da engelli bireylerimiz göz önüne alınmış; görme engelli bireylerin belediye ve kaymakamlığa rahatlıkla ulaşmaları için yürüyüş bandı döşenmiştir.  Yine belediyemize talepte bulunan bedensel engelli bireylerimiz için yol ve parke çalışmaları yapılmıştır. Hizmet odaklı yönetim anlayışıyla çalışmalarımız devam edecektir. 
3 Aralık Dünya Engelliler Günü bir kutlama günü değil; bir farkındalık günüdür. Kendimize sürekli hatırlatmak zorunda olduğumuz bir gerçek vardır: Her sağlıklı insan birer engelli adayıdır! Ancak bedensel engeller, hayallerimiz karşısında engel teşkil etmemelidir.  Bugün ayağı olmayan ancak olimpiyatlarda en önde koşan, eli olmayan ancak dünyanın en güzel resmini çizebilen, gözleri görmeyen ancak gören gözlere inat tüm güzellikleri gören insanların içindeki yaşam sevinçleri bizlere örnek olmaktadır. Asıl engel zihinlerimizdeki engellerdir! Zihinlerdeki engel kalkmadıkça sağlıklı birey olarak toplumda yer edinmek oldukça zordur. 
Bu duygu ve düşüncelerle engelli vatandaşlarımızın her zaman yanında olduğumuzu hatırlatarak 3 Aralık Dünya Engelliler Gününü kutluyorum. Engelli vatandaşlarımıza ve fedakar ailelerine sağlık ve mutluluklar diliyorum.” 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN