Başkan Yellice'den afetler ile ilgili açıklama

Ülkü Ocakları Fethiye İlçe Başkanı Salman Yellice 2021 Afet Farkındalık ve Eğitim Yılı ile ilgili bir basın açıklamasında bulundu. Afetlerin toplumsal bir mesele olduğunun altını çizen Başkan Yellice, 'Afetler Devletimizi, milletimizi ve vatanımızın her bir karış toprağını ilgilendiren milli bir meseledir. Her milli meselede olduğu gibi Ülkü Ocaklarımızın her bir neferi, afet öncesinde ve sonrasında da Devletimize, milletimize ve vatan topraklarına her türlü desteği ve yardımı kuşkusuz sunacaktır' dedi.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi -

2021 Afet Farkındalık ve Eğitim Yılı ile ilgili açıklamada bulunan Ülkü Ocakları Fethiye İlçe Başkanı Salman Yellice, “Tabiat olayları ve afetler Yüce Allah’ın kullarını imtihan etme şeklidir. İnsanoğlu olarak da çevreye ve doğaya verdiğimiz küçük-büyük her türlü zarar ile de bu tabiat olaylarının ve afetlerin artmasına, ekolojik dengenin bozulmasına neden vermekteyiz. Bu zararların en belirginleri, atmosferin incelmesi, ozonun delinmesi, küresel ısınma, buzulların erimesi, iklimlerin değişmesi, su kaynaklarının azalması, depremlerin çoğalması, yangınların artması, ormanların azalması ve benzeri şekilde olmaktadır. Bu nedenle tabiat olaylarına ve afetlere, Yüce Allah’ın imtihan şekli deyip geçmemek gerekmektedir. Ülkemiz, jeolojik konumu ve fiziksel yapısı ile her türlü tabiat olayı ve afete uygun bir zeminde yer almaktadır. Öncesinde, afet sırasında ve sonrasındaki hasarlar, zararlar, yaralanmalar ve can kayıpları afetle ilgili farkındalığımız ve bilinçli olmamızla ters orantılıdır. Ne kadar afet bilincimiz yerindeyse o kadar az hasarla afet sürecinden çıkabiliriz. Bilindiği üzere Kıymetli İçişleri Bakanlığımız tarafından 2021 yılı Afet Farkındalık ve Eğitim Yılı olarak ilan edildi. Bu çerçevede İçişleri Bakanlığımız bünyesinde faaliyet gösteren Afet ve Acil Durum Başkanlığı (AFAD) raporlarına baktığımızda bu yıla özel olarak eğitim, bilgilendirme ve çalışmalara ağırlık verilmiş, bugüne kadar 12 milyon vatandaşımıza ulaşılmıştır. Yine mülki idarelerimiz de AFAD işbirliğiyle bilgilendirme, eğitim ve farkındalık çalışmalarını canla başla yürütmektedir.

AFETLER TOPLUMSAL BİR MESELEDİR
Afetlerin toplumsal bir mesele olduğuna değinen Ülkü Ocakları Fethiye İlçe Başkanı Salman Yellice, “Afetler; Devletimizi, milletimizi ve vatanımızın her bir karış toprağını ilgilendiren milli bir meseledir. Her milli meselede olduğu gibi Ülkü Ocaklarımızın her bir neferi, afet öncesinde ve sonrasında da Devletimize, milletimize ve vatan topraklarına her türlü desteği ve yardımı kuşkusuz sunacaktır. Bu kapsamda Ülkü Ocaklarımızın her bir neferini ve Aziz Milletimizi boğulma, buzlanma ve don, çığ, deprem, heyelan, hortum, sel, yıldırım, yangın gibi her türlü tabiat olayı ve afete karşı bilinçlenmeye, farkındalık sağlamaya davet etmek boynumuzun borcudur. Ülkü Ocakları Fethiye İlçe Başkanlığı olarak da en elzem ve yakın zamanlı projelerimiz arasında her bir ülküdaşımızın ve Fethiyeli hemşehrilerimizin afet bilincine ve farkındalığına ulaşması için seminer, eğitim, tatbikat gibi etkinliklerle bu konuda uzman Devlet kurum ve kuruluşları ve STK’lar ile de iş birliği yaparak milletimizin ve vatanımızın afetlere hazırlıklı olması, afetleri en az zararla atlatması ve afet sonrasında muntazam şekilde yardım faaliyetlerinin yürütülmesi yer almaktadır. Bugüne kadar ülkücüler olarak üzerimize düşen her türlü görevi gözümü kırpmadan, hiçbir fayda gözetmeden yerine getirdik ve getirmeye de devam edeceğiz. Her zaman olduğu gibi afetlere karşı da milletimiz omuz omuza, kol kola, yan yana durmaya devam edecektir. Allah Devletimizi, Milletimizi ve Vatanımızı her türlü musibetten korusun” şeklinde konuştu. 
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN