Bodrum'da halk isyanda, her şey 'pekiyi' değil

Bodrum'da bozuk yollar, kesilen sular, yetersiz alt yapı derken tatil cenneti yerel halk ve turistler için ıstırap yuvasına döndü. Bodrum'da yaşanan sıkıntılarla ilgili Bodrum Güçbirliği Derneği'nden, 'Bozuk yollar yüzünden artık sadece malımız değil, canımızda tehlikede.' açıklaması geldi. Bodrum'daki olumsuzlukları rağmen Bodrum belediye başkanı Ahmet Aras ise tüm derslerinin 'pekiyi' olduğu ilkokul diplomasını paylaşarak kendini övdü.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi -

Muğla'nın ünlü tatil merkezi olan Bodrum'da, gerek yerel halk gerekse ilçeye gelen yerli ve yabancı turistler Bodrum'un içler acısı haline isyan ediyorlar. Bitmeyen yol kazıları, her yağmurda evleri basan seller, yetersiz alt yapı çalışmaları ve bozuk yollara tepkiler çığ gibi büyüyor. Özellikle bozuk yollar yüzünden sık sık kazaların yaşandığı, araçlarda çok ciddi maddi hasar oluştuğunu belirten Bodrum Güçbirliği Derneği, bu yolların artık can güvenliğini tehdit eder hale geldiğini belirterek, Bodrum ve Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin bu sorunla ilgili hiçbir şey yapmadığını ifade etti. Ancak Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Bodrum'daki yaşanan eksiklikleri tamamlamak yerine tüm derslerinin pekiyi olduğu ilkokul diplomasını paylaşarak adeta kendini övdü.

"CANIMIZ TEHLİKEDE ARTIK YETER"
Bozuk yolların Bodrum'un hayat standartını çok ciddi şekilde düşürdüğünü belirten Bodrum Güçbirliği Derneği Başkanı Serdar Kayhan; "Bodrum Belediye Başkanı Sayın Ahmet Aras, aylar önce altyapı çalışmaları yüzünden vatandaşlarımızdan sabır istedi. Alt yapı çalışmalarını elbette destekliyoruz ama yolların bu yüzden bu halde olduğu bahanesinin arkasına sığınılmasını kesinlikle kabul etmiyoruz. Sezon için yama yapılan asfalt bile rezil durumda. Bodrum Yarımadası'nın hemen her mahallesinde yollar o kadar bozuk ve her geçen gün bozuluyor ki, artık sadece malımız değil, canımızda tehlikede. Vatandaşlarımızın isyanı her geçen gün artıyor. Buna rağmen belediye hiçbir çalışma yapmıyor! Allah korusun bu yüzden bir ölümlü kaza olursa bunun hesabı nasıl verilecek! "Alt yapı yapıyoruz" diye kimse kimsenin canını da malını da tehlikeye atamaz. Canımız tehlikede! Artık yeter! En insancıl, en temel haklarımızdan biri olan ulaşım hakkımızı bile doğru dürüst sağlayamıyorken, Bodrum'un diğer sorunları nasıl çözülecek, merak ediyoruz" dedi.

"BİZ ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPMAYA HAZIRIZ"
Bugüne kadar Bodrum'un yararına olan her çalışmaya destek verdiklerini belirten Serdar Kayhan; "Ama artık canımızı tehlikeye atan, tüm vatandaşlarımızı isyan ettiren bozuk yolların bir an önce düzeltilmesi gerekiyor. Bu işin bahanesi olamaz. İstediğimiz tek şey insanca, güvenli yaşamak. Önümüz kış. Yağacak yağmur ve olumsuz hava koşullarıyla bu yollar daha da bozulacak. Şimdiden uyarıyoruz ve Bodrum Güçbirliği Derneği olarak bu konuda üzerimize düşeni yapmaya hazır olduğumuzu belirtiyoruz. Lütfen Bodrum Belediyesi de vatandaşlarımıza karşı sorumluluğunu hatırlasın ve bu sorun çözülsün. Dernek olarak bu işin takipçisi olacağız" dedi.

BAŞKANIN İLKOKUL DERSLERİ PEKİYİYMİŞ!
Tatil cenneti Bodrum'daki eksiklileri ve olumsuzlukları görmezden gelen Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Haziran ayında sünger heykelinin açılış töreninde yaptığı konuşmada, heykelin 2 yıllık zorlu bir sürecin ürünü olduğunu söylemişti. Heykel yaptırmakla övünen Başkan Aras, ilkokul diplomasını kendine ait sosyal medya hesabı üzerinden paylaştı ve bu defa kendini överek, şu cümleleri kullandı, "Eğitim hayatımın başlangıç noktası olan Cumhuriyet Ortaokulu tarafından yapılan sürprizle, ilkokul diplomamın bana hediye edilmesi oldu. Beni yıllar öncesine götürerek gülümsetenlere de çok teşekkür ediyorum. Cumhuriyetin okulundan mezun olan, Cumhuriyetin ordusunda yıllarca görev yapan ve şimdi, Cumhuriyetin 98 yıllık partisi tarafından aday gösterilme onuruna layık görüldükten sonra; doğduğu, büyüdüğü kentin insanları tarafından Belediye Başkanı seçilen bir Cumhuriyet çocuğu olarak, duyduğum gururun tarifi yok. Bana bu gururu yaşatanlara layık olmak, var olduğum sürece vazgeçilmezim olacak."
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN