Bolelli, 'Festivalin sezona faydası olacak'

21'inci Ölüdeniz uluslararası hava oyunları festivali nedeni ile Ölüdeniz Belcekız Tatil Köyünde Fethiye Belediyesi tarafından açılış kokteyl düzenlendi. Açılış kokteyline yoğun bir katılım sağlandı.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi -

YAMAÇ PARAŞÜTÜ BENCE ŞUAN DA DÜNYANIN 1 NUMARASI
21’inci Ölüdeniz uluslararası hava oyunları festivalinin beklenenden iyi geçtiğine değinen Fethiye Belediye Başkan Yardımcısı Oğuz Bolelli, “Şöyle söyleyeyim biz gerçekten bu sene pandemi nedeni ile kararsız kalmıştık festivali yapalım mı, erteleyelim mi? diye. Bir ay kadar önce her şeye rağmen yapalım diye yola çıktık çok kısa sürede umduğumuzdan çok daha ciddi bir katılım ile karşılaştık. Şuanda 900 civarında katılımcı var bu sene biraz konsepte de eklemeler yaptık, akrobasi yarışması birde hedef yarışması koyduk. Bu nedenle profesyonel sporcular da ilgi gösterdiler zannediyorum hedef yarışmasına 100’ün üzerinde katılım var. Akrobasi yarışmasına da 70 civarında katılımcı var. Dediğim gibi duyuru da biraz geç kalmasak belki katılımcı çok daha fazla olacaktı çünkü Babadağ’da ki yamaç paraşütü bence şuan da dünyanın 1 numarası. Yukarıda gördüğümüz işletmeyle de yani teleferik ve atlama pistleri ile şuanda bütün sporcuların da yorumladığı gibi 1. pist diyebilirim. Katılım bizi memnun ettiği beklediğimiz üzerinde oldu bu bizi umutlandırıyor. Önümüzde ki yıl çok daha önden başlayacağız inşallah yeni bir dalga gelip de pandemi ile uğraşmak zorunda kalmayız. Bugün Fransa’da ki oyunlarla Fethiye’de ki oyunları karşılaştırıyorlar ben onun çok daha üzerine çıkacağımızı bundan sonra ki yılda tahmin ediyorum. Kazasız bir günde geçirdik, hava da çok elverişli bu saatte bile inanılmaz bir kalabalık ve yoğunluk var. Aynı güzellikte bundan sonra ki 3 günü de geçirmemizi diliyorum, katılan bütün sporculara da başarılar diliyorum” dedi.

FESTİVALİN SEZONA FAYDASI OLACAK
Hava oyunları festivali için Fethiye’ye gelen yerli ve yabancı misafirlerin Ekim sezonuna katkısı olacağının altını çizen Fethiye Belediye Başkan Yardımcısı Oğuz Boleli, “Burada aşağı-yukarı dediğim gibi 800 katılımcı var çeşitli ülkelerden gelen yurt içinden gelen de ciddi bir katılımcı grup var. Yarışmacı olmayıp da bu spora gönül vermiş, bu oyunları bekleyip de gelen 2000-3000 civarında bir konuk var Ölüdeniz bölgemizde. Ekimin 3. Haftasına girdik 3000 kişi ciddi bir rakam bunların ben oyunlar bittikten sonra da tatillerini uzatıp 1 hafta daha geçireceklerini tahmin ediyorum. Bizim de hedeflediğimiz Ekimin sonuna kadar en azından ciddi bir yüksek sezon oluşturmaktı Fethiye’miz de. Bu oyunların buna da büyük katkısı olduğunu ve bu sene de bunu burada yaşadığımızı hissediyorum. Bütün işletmeler de aynı düşünce de yani İngiliz pazarı çok geç açıldı şuanda da yeterli seviyeye gelmedi ama bu oyunlar burada ciddi bir doluluk yarattı” ifadelerini kullandı. 
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN