Bozdurmaya gelen memnun, almaya gelen üzgün

Haftayı yükselişle tamamlayan altın fiyatlarında hareketlilik devam ediyor. 1000 lira bandını aşan altın ve 17 lirayı geçen dolar her geçen gün yükselmeye devam ediyor.

PAYLAŞ
Youtube Kanalı VİDEO
Dost Gazetesi - Dost Gazetesi

Geçtiğimiz haftadan bu yana hareketli bir grafik çizen gram altın 1.030 TL civarında işlem görüyor. Ekonomiyi takip eden vatandaşlar ve yatırımcılar güncel altın ve döviz fiyatlarını merak ediyor. Döviz kurlarındaki değişimlerden etkilenen altın fiyatlarındaki son durumu Mücevher Uzmanı Onur Arıkan ile sizler için derledik.

ÜLKEMİZİN ALIM GÜCÜ HER GEÇEN GÜN ERİYOR
Dövizde ki yükseliş hakkında konuşan Mücevher Uzmanı Onur Arıkan,’’ Dünya genelinde şuan baktığımız zaman 59-60 dolar bandında altın yurtdışında kilosu 59 bin-60 bin aralığında geziyor. Bizim ülkemizde döviz endeksli artış söz konusudur. Dövize bağlı oranla altın 1030 seviyelerine çıktı. Bu artış kesinlikle döviz kaynaklıdır. Dünya genelinde artışta herhangi bir artış yok. Aslında altın aynı yerinde sayıyor. Ülkemizin ekonomik şartlarından dolayı döviz yukarı gittikçe hızla etki verebileceği tek şey sanırım altın olacak. Çünkü altın direkt olarak etkilenen bir madde. Vatandaşlardan bozdurmaya gelen çok fazla. Bozdurmaya gelen memnun, almaya gelen üzgün. Ülkemizin alım gücü her geçen gün eridiği için ekonomi çokta iyi sayılmaz. Yatırım yapan için de düğün yapanlar için de şartlar oldukça zor’’ dedi.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN