Çeliktaş, 'Gençlerimizin hayatı çok önemli'

Fethiye Gençlik Spor Kulübü ekibi FRT TV'ye özel röportaj verdi. Kulüp amatör liglere önem verilmesini istiyor.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi -

Fethiye’de 3 yıl önce kurulan Fethiye Gençlik Spor Kulübü amatör lig maçlarının dostluk içinde geçeceğini belirterek, amatör kulüplerin sıkıntılarından bahsetti. Fethiye Gençlik Spor Kulübü Başkanı Mehmet Altay, Başkan Yardımcısı Ümran Taşdüğen ve Antrenör Kemal Çeliktaş sporun yaygınlaşmasında önemli işlevi olan amatör spor kulüplerinin daha sağlıklı ve verimli bir yapıya kavuşturulması gerektiğini söyledi. Fethiye’de faaliyet gösteren amatör spor kulüplerine daha fazla destek verilmesi gerektiğini ifade ederek, gençleri spora teşvik edilmesi gerektiğini vurgulayan Antrenör Çeliktaş, Gençlerin sosyalleşmesinde amatör kulüplerin önemli bir rol oynadığını belirtti.
“HEDEFİMİZ SÜPER AMATÖRE ÇIKMAK”
Fethiye Gençlik Spor Kulübü Başkanı Mehmet Altay kulübün 3 yıl önce kurulduğunu belirterek, “Kulüp olarak 2. Amatörden başladık. Pademiden dolayı 1. Amatöre geçiş yaptık. Geçen sene maçlar yarıda kalmıştı. Bu sezom mücadelemiz devam ediyor.  Hedefimiz süper amatöre çıkmak” dedi. 
“BEN ONLARA, ONLARDA BANA ENERJİ VERİYOR”
Fethiye Gençlik Spor Kulübü Başkan Yardımcı Ümran Taşdüğen bir kadın olarak futbol yönetimi ile neden uğraştığını “Gençleri, futbolu ve onlara destek olmayı seviyorum. Ben onlara, onlarda bana enerji veriyorlar” diyerek özetledi. 
“HEDEFSİZ HİÇBİR TAKIM OLMAMALI”
Fethiye Gençlik Spor Kulübü Antrenörü Kemal Çeliktaş, “Bizim altyapıda da oyuncularımız vardı ama pandemi döneminde her şey değişti. Biz bu sene sadece 1. Amatör oynuyoruz. Maalesef pandemi futbolun sürekliliğini erteledi. Gençlerimiz sosyalleşmekte sıkıntı çekiyor. Biz amatör kulüpler gençlere destek çıkıyoruz. Bu sene gençler çok daha iştahlı. Hedeflerimiz var. Hedefsiz hiçbir takım olmamalı. Tabiki hedef şampiyonluk ama biz kulüp olarak olabilecek en genç oyuncularla bu hedefe koşuyoruz. Bize şampiyonluk mu yoksa gençlerin hayatımı diye sorulsa bizler gençlerimizi seçeriz. Biz 2-3 oyuncumuzu iyi takımlara transfer olmalarını istiyoruz. Bırakın para istemeyi biz oyuncularımızı kendi aracımızla o takıma götüreceğiz” ifadelerini kullandı.
 “SPONSORLUKLARA İHTİYACIMIZ VAR”
Fethiye Gençlik Spor Kulübü Antrenörü Kemal Çeliktaş, “Biz büyük bir takım değiliz. İyi oyuncular yetiştirmek ve ayakta kalmamız için sponsorluklara ihtiyacımız var. Fakat sponsorluk deyince insanların aklına ciddi rakamlar gelmesin. Herkes kendi ölçüsünde bu kulüplere, STK’lara ve gençlerimize destek olabilir. Gençlerin ihtiyaçlarına yönelik ciddi harcamalar var. Yönetimlerimizin bunu tek başına karşılamaları mümkün değil.  “ Ben sporu seviyorum” , gençlere destek olmak ve sosyal sorumluluk projelerine dahil olmak isteyenler lütfen bunu sözde bırakmasın.  Herkesin kendi mahallesinde ki spor kulübüne destek olması için ricada bulunuyorum. Başkanlarımız çok fazla cebinden harcıyor. İnsanlar kahvede harcadığı parayı kulüplere harcasalar biz çok farklı yerlerde oluruz. Biz şuan sadece futbol kulübü olarak hizmet veriyoruz ama destek görürsek farklı branşlara da yönelebiliriz” diye konuştu.


 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN