Chp'li Demir, 'Üretici 1 Dönümde 20 Bin Tl Zarar Ediyor'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Fethiye İlçe Başkanı Mehmet Demir, üreticileri günden güne kötüye gittiklerini belirterek, 'Şuan 1 dönüm bir seranın getirisi 20 Bin TL, gider ise 40 Bin TL. CHP iktidarında, üretimin ve üreticinin her zaman yanında olacağız' dedi.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi -

CHP Fethiye İlçe Başkanı Mehmet Demir,  Karaçulha Mahallesindeki domates üreticilerini ziyaret etti. Seralarda bulunan ürünleri inceleyen ve üreticinin talepleri ve sorunlarını dinleyen CHP’li Demir, “Üreticilerimiz önümüzdeki yıl arazilerini ekmeyerek boş bırakacaklarını belirtiyorlar. Çünkü bırakın artık para kazanmayı, hazır ki ceplerinde olanı da masraflara aktarıyorlar” dedi.
CHP Fethiye İlçe Başkanı Mehmet Demir, gelir ile gider arasında yüzde 100 fark oluştuğuna dikkat çekerek, “Fethiye’de ekmeğini tarımdan ve üretimden kazanan üretici kardeşlerimizi ziyaret ettik. Gördük ki, hakikaten üreticimiz zor durumda. 10 yıl önce domatesin kilogram fiyatını 3TL’den satan üretici, günümüzde yine 3 TL’den satıyor. Bir Dönüm Sera Gideri; 5 Bin TL 3 Bin adet Fide, 15 Bin TL Zirai İlaç, 10 Bin TL zirai gübre ve 10 Bin TL İşçilik. 1 Dönüm seranın getirisi ise 20 Bin TL. yani çiftçimiz 1 Dönümde 20 Bin TL zarar ediyor. Domatesin bir fidesinin tanesini 5 TL’den alıyorlar. Gübrenin çuval fiyatı Bin TL’ye kadar yaklaşmış durumda. Bizim üreticimiz bu maliyetlerin yanında nasıl para kazanacak. Üreticilerimiz önümüzdeki yıl arazilerini ekmeyerek boş bırakacaklarını belirtiyorlar. Çünkü bırakın artık para kazanmayı, hazır ki ceplerinde olanı da masraflara aktarıyorlar. İktidar yetkilileri de durmuş diyorlar ki, “Üretime önem veriyoruz” Bizde soruyoruz kendilerine. Üretime bu şekilde mi önem veriyorsunuz? CHP iktidarı olarak üretimin ve üreticinin her zaman yanında olacağız” ifadelerinde bulundu.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN