CHP'li Erbay: 'Muğla'da yine AKP'nin kirli bir oyunuyla karşı karşıyayız'

AKP'nin Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne verdiği kanun teklifiyle Türkiye Çevre Ajansı'na koylar ve sahillerle ilgili tasarruf yetkisi verilmek istenmesine tepki gösteren CHP Muğla Milletvekili Av. Burak Erbay, 'Muğla'nın koylarını, ormanlarını, doğasını talan etmek için bütün yöntemleri kullanan AKP, şimdi de Türkiye Çevre Ajansı eliyle kıyılarımızı talan etmek istiyor.' dedi.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Dost Gazetesi

AKP iktidarının TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu’na verdiği yasa teklifini değerlendiren Erbay, “Komisyona gelen yasa teklifiyle, Türkiye Çevre Ajansı’na koylar ve sahillerle ilgili tasarruf yetkisi veriliyor. Muğla’nın koylarını, ormanlarını, doğasını talan etmek için bütün yöntemleri kullanan AKP şimdi de Çevre Ajansı eliyle kıyılarımızı talan etmek istiyor.” şeklinde konuştu.
Muğla’nın doğasının, ormanlarının, kıyılarının, koylarının AKP eliyle talan edildiğini söyleyen CHP’li Erbay şunları kaydetti;
“AKP; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, TOKİ, MUÇEV ve Özelleştirme İdaresi eliyle Muğla’yı talan projelerini hayata geçirmeye çalıştı. Kıyılarımızı, koylarımızı, doğamızı talan ettiler, dağlarımızda maden aranması için ruhsatlar verdiler. Şimdi de Türkiye Çevre Ajansı’na yetkiler veren kiri bir oyunla karşı karşıyayız. 
Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu’na gelen yasa teklifiyle, Çevre Ajansı’na koylar ve sahillerle ilgili tasarruf yetkisi veriliyor. Mapa kurma, şamandıra kurma yetkisi veriliyor. Çevre Ajansı’na şirket kurma ve koyları, kıyıları işletme yetkisi veriliyor. Bu doğru bir uygulama değildir. 
Çevre Ajansı eliyle koylarımızın talan edilmesine müsaade etmeyeceğiz. Bütün çevre dostlarına, Muğla sevdalılarına, daha önce AKP’ye oy vermiş yurttaşlarımıza sesleniyorum, bu kirli oyunu görün. AKP’nin bütün bu kirli oyunlarına karşı hem sahada hem de adliyelerde hukuk mücadelesi verdik, vermeye devam ediyoruz. Koylarımıza, ormanlarımıza, doğamıza sahip çıkıyoruz.”

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN