Çiğ süt 4.70 TL oldu

Çiğ süt fiyatlarına F.9 oranında zam yapıldı.Ulusal Süt Konseyi tarafından belirlenen çiğ sütün tavsiye edilen satış fiyatı 4 lira 70 kuruş oldu.

PAYLAŞ
Youtube Kanalı VİDEO
Dost Gazetesi -

Ulusal Süt Konseyi Yönetim Kurulu çiğ sütü tavsiye satış kararını belirlemek üzere 29 Kasım günü toplandı.Toplantıda çiğ süte %46.9 oranında zam çıktı.Toplantı sonrasında 3 lira 20 kuruş olan çiğ süt tavsiye fiyatı 4 lira 70 kuruş oldu.Alınan karar 8 Aralık tarihinden itibaren geçerli olacak.
Ulusal Süt Konseyi internet sitesinde yer alan duyuruda, 16 Haziran'da 1 Temmuz - 31 Aralık tarihleri arasında kalite esaslı soğutulmuş çiğ süt tavsiye satış litre fiyatını 3 lira 20 kuruş olarak belirlendiğini ancak üretim maliyetinde yaşanan artış sebebiyle Ulusal Süt Konseyi Yönetim Kurulu'nun toplantısının 29 kasım tarihinde yapıldığı ifade edildi.
Ulusal Süt Konseyi Yönetim Kurulu  tarafından yapılan toplantı sonrasında Muğla Valiliği İl tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan paylaşımda 8 Aralık 2021
tarihinden itibaren çiğ süt satış fiyatı 4.70TL olarak belirlenmiştir.Bu vesile ile üreticinin her daim yanında olan Sayın Bakanımız Dr.Bekir Pakdemirli’ye teşekkürü bir borç biliriz “denildi.
Ayrıca konseyin internet sitesinde “Soğutulmuş çiğ süt tavsiye satış fiyatında 2019/64 sayılı Çiğ İnek Sütünün Sınıflandırılmasına İlişkin Tebliği ile belirlenen A Sınıfı çiğ sütün dönemine ait protein ve yağ değerleri baz alınacaktır. Baz alınan yağ ve protein oranlarındaki her bir dizyem (0,1’lik değişim) için ± 7 Kuruş fark uygulanacaktır.Ulusal Süt Konseyi, çiğ sütün üretim maliyetinde öngörülmeyen değişimler görülmesi durumunda yeniden toplanıp karar verecektir” ifadelerine yer verildi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN