'ÇOCUK GÖZÜYLE FETHİYE' FOTOĞRAF YARIŞMASI SONUÇLANDI

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında düzenlenen 'Çocuk Gözüyle Fethiye' Fotoğraf Yarışması sonuçlandı. 15 Nisan'da sona eren başvuruların ardından Fethiye'nin tarihi ve doğal güzelliklerini yansıtan fotoğraflar arasından dereceye girenler seçici kurul tarafından belirlendi. Ödüller Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı 102. Yıl Kutlama Programı kapsamında Beşkaza Meydanı'nda verilecek.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi -

Yarışmaya katılan fotoğraflar, FTSO Yönetim Kurulu üyesi Halil İbrahim Öztürk, fotoğraf sanatçıları Ömer Öner, Fatih Ülgen, FTSO Basın Yayın ve İlişkiler sorumluları Selda Oğuz ve Ergün Tos’tan oluşan seçici kurul tarafından FTSO Meğri Salonu’nda yapılan toplantıda değerlendirildi. Fotoğraf çekilen aygıtların eşit sayıldığı değerlendirmede perspektif, kadraj ve ışık kaynağının doğru kullanımı titizlikle ele alındı. İçerik analizinde Fethiye’nin tarihi ve doğal güzelliklerinin yansıtan fotoğraflar ön plana çıkarken, karelerde belirlenen ilgi odağı önemli kriter sayıldı. İlk ve ortaokul öğrencilerinin 2 ayrı kategoride değerlendiren seçici kurul dereceye giren fotoğrafları belirledi. 

Bisiklet, scooter ve paten kazandılar

İlkokul kategorisinde ilk 3 sırayı Ekin Yücel, Eva Aylin Yeşil ve Eymen Kazancı aldı. Ortaokul kategorisinde ise Ekin Bağlıca, Sümeyra Berra Erol ve Kaan Çidem fotoğraflarıyla dereceye giren öğrenciler oldu. İlk 3 sırayı alan öğrencilerin, bisiklet, scooter ve paten kazandığı yarışmanın ödül töreni, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı 102. Yıl Kutlama Programı kapsamında Beşkaza Meydanı’nda düzenlenecek. 

Başkan Çıralı, “Yarışmaya katılan çocuklarımız çok yetenekli”

Yarışmanın seçici kurul toplantısına katılarak yarışmaya katılan ve dereceye giren fotoğrafları inceleyen FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, tüm kareleri çok beğendiğini belirterek yarışmaya katılan tüm öğrencilere ve ailelerine teşekkür etti. Fethiye ve Seydikemer’deki farklı okullardan birçok öğrencinin yarışmayı katıldığını anlatan Başkan Çıralı, “Yarışmadaki amacımız çocuklarımızın ilgi alanlarını çeşitlendirmek, onlarla kucaklaşmak ayrıca Fethiye ve Seydikemerimizin doğal güzelliklerini, tarihi ve kültürel değerlerini ön plana çıkartmaktı. Fotoğraf gönderen tüm çocuklarımıza teşekkür ediyorum. Yarışmaya katılan tüm fotoğraflar bizim için çok kıymetli. İncelediğimiz tüm fotoğraflar bize bir kez daha gösterdi ki çocuklarımız çok yetenekli, güzellik algıları çok yüksek. Bölgemizin güzelliklerini bizim için ölümsüzleştiren çocuklarımızı canı gönülden tebrik ediyor, şimdiden tüm çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum.” dedi. 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN