Cumhuriyet Coşkusu

Fethiye'de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 98'inci yılı, Fethiye Şehir Stadyumu'nda gerçekleştirilen törenle kutlandı.

PAYLAŞ
Youtube Kanalı VİDEO
Dost Gazetesi -

Cumhuriyet Bayramı kutlama töreni, Fethiye Kaymakamı Eyüp Fırat ve Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’nın öğrencilerin, halkın ve törene katılanların bayramlarını kutlamasıyla başladı. Törene Fethiye Kaymakamı Eyüp Fırat beraberinde Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Fethiye Cumhuriyet Başsavcısı Ünal Bingül, Garnizon Komutanı Adil Emin Kaya, Kaymakam adayı Hilal Kızılkaya, Fethiye İlçe Emniyet Müdürü İsmail Ayhan, Fethiye İlçe Jandarma Komutanı Mustafa Çiçek ile daire amirleri, sivil toplum kuruluşları, oda başkanları ile siyasi parti başkanları, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Fethiye Kaymakamı Eyüp Fırat, Cumhuriyet Bayramı’nın anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı. Kutlamalar Paramator pilotlarının gösterisiyle devam ederken Cumhuriyet Bayramı kutlama töreni halk oyunları ile davam edip tören geçişiyle son buldu. 

“CUMHURİYET BAYRAMINI KUTLUYORUM”
Fethiye Kaymakamı Eyüp Fırat, “İlçemiz protokolünün saygıdeğer üyeleri değerli mesai arkadaşlarım çok kıymetli Fethiyeli hemşerilerim sevgili öğrenciler sizleri saygıyla muhabbetle selamlıyorum. Bugün burada devletimizin en büyük gününü kutlamak için toplandık. Cumhuriyetimizin 98. yıldönümünü kutlamak için toplandık, hepimize kutlu olsun. Bugün bu meydandayız. Peki bugünlere nasıl ve nerelerden geldik? Kıtlıklardan dolup dolup boşalan kışlalardan geldik. Kanlı Yemenden, yiğitlerin harman gibi savrulduğu Cezayir’den, Geliçya’dan, Kafkasya'dan, Çanakkale'den... Ve tabi ki kahraman Kazan'dan, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nden, Özel Harekât' ın önünden, Gazi Meclisin önünden geldik. Bu meydana düşmanla, hainle, namertle, boğuşa boğuşa geldik. Velhasıl bu vatan kimin sorusuna en güzel cevabı vererek geldik bu meydana. Sevgili gençler millet olarak 98 yılda önemli işler yaptık ama görülüyor ki Cumhuriyetimizin kurucusu, devletimizin ışığı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün gösterdiği muasır medeniyet hedefine ulaşabilmek için daha çok mesafe almamız gerekiyor. Biz yükselmezsek yerimizde durmamıza dahi müsaade etmeyecekler. Bu millet mazlumun yanında yer aldıkça zalimlerin hedefi olmaya devam edecek. 15 Temmuz'da feto terör örgütü eliyle başaramadıklarını, Allah korusun yarın başka bir ihanet şebekesiyle deneyecekler. Biz çalışacağız biz gayret edeceğiz biz uyanık olacağız ve bu necip milleti dünya sahnesinde hakkettiği yere el birliğiyle taşıyacağız. Bu duygu ve düşüncelerle milletimizin geleceği siz sevgili gençleri en kalbi duygularla selamlıyor, necip milletimizin Cumhuriyet Bayramını kutluyorum” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN