Dev Yatırıma Ortak Engeli

Avrupa'nın en büyük yat üretim tesisi olarak nitelendirilen Muğla'nın Marmaris ilçesindeki DSV Yatçılık'da ortaklar arasında çıkan anlaşmazlık şirketi zarara uğratmaya devam ediyor. Yatçılık sektörüne milyon dolarlık yatırım yapan DSV Yatçılık firmasında iki ortağın anlaşmazlığı yargı sürecine rağmen bir türlü çözülemiyor.Şirketin ortağı Marmaris Yapı firması yetkilileri gazetecilerle birlikte firmada açıklama yapmaya kalkınca ortalık karıştı. DSV Yat firması yetkilileri ortaklarının yönetim kurulunun izni olmadan basın açıklaması yapmalarını ileri sürüp jandarmaya başvurdu. Şirketin kurucu ortağı ve müdürü Hülya Alizede Kuçeruk, ortakları tarafından şirketin haksız ve hukuksuz bir şekilde ele geçirilmeye çalışıldığını ileri sürerek yargıyı göreve çağırdı.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi -

Olay, öğle saatlerinde Marmaris’e bağlı Bozburrun DSV Yatçılık firmasında meydana geldi.DSV Yatçılık Firmasına kalabalık bir grup ve gazetecilerle gelen ortaklardan Marmaris Yapı yönetecileri ve avukatı alanda gazetecilere yaşanan anlaşmazlık ile ilgili basın açıklaması yapmak istedi. 
 Firmanın kurucu ortağı ve müdürü Hülya Alizade Kuçeruk  bunun yasalara aykırı olduğunu yönetim kurulunun izni olmadan bu açıklamayı yapma  yetkilerinin olmadığını savunup engel olmak istedi ve jandarmaya haber verdi.
Şirketin kurucu ortağı ve Müdürü Hülya Alizede Kuçeruk yaptığı açıklamada, öğle saatlerinde Marmaris Yapı'nın sahipleri ve avukatlarının kalabalık bir ekiple dördüncü kez şirkete geldiklerini ortaklarının haksız yere şirketin imkanlarını kullanarak  itibar suikastı yapmaya kalkıştıklarını iddia etti.Kuceruk, anlaşmazlığın yargıda olmasına rağmen ortaklarının yalan beyanlarla şirket ele geçirmeye çalıştığını ve sahadaki çalışmaları engellemeye yönelik girişimleri olduğunu ileri sürdü.Kuçeruk” Yabancı yatırımcı olarak bölgeye ekonomi sağlayacak büyük bir yatırım gerçekleştirdik.Ancak ortağımız şirkete haksız şekilde çökmeye çalışıyor. Devam eden yargı sürecinde karşı tarafın yalan beyanlarla şirkete kayyum atayarak çökme girişimleri dosyalarla kanıtlandı. Artık Türkiye nin bizim sesimizi duyup uğradığımız haksızlığa ses vermesi gerekiyor. Tüm yetkilileri göreve davet ediyoruz. Bu ülkeye yapılan yabancı yatırım ortağımızın yasal olmayan girişimleri ile engellenmeye çalışılıyor.DSV Yatçılık bu sektörün lokomotifi konumunda . Sağladığı iş istihdamı ve ekonomiye yatırımları ortadadır. 

“TEHDİT ALTINDAYIZ    
Hülya Aliza de Kuçeruk, ortakları tarafından yapılan tehditlerle ailesinin baskı altında tutulup şirketi zorla devrettirmeye çalıştıklarını iddia ederek şöyle konuştu:”Bize baskı kurarak  şirketi devretmeye zorlayanlara sesleniyorum;’elinize bir şey geçmeyecek. Burası Türkiye Cumhuriyeti, hukuk devletidir. Bizim zaten haklı olduğumuz gösteren eksper raporları  mahkemede mevcut ve defalarca lehimize verilen kararlar var. Şirkete dördüncü kez baskın yaptılar ve hep aynı tarihlerde gerçekleşti şirket para kazanmasın diye. Deflarca yerel ve ulusal basında da haberlerimiz yer aldı ve haklılığımız ortaya konuldu. Artık sabrımız kalmadı , yetkilileri görece çağırıyorum. Yapılan bu zülme sessiz kalmayın”
Öte yandan firmaya gelen jandarma ekipleri tarafları sakinleştirmek için şirketin sahadaki faaliyetini durdurdu. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN