Domatesten Umudunu Kesti Ejder Meyvesine döndü

Fethiye'ye bağlı Eldirek Mahallesi'nde çiftçilik yapan Kenan Türkoğlu domates üretiminin çok masraflı olduğunu ifade ederek üretim maliyetleri düşük olduğunu ifade ettiği ejder meyvesi üretmeye başladı.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi -

Eldirek Mahallesi’nde çiftçiler ejder meyvesi üretmeye başladı.Üretim alanı 20.00 metrekareyi aşan ejder meyvesinin domates ve salatalık gibi sebzelerden daha az maliyetle üretildiği biliniyor.Eldirek Mahallesi’nde domates ve salatalık gibi sebzeleri üretmekten vazgeçip ejder meyvesi üreten çiftçilerden biri olan Kenan Türkoğlu çevresine de örnek bir çiftçi oluyor.Kenan Türkoğlu diğer çiftçilere örnek olarak mahallesinde ejder meyvesi üretilmesine örnek oldu.
4 dekarlık alanda üç yıldan bu yana ejder meyvesi ürettiğini ifade eden Kenan Türkoğlu “Ejder meyvesi üretmeye arkadaşımın tavsiyesiyle başladım. 3 4 yıl önce arkadaşım ejder meyvesinin geleceğinin iyi olduğunu söyledi.Önceden bu serada domates,salatalık üretiyordum.Domates,salatalık gibi sebzelerin masrafı çok fazla.Ejder meyvesinin hem işçiliği az,hem de diğer masrafları az.Sadece dikerken bir masrafı oldu.Çok uzun bir ömürlü bir ağaç.Bu yüzden ejder meyvesi dikmeye karar verdik.Ejder meyvesinin Türkiye’de ve dünyada önünün açık olduğunu düşünüyorum. Bu serayı 3 yıl önce diktim. 1 yılda hasatımızı aldık.Pazarlama kısmında hiçbir sorunumuz olmadı.İlerleyen yıllarda daha iyi olacağını düşünüyorum.Ejder meyvesi sağlığa çok faydalıdır.Masrafı ve işçiliği çok az bir meyvedir.Fethiye çevresinde 15’e yakın çiftçiyiz.Bu meyveyi yetiştirmelerini herkese tavsiye ederim.Fidan dikimlerimiz devam ediyor.Şuan da Fethiye de 20 ejder meyvesi olmuştur”dedi.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN