Düzce depreminin yıl dönümünde afet farkındalık eğitimi verildi

Fethiye Belediyesi, Fethiye Kent Konseyi ve Fethiye Mag Amesar (Mahalle Afet Gönüllüleri Acil Müdahale Ekibi) işbirliği ile AFAD adına ''Birey ve Aileler için Afet Farkındalık Eğitimi'' verildi. Mahalle Afet Gönüllüleri içindeki Afet Farkındalık Eğitmenleri, Ercan Kolcu, Nilüfer Kolcu, Servet Kara, Yıldırım Mutlu ve Fethiye Belediyesi Jeoloji Yüksek Mühendisi M. Serhat Karagöz tarafından Düzce depreminin yıl dönümü ve 12 Kasım Afet Eğitimi Hazırlık günü olması münasebetiyle afet farkındalık eğitimi verildi.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi -

Fethiye Kent Konseyi adına, Yürütme Kurulu üyesi ve Şehir Plancıları Odası Muğla Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Birol Keski ve Genel Sekreteri Ahmet Tek de afet farkındalık eğitimine katılım sağladı. Fethiye Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu salonunda yapılan eğitim, öğretmenlere, halk eğitim personellerine ve kursiyerlere verildi. Afet Farkındalık Eğitimi’ne katılım yoğun olurken, Afad eğitmenleri afetlerle ilgili birçok bilgiyi katılımcılara aktardı. 
Mahalle Afet Gönüllüleri Fethiye Temsilcisi Ercan Kolcu, “Ekibimiz kurulduğu günden bu güne kadar geçen kısa sürede, T.C. Fethiye Kaymakamlığı başta olmak üzere, Fethiye Belediyesi, Kent Konseyi, İl ve İlçe İtfaiyesi, Afad Muğla İl Müdürlüğü, Fethiye Orman işletme Müdürlüğü, Jandarma Arama Kurtarma (JAK) timi ve ilçemizde faaliyet gösteren diğer STK’ müz AKUT ile seviyeli disiplinli ve koordineli bir çalışma içerisinde görev yapmaktadır. Ekibimiz kuruluşundan bu güne kadar geçen 16 aylık kısa süre içerisinde İlçemizde, Bölgemizde ve Ülkemizde oluşan birçok Afet ve Acil Durumlarda Afad İl Müdürlüğümüzün görevlendirmesi ile aktif görev yapmıştır. Bunlardan bazıları şu şekildedir. 30 Ekim 2020 İzmir Depremi Rızabey Enkazı 4.5 gün görev yapılmıştır. Temmuz, Ağustos 2021 Muğla Orman Yangınlarında 7 farklı bölgedeki yangınlarda tahliye, söndürme, soğutma, afet ve acil durum haberleşmesi konularından görev yapmıştır. Dalaman’dan, Göçek, Fethiye ve Seydikemer bölgesinde oluşan 17 ayrı acil durum çağırısına ekibimiz ile başarılı müdahaleler yapılarak birçok cana dokunulmuştur” Son olarak Fethiye belediyesi tarafından düzenlenen Uluslar arası Hava Oyunlarında Afad Jak 112 Umke Sahil Güvenlik gibi kurumlarımız ile alanda görev yapmıştır dedi.
Mag Amesar Temsilcisi Ercan Kolcu son olarak, Gönüllü olmak ve aramıza katılmak isteyen her kese kampız açık. Bizimle 0 530 667 58 38 numaralı telefonu arayarak iletişime geçen bölge insanlarımıza bedelsiz olarak eğitim veriyor ve ekibimizin bir parçası yapıyoruz dedi. 
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN