Hilal Akbaş Haberleri

Hilal Akbaş Haberleri

Hilal Akbaş haberleri, haber editörü Hilal Akbaş tarafından kaleme alınan son dakika haberler bu sayfada.

SAKLIKENT KANYONU TATİLCİLERİ BEKLİYOR

Seydikemer ilçesinde bulunan Saklıkent Kanyonu, havaların ısınmaya başlamasıyla birlikte yerli ve yabancı turistlerin akınına uğruyor. Dünyanın her yerinden gelen misafirleri ağırlayan Saklıkent Kanyonu, muhteşem doğası ile kendine hayran bırakıyor.

ZİRAAT ODASI’NDAN ÇİFTÇİLER GÜNÜ MESAJI

Fethiye Ziraat Odası Başkanı Kenan Karayiğit 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü nedeni ile basın açıklaması yaptı. Karayiğit açıklamasında çiftçilerin Çiftçiler Günü’nü kutladı.

ENGEL TANIMADAN YÜZDÜLER

Özel gereksinimli gençlerin topluma kazandırılmasını sağlamak amacı ile Fethiye Belediyesi tarafından hayata geçirilen “Engelsiz Kulaçlar Projesi” kapsamında engelli gençler Ölüdeniz’de bulunan Sea Horse Beach’te denize girdiler.

İngilizler’in Tercihi Cuma Pazarı

Fethiye’de yaşayan ve turistik amaçlı olarak gelen yabancı uyruklu turistler alış veriş için tercihi Cuma Pazarı oldu.

Cuma Pazarı’nda Yoğunluk

Havaların ısınmasıyla beraber sebze ve meyve fiyatlarında düşmeye başladı. Ürün fiyatlarında yaşanan düşüş ile güneşli havayı fırsat bilen vatandaş alışverişi pazarda yapmayı tercih etti.

Engelliler mavi tura çıktı

10-16 Mayıs Engelliler Haftası olması dolayısıyla Fethiye Belediyesi ve Deniz Ticaret Odası işbirliğinde engelli vatandaşları ve ailelerini tekne turuna çıkardı.

Ortaokul Öğrencilerinden Film Müzikleri Konseri

Ölüdeniz Ortaokulu tarafından Bahar Şenliği adı altında Özer Olgun Kültür Merkezi’nde konser düzenlendi.

Belediye Personeline Temel Yangın Eğitimi Verildi

Seydikemer Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü tarafından belediye personeline teorik ve uygulamalı olarak ‘Temel Yangın Eğitimi’ verildi.

Karaot’ta engelliler doyasıya eğlendi

Fethiye Belediyesi İşletme Müdürlüğü ve Denetimli Serbestlik işbirliğinde Engelliler Haftası dolayısıyla Karaot Plajı’nda Rehabilitasyon Merkezlerinden gelen engelliler ile birlikte eğlence organize edildi. Engelli bireylerin sahneye çıkıp oynadığı organizasyon, renkli görüntüler ortaya çıktı.

Ftso’dan Mesleki Eğitime Dev Katkı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın (FTSO) proje okulu kapsamına aldığı Mustafa Kemal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde bölgemizin ihtiyaçlarına yönelik nitelikli çalışan yetiştirilmesi amacıyla çalışmalar başladı. Protokol kapsamında FTSO tarafından okula ek binalar inşa edilecek, atölyeler yüksek teknolojiyle donatılacak ayrıca Fethiye ve Seydikemer’in ihtiyaçları doğrultusunda ek bölümler açılacak. Okuldaki ihtiyaç sahibi öğrencilere burs imkânı sağlanacak, ayrıca öğrenciler ile sektör temsilcilerini bir araya getirerek staj ve istihdam olanakları arttırılacak.

İngiliz Büyükelçi’den Fethiye Belediyesi’ne Ziyaret

Birleşik Krallık Türkiye Büyükelçisi Sir Dominick Chilcott ve beraberindeki diplomatik heyet Fethiye Belediyesine resmi bir ziyaret gerçekleştirdi.

Fethiye-Seydikemer Güç Birliği Platformu’nda Turizm Sezonu Öncesi Bölgedeki Son Durum Ele Alındı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın (FTSO) sekretaryasını yürüttüğü Fethiye-Seydikemer Meslek Kuruluşları Güç Birliği Platformu, ilçelerin sorunları ve çözüm önerilerini görüşmek üzere toplandı. Fethiye-Göcek-Dalaman koylarını özel şirketlerin kullanımına veren ihalelerin kapsamlı şekilde ele alındığı toplantıda, imar ve otopark sorunları, kaçak yapılaşma, yat çekek yeri ile çadır-kamp-karavan yeri planlanmaları hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. Katılımcılara seslenen FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, güçlü kamuoyu baskısı sayesinde Göcek koylarına ilişkin gerçekleşen ihalelerin 3’üncüsünün iptal edildiği haberini aldıklarını, diğer ihalelerinde iptal edilmesini beklediklerini söyledi. Başkan Çıralı, Göcek koylarında mapa ve şamandıra sistemine karşı olmadıklarını tekrar vurgulayarak, çevreye duyarlı, dünyaca ünlü koyları bölge halkının rahatlıkla ziyaret edebileceği, kamu yararı gözeten bir hizmet anlayışını destekleyeceklerini kaydetti.

Seydikemer 19 Mayıs’ı Ece Mumayla Kutlayacak

Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramına özel düzenlenen Ece Mumay Konserine herkesi davet etti.

Kuzey Makedonya İle İşbirliğinde ‘Turizm’ Adımı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın (FTSO) ‘Kardeş Oda’ protokolü imzaladığı Makedonya-Türkiye Ticaret Odası (MATTO) yönetimi ile gerçekleştirdiği toplantıda, Kuzey Makedonya ile Fethiye ve Seydikemer bölgesi arasında turizm başta olmak üzere ticari işbirliklerini ve ticaret hacmini arttırmak amacıyla atılacak adımlar değerlendirildi. MATTO yönetiminin, Kuzey Makedonya ile Türkiye arasında imzalanması planlanan serbest ticaret anlaşmasına ilişkin FTSO yönetiminden destek istediği toplantıda, Kuzey Makedonya’nın dış ticaret ayağında yaş sebze meyve ve işlenmiş gıda ihracatına açık olduğu kaydedildi.

Müzik Yasağında Saatler Uzatıldı

İçişleri Bakanlığı, müzik yayın saatlerini yeniden belirlendi. Pandemi sürecinde saat 00.00’da sona erecek şekilde belirlenen müzik yayın saati gece 01.00’e kadar uzatıldığını açıkladı.

Çydd’den Pop Konseri

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği tarafından Özel Olgun Kültür Merkezi’nde Nostaljik Pop Konseri programı düzenlendi.

Toplam 685 haber.