Erbay, Narenciye Üreticisinin Sıkıntılarını Paylaştı

TBMM'de bütçe görüşmeleri devam ederken, Cumhurbaşkanlığı Bütçesi üzerine konuşma yapan CHP Muğla Milletvekili Burak Erbay, halkın içinde bulunduğu ekonomik zor durumu ve narenciye üretisinin sıkıntılarını paylaştı. Ülkenin durumunu fotoğraflarla anlatan Erbay, yanında getirdiği ve konuşması sırasında kürsüye bıraktığı bir kasa portakalı yere boşalttı.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi -

TBMM Genel Kurulu’nda CHP grubu adına Cumhurbaşkanlığı 2022 yılı bütçesi hakkında Muğla Milletvekili Burak Erbay bir konuşma yaptı. Erbay, halkın açlık ve yoksullukla boğuşurken, narenciye üreticisi emeğinin karşılıığını alamazken sarayda milyonlar harcandığını belirterek, pembe bir tablo çizildiğini söyledi.  Erbay açıklamasını sosyal medya hesabında paylaştı. 
PEMBE BİR TABLO ÇİZİLİYOR
Muğla Millletvekili Burak Erbay, “Bütçe görüşmeleri devam ederken konuşmaları dinledim. Öyle pembe tablolar çizdiler ki. Gerçekten şaşırdık. Allah Allah nidalarıyla sunumlar yapıldı. Vatandaşta televizyonda izledi. Bunlar hangi ülkeden bahsediyor acaba diye şaşkınlıkla izlediler maalesef.  Çünkü gerçekleri anlatmadınız” dedi.
KUYRUK EKONOMİSİ 
Burak Erbay, “Ekmek kuyrukları ülkenin gerçeği. Daha ucuza ekmek almak için saatlerce beklemek zorunda kalıyorlar. Bütçe görüşmeleri sırasında Cumhurbaşkanımızın yardımcısına söylemiştim. ‘Sayın Cumhurbaşkanı’na iletirmisiniz. 20 yıldır yönettiği ülkede artık yarım simit satılıyor’ demiştim. Yanlış politikalarınız ve ülkeyi yönetememeniz sonucunda işte ülkenin durumu, AKP’nin getirdiği durum bu. ‘Ekonomik politikalar oluşturuyoruz’ diyorsunuz ya; sizin yaptığınız kuyruk ekonomisi herhalde. Şikayet ediyordunuz ya eskilerden. İnsanlar artık iş için kuyruklarda. Urfa’da 6 tane temizlik işçisi için 10 bin kişi sırada. Ulaştırma Bakanı’nın anlattığı, diğer bakanların anlattığı pembe tablolar gerçekte yok. İnsanlar elektrik faturasını, su faturasını ödeyemez durumda”diye konuştu.
DEMOKRASİ YOK
“Buna sebep olan ne peki?” diye soran Erbay, “20 yıldır ülkeyi tek adam rejimiyle yönettiniz ya, ülkeyi mahvettiniz ya! İşte o yüzden biz bu haldeyiz. Bu ülkede insanlar niye aç biliyormusunuz? Demokrasi yok çünkü. İnsanlar vatandaşın yaşadığı sıkıntıyı ifade edemiyor. Gencecik çocuklar Youtube kanalı kurmuşlar, mikrofon uzatmışlar vatandaşa. ‘Ülkenin durumu nedir?’demişler. gözaltına alındılar. Şu anda ev hapsinden dolayı bizi evde izliyorlar. Ayaklarında kelepçe var. Ama ne olacak biliyor musunuz? Dostlarımızla, Millet İttifakı geldiğinde onlar özgürce kendi düşüncelerini ifade edebilecekler” dedi.
GENÇLER ÜLKEDEN KAÇIYOR
CHP Muğla Milletvekili Burak Erbay gençlerin ülkeden kaçtıklarını da dile getirerek, “Gençler niye kaçıyor biliyor musunuz bu ülkeden? Çünkü demokrasi yok? Hani dünya devleri bizi kıskanıyor diyorsunuz ya, kıskandıkları falan da yok. Ankara’ya gelen gençler var. ‘Biz barınamıyoruz’ diyorlar. Yaka paça vurarak, döverek onları gözaltına aldınız. İşte o yüzden bizim ülkemiz gelişemiyor. O yüzden maalesef geri kalmış ülkeler arasındayız. 20 yıllık iktidarınızın sonucu bu” şeklinde açıklamalarda bulundu. 
ENGELLER KALDIRILMALI 
Narenciye üreticisinin sıkıntılarından da bahseden Milletvekili Burak Erbay, “Muğlalı bir narenciye üreticisi ailenin çocuğuyum. Ben bu portakallar satıldı. O sayede okudum. Avukat oldum, nasip oldu milletimi temsilen buradayım. Türkiye’yi karış karış dolaşıyoruz. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, milletvekillerimizle birlikte. İnsanlar dertli. Emekçi yok. Köylü de yok. Mustafa Kemal Atatürk’ün   milletin efendisidir dediği köylü yok. Gübre alamıyor, ilaç alamıyor. Limoncular ağaçlarını kesiyor. Limon üreticisi bitmiş durumda. Ve şimdi de sıra narenciyecide. Rusya ile görüşülmez ise, o kapıdaki engeller kaldırılmaz ise, Hatay’daki, Adana’daki, Mersin’deki, Muğla’daki, Antalya’daki narenciyeciler seneye ağaçlarını kesmek zorunda kalacak” ifadelerini kullandı. 
Erbay narenciye üreticisinin selamını getirdiğini belirterek, Portakal üreticisinin gözü ve kulağı olduğunu kaydetti ve kürsüye bıraktığı bir kasa portakalı yere boşalttı. 
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN