ESNAF ODASI TÜRKİYE'NİN ZİRVESİNDE

Seydikemerli esnaf Karaçay zirveye tırmanarak odanın bayrağını açtı. Seydikemer'de esnaflık yapan Kemal Karaçay, beraberindeki arkadaşları ile birlikte Ağrı dağının zirvesine tırmandı.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Dost Gazetesi

Seydikemer'de esnaflık yapan Karaçay elektrik işletme sahibi Kemal Karaçay konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Tırmanış öncesi oda başkanımız Harun Sağır'ı ziyaret ederek odamızın bayrağını teslim aldım. Esnaf odamız bizim göz bebeğimiz.Kurulması ve bu günlere gelmesi için Harun Başkan ve ekibi ile birlikte çok emek ve mücadele verdik. Tırmanışı gerçekleştirip Türkiye’nin en zirvesine adım atınca gururla odamızın  bayrağını orada dalgalandırmak istedim. Bayrağı teslim aldıktan sonra Ağrıya giderek tırmanışa başladım. Tırmanışımızın 500 metresi buzulların üstünde ilerliyordu. Kar kramponlarımız olmasına rağmen soğuk elinden geleni ardına koymuyordu. Bu durum bizde tedirginliğe yol açsa bile yolumuzdan dönmedik bu yalnızca bedenle yapılan bir iş değil aynı zamanda güçlü bir psikolojiyi de gerektiriyordu.  Bana eşlik eden 3 Rus 2 Slovak ve 1 Türk Karadeniz fıkrası gibi olan grubumla birlikte nihayet 5137 metredeki  zirveye ulaştık. Hayatımda ulaştığım en yüksek yerdeydim.  Bulutların üstünde zirveye ulaşmanın mutluluğunu çığlık atarak ve birbirimize sarılarak kutladık. Türkiye’nin çatısı olarak adlandırılan noktada ve bulutların bile üstünde olmanın mutluluğunun tarifi yoktu. Güneşin doğuşunu soluksuz izledik. Seydikemer Esnaf ve Sanatkarlar Odamızın Bayrağını zirvede dalgalandırdık.Kısa bir süre daha zirvede vakit geçirdikten sonra inişe geçtik, dedi. 
Seydikemer Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Harun Sağır ise konuyla ilgili olarak gazetemize açıklama yaparak;  Esnafımız Karaçay elektrik işletme sahibi Kemal Karaçay kardeşim Ağrı dağına tırmanacağını ve Seydikemer Esnaf odamızın da bayrağını 5173 metrede Zirvede açma isteğini dile getirdi. Odamız bizim gururumuz. Seydikemer esnafının gönlünde hep zirvede. İnanın esnaflarımız adına bizde çok gururlandık ve mutlu olduk. Belki bu bölgede zirveye çıkan tek kişi Kemal kardeşim. Sağlıklı bir şekilde tırmanışını tamamlayıp aramıza döndü. Ben kendisinin bu başarısını kutluyor, Esnaflarımız adına şükranlarımızı sunuyorum. Zirveye çıkmak zor, zirvede kalmak daha zordur" ifadelerini kullandı.

Esnaf Odası Türkiye'nin ZirvesindeEsnaf Odası Türkiye'nin Zirvesinde

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN