Afet Farkındalık Haberleri

Afet Farkındalık Haberleri

FETHİYE BELEDİYESİ, DEPREM EĞİTİMLERİNİ SÜRDÜRÜYOR

1-7 Mart 2023 Deprem Haftası etkinlikleri kapsamında, Afet ve afetlere hazırlık bilincini arttırmak amacıyla, Fethiye Belediyesi Jeoloji Yüksek Mühendisi ve Afet Farkındalık Eğitmeni M. Serhat Karagöz tarafından Kaya İlkokulunda, AFAD adına anaokulu ve ilkokul öğrencilerine yönelik uygulamalı ve görsel olarak animasyon çizgi film eşliğinde afet farkındalık eğitimi ve uygulamalı deprem tahliye tatbikatı gerçekleştirildi.

AFET FARKINDALIK EĞİTİMLERİ DEVAM EDİYOR

Belediyemiz ve Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı Fethiye İtfaiye Grup Amirliği işbirliğinde, su tankeri personelleri ve iş makinası operatörlerine yönelik “Yangın Eğitimi” düzenlendi.

Muğla, eğitim ve tatbikatlarla afetlere hazırlanıyor

Muğla İl Risk Azaltma Planı ve Türkiye Afet Müdahale planı ile Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın 2022 yılının Afet Tatbikat yılı ilan etmesi nedeniyle Muğla; afet farkındalık eğitimleri ve tatbikatları ile afetlere hazırlanıyor.

Afet farkındalık eğitimleri devam ediyor

Fethiye Belediyesi, Muğla Büyükşehir Belediye İtfaiye Dairesi Başkanlığı Fethiye İtfaiye Grup Amirliği, FETAV ve ÇYDD işbirliği ile 7-14 yaş grubu öğrenci ve velilerine yönelik Fethiye İtfaiye Grup Amirliğinde eğitim verildi.

Tatbikatlar ve eğitimler sürüyor

Fethiye Belediyesi, Fethiye MAG AMESAR Mahalle Afet Gönüllüsü Acil Müdahale Ekibi işbirliğinde çeşitli okullarda, mahallelerde ve çeşitli kurumlarda Afet Farkındalık Eğitimleri verilmeye devam ediliyor. Fethiye Belediyesi aynı zamanda Afet ve Acil Durum Toplanma Alanlarının bilinirliğini arttırmak amacıyla sosyal medya ile sms üzerinden duyurular yaptı ve kamu kurum kuruluşlarına, derneklere, okullara bilgilendirme afişleri astı.

Başkan Yellice’den afetler ile ilgili açıklama

Ülkü Ocakları Fethiye İlçe Başkanı Salman Yellice 2021 Afet Farkındalık ve Eğitim Yılı ile ilgili bir basın açıklamasında bulundu. Afetlerin toplumsal bir mesele olduğunun altını çizen Başkan Yellice, “Afetler; Devletimizi, milletimizi ve vatanımızın her bir karış toprağını ilgilendiren milli bir meseledir. Her milli meselede olduğu gibi Ülkü Ocaklarımızın her bir neferi, afet öncesinde ve sonrasında da Devletimize, milletimize ve vatan topraklarına her türlü desteği ve yardımı kuşkusuz sunacaktır” dedi.

Düzce depreminin yıl dönümünde afet farkındalık eğitimi verildi

Fethiye Belediyesi, Fethiye Kent Konseyi ve Fethiye Mag Amesar (Mahalle Afet Gönüllüleri Acil Müdahale Ekibi) işbirliği ile AFAD adına ‘’Birey ve Aileler için Afet Farkındalık Eğitimi’’ verildi. Mahalle Afet Gönüllüleri içindeki Afet Farkındalık Eğitmenleri, Ercan Kolcu, Nilüfer Kolcu, Servet Kara, Yıldırım Mutlu ve Fethiye Belediyesi Jeoloji Yüksek Mühendisi M. Serhat Karagöz tarafından Düzce depreminin yıl dönümü ve 12 Kasım Afet Eğitimi Hazırlık günü olması münasebetiyle afet farkındalık eğitimi verildi.

Afet Farkındalık Eğitimi

Türkiye Diyanet Vakfı ve AFAD arasında imzalanan protokol kapsamında Türkiye Diyanet Vakfı Şubelerince oluşturulan Afet, Acil Durum ve İnsani Yardım ekiplerinde görevli müftülük personellerine "Afet Farkındalık Eğitimi" seminerleri verildi.

Belediye personeline ‘Afet Farkındalık Eğitimi’ verildi

Muğla AFAD İl Müdürlüğü eğitmenleri tarafından Fethiye Belediyesi personeline ‘Afet Farkındalık Eğitimi’ verildi.

Simülasyonlu deprem TIR’ı Marmaris’te

Muğla İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) tarafından 1-7 Mart Deprem Haftası etkinlikleri kapsamında Mobil Koordinasyon Tırında Marmarisli vatandaşlara 'Afet Farkındalık' eğitimleri verildi. Marmaris Kaymakamı Ertuğ Şevket Aksoy'da tırda eğitime katılarak incelemelerde bulundu.