Ağaç Kesimi Haberleri

Ağaç Kesimi Haberleri

Akbelen için direnen İkizköylüler Ankara'ya gitti

Akbelen Ormanı'nda yaşanan ağaç kesimine direnen İkizköylüler Ankara'ya ulaştı. İkizköylüler ve çevreciler, TBMM Genel Kurulu’ndaki Akbelen gündemli olağanüstü toplantıya izleyici olarak katılacak.

Akbelen İçin Yürütmeyi Durdurma Kararı Çıktı

Başkan Gürün; “Akbelen yalnızca ağaç kesimiyle sınırlandırılamayacak kadar önemli etkileri olan sorunların bizim kentimizdeki bir yansımasıdır”

Akbelen'de 18 Gözaltı

Ağaç kesiminin sürdüğü Akbelen Ormanı'nda nöbet alanı abluka altına alındı. Jandarma müdahalesinde aralarında İkizköylülerin 2 avukatının da aralarında bulunduğu 18 çevreci gözaltına alındı.

Akbelen'de Kılıçdaroğlu'na protesto

Günlerdir köylülerin ve çevrecilerin ağaç kesimine karşı mücadele ettiği Akbelen'e giden CHP lideri Kılıçdaroğlu, bölgeden ayrılırken "Arabaya değil, barikata" protestosuyla kesim alanına gitmek durumunda kaldı.

Kesim alanına girmek isteyen halka jandarma müdahale etti

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, köylülerin ve çevrecilerin ağaç kesimine karşı mücadele ettiği Akbelen’e gitti. Burada kesim alanına giren Kılıçdaroğlu’nun arkasından alana girmek isteyen halka jandarma müdahale etti.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Akbelen’e ayak bastı

Muğla'nın Milas ilçesindeki Akbelen Ormanlarındaki ağaç kesimine karşı direnen köylülere destek vermek üzere bölgeye giden Kılıçdaroğlu'na köylüler, “Burada olmanız çok değerli ancak yetmiyor” diye seslendi.

Mahkeme Önünde Basın Açıklaması Yapıldı

Muğla’da Akbelen Ormanı’nda başlayan ağaç kesimine karşı mücadele eden İkizköy Çevre Komitesi ve vatandaşlar Muğla 1. İdare Mahkemesi önünde basın açıklaması yaptı.

Muğla OBM Önünde “Akbelen” Eylemi

Muğla’da bazı Sivil Toplum Kuruluşları (STK) siyasi partiler tarafından Akbelen Ormanı’nda kömür sahasının genişletilmesi için başlayaağaç kesiminin durdurulması talebiyle Muğla Orman Bölge Müdürlüğü önünde basın açıklaması ve eylem yapıldı.

EŞİNİN KESTİĞİ DAL ÜZERİNE DÜŞTÜ, HAYATINI KAYBETTİ

Muğla'nın Dalaman ilçesinde kesim alanında eşinin kestiği dalın altında kalan 38 yaşındaki kadın hayatını kaybetti.

Şehit Pilot Anısına Dikilen Ağaçların Kesilmesine Başkan Aras’tan Sert Tepki

Yalıkavak Mahallesi Aratepe Mevkii Cumhuriyet Caddesi üzerinde, Şehit Kara Pilot Üsteğmen Tahsin Barutçu Çeşmesi yanında bulunan Benjamin ağaçlarının kimliği henüz belirlenemeyen kişi veya kişilerce kesilmesine Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras sert tepki gösterdi.