Ahilik Haberleri

Ahilik Haberleri

“Fethiye’de Ahilik Kültürü” Kitabının Tanıtım Lansmanı Gerçekleştirildi

Beşkaza Kültür ve Dayanışma Platformu, Fethiye Belediyesi işbirliğiyle anlamlı bir etkinliğe imza attı.

Yılın Ahisine Kaftan

Bu yıl Ula Esnaf ve Sanatkârlar Odası'nın ev sahipliğinde düzenlenen Ahilik Haftası etkinliği Ula ilçesinde Vali İdris Akbıyık’ın katılımı ile yapıldı.

Vali Akbıyık’tan Ahilik Haftası mesajı

 Muğla Valisi İdris Akbıyık 18-24 Eylül tarihlerinde kutlanacak olan Ahilik Haftası nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada Türk tarihinin eşsiz miraslarından biri olan ahiliğin, bir mesleğin, iyi ahlak, doğruluk, yardımseverlik gibi güzel meziyetlerle yapılmasını emreden; ticaret ile ahlakı buluşturan bir hayat düsturu olduğunu açıkladı.

FETHİYE’DE AHİLİK HAFTASI KUTLANDI

Ahilik haftası kapsamında Fethiye Esnaf Ve Sanatkarlar Mesleki Eğitim Merkezi’nde program düzenlendi.

TİCARİ UYUŞMAZLIKLAR HIZLA ÇÖZÜLECEK

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Arabuluculuk ve Tahkim Merkezi, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun katıldığı törenle açıldı. Açılışta konuşan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıkoğlu, ticari davaların yıllarca sürdüğüne dikkat çekerek, yargıda davaların uzun sürdüğünü, arabuluculuk, tahkim ve uyuşmazlık müesseseleriyle anlaşmaların daha kısa sürede sonuçlanacağını söyledi. Başkan Hisarcıklıoğlu, “Ahilik sisteminin devamı niteliğindeki arabuluculuk sistemi ile daha önce 4-5 yıl süren davalar 3 ayda bitiyor. Arabuluculuğa gelen başvuruların büyük çoğunluğu anlaşmayla sonuçlanıyor. En önemlisi de taraflar helalleşerek ayrılıyor” dedi.

MUĞLA MÜSİAD’A AHİLİK HAFTASI ZİYARETİ

Muğla İl Müftü Vekili Sema Özbakış ve Din Hizmetleri Şube Müdürü Mehmet Kurumahmut MÜSİAD Muğla Şube Başkanı Kazım Demir, Ticaret İl Müdürü ve Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi'ni Ahilik Haftası dolayısı ile tebrik ziyaretinde bulundu.

MUĞLA'NIN KAVAKLIDERE İLÇESİNDE AHİLİK HAFTASI KUTLANDI

Ahilik kültürünün tanıtılması, yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılması amacıyla bu yıl 12-18 Eylül tarihleri arasında kutlanan Ahilik Haftası, Muğla’nın Kavaklıdere ilçesinde gerçekleştirilen programda, çeşitli etkinliklerle kutlandı.

FTSO BAŞKANI OSMAN ÇIRALI'NIN AHİLİK HAFTASI MESAJI

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı 13-19 Eylül 2022 Ahilik Haftası dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Ahiliğin, birlik, beraberlik ve paylaşmanın simgesi olduğunu kaydeden Osman Çıralı mesajında, “Güzel ahlakın sanatla, ticaretle bütünleştiği ahilik, yüzlerce yıl önce olduğu gibi bugün ve yarın da felsefesiyle toplumsal ve ticari hayatta yol gösterici olmaya devam edecektir. Alın ve akıl teri, emekleriyle Türkiye ekonomisine güç katan herkesin Ahilik Haftası’nı kutluyor, bereketli ve hayırlı kazançlar diliyorum ” dedi.

MUĞLA VALİSİ TAVLI’NIN AHİLİK HAFTASI MESAJI

Muğla Valisi Orhan Tavlı, Ahilik Haftası dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Yılın Ahisi'nden Başkan Otgöz’e Ziyaret

Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, 34. Ahilik Haftası kutlamaları kapsamında yılın ahisi seçilen Mustafa Yılmaz ile Yılın Kalfası seçilen Berat Özkaya, Yılın Çırağı seçilen Ümit Uçar ve Seydikemer Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Harun Sağır’ı makamında ağırladı.

Müftü Kamil Oktay, Ahilik Haftası Dolasıyla FTSO’yu Ziyaret Etti

Fethiye Müftüsü Kamil Oktay, beraberindeki heyetle 13-19 Eylül Ahilik Haftası dolayısıyla Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti.

'İlin Ahisi, Kalfası ve çırağı Seydikemer Esnaf Odası'ndan

Muğla'da 34. Ahilik Haftası kutlamaları kapsamında 'İlin Ahisi' Seydikemer Esnaf ve Sanatkarlar odası esnaflarından Mustafa Yılmaz'a, Vali Orhan Tavlı tarafından kaftan giydirildi.

FTSO İle KTO Karatay Üniversitesi Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) ile Konya Ticaret Odası (KTO) iştiraki olan KTO Karatay Üniversitesi arasındaki eğitimde iş birliği protokolü yenilendi. İki kurum arasında imza altına alınan protokol kapsamında Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası üyelerine, birinci derece yakınlarına destek bursu sağlandığını belirten FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, “Üyelerimize, eşlerine ve çocuklarına KTO Karatay Üniversitesi’nde ‘Ahilik Bursu’ ile eğitim ayrıcalığı sağlayan protokol hayırlı olsun.” dedi.