Alabalık Haberleri

Alabalık Haberleri

CHP, Fethiye Tarihindeki En Kalabalık Karaçulha Mitingini Yaptı

Fethiye Belediye Başkanı ve aynı zamanda CHP Fethiye Belediye Başkan adayı Alim Karaca, seçime çok az bir zaman kala halk buluşmaları kapsamında Çarşamba akşamı Karaçulha mahallesinde konuştu. Kendisi de esasen domates üreticisi olan Alim Karaca, Karaçulha'daki mitinge traktör üstünde, meşaleler ve havai fişekler eşliğinde, görkemli bir giriş yaptı.

Çamköy Kapalı Etkinlik Alanı Temel Atma Töreni Coşkuyla Gerçekleşti

Fethiye’nin Çamköy Mahallesine hareketlilik getirecek ve pek çok ihtiyacı aynı anda karşılayacak “Çamköy Kapalı Etkinlik Alanı” için temel atma töreni coşkulu bir kalabalıkla birlikte gerçekleştirildi.

Seydikemer’den Almanya’ya Balık İhracatı

Muğla’nın Seydikemer ilçesine bağlı Sahil Ceylan Mahallesi’nde üretilen ve işlenerek füme şekline getirilen alabalıklar gerekli kontrolleri yapıldıktan sonra Almanya’ya gönderildi.

Akdenizli Sevgisi, Sokaklara Taştı

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından tekrar aday gösterilmesinin ardından AK Parti Muğla Aday Tanıtım Toplantısı dönüşünde coşkulu bir kalabalık ve meşalelerle karşılandı. Metrelerce uzayan kuyruk AK Parti Seydikemer İlçe Başkanlığı önünde sona erdi. Burada Başkan Akdenizli’nin Seydikemer Belediye Başkan Adaylığı için adak kurban kesilip, dualar edildi.

Havalar soğudu, Başhekim Togan vatandaşları uyardı

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi ve Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji uzmanı Prof. Dr. Turhan Togan, üst solunum yolu hastalığının, havaların soğumasıyla birlikte özellikle kış aylarında artış gösteren bir rahatsızlık olduğunu açıkladı.

Fethiye’de Alabalığa Yoğun İlgi

Fethiye’de kilosu 120 liraya satılan alabalığa, yerli ve yabancı turistler ilgi gösteriyor.

Çaylı, “Bu Tür Etkinlikler Büyük Önem Taşıyor”

AK Parti Fethiye Belediye Başkan Aday Adayı Yusuf Çaylı beraberinde kalabalık bir heyet ile Fethiye Nif Köyü 10. Geleneksel Geçmişten Günümüze Yörük Oyunları Şenliği programına katıldı.

Okul Müdürü Alpaslan Selçuk, “Kapılarımızı Huzur Plajımıza Açacağız”

Fethiye’nin Büyük Samanlık Koyu huzur destinasyon bölümüyle sakinlik ve huzur isteyenlerin uğrak mekanı olacak. Okul Müdürü Alpaslan Selçuk, “Plajımızda kalabalıktan uzak, misafirlerimizin oturup kitabını okuyacağı, sessizlik içerisinde, doğada ağustos böceklerinin sesini dinleyeceği bir alan yaratmak istedik” dedi. 

Alabalık Yetiştiriciler Birliği Kurul Toplantısı Gerçekleşti

Muğla Tarım ve Orman Müdürlüğü, Seydikemer’de yoğun katılımla gerçekleştirilen Muğla Alabalık Yetiştiriciler Birliği genel kurullarına katılım sağladı.

Şahin Ekinci başkanlık için aday olduğunu açıkladı

Seydikemer Ören mahallesinde yıllardır Alabalık üreticiliği yapan başarılı iş insanı ve Ören mahallesi Muhtarı Şahin Ekinci başkanlık için aday olduğunu açıkladı.

BALIK ÜRETİMİ 7 MİLYON TON AZALACAK

Türkiye’de 17 milyon ton ile alabalık üretiminde ilk sırada olan ve 54 ülkeye ihracat yapan Kahramanmaraş’ta yaşanan depremlerin çok sayıda tesise zarar vermesi ve toplu balık ölümlerine neden olması nedeniyle yüzde 40 oranında düşüş beklendiği bildirildi. Bakanlığın destek vermesi ile tekrar ayağa kalkmayı hedefleyen balıkçılık sektörü ise umudunu kaybetmeyerek 2024 yılı için hedefine 20 milyon ton üretimi koydu

SEYDİKEMER’DE, MUĞLA’NIN ALABALIK ÜRETİMİ KONUŞULDU

Seydikemer Tarıma Dayalı Süt Sığırcılığı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi  (TDİOSB) Yönetim Kurulu Heyeti, Seydikemer Kaymakamlığı toplantı salonunda Muğla Valisi Orhan Tavlı başkanlığında toplandı. Toplantıda Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz de yer aldı.

ZABITA DİLENCİLERE GÖZ AÇTIRMADI

Fethiye Belediyesi Zabıta ekipleri, cami önlerinde ve kalabalık noktalarda vatandaşların dini ve insani duygularını sömürerek dilencilik yapanlara göz açtırmadı.

DATÇA'DA BOĞA GÜREŞLERİ NEFES KESTİ

Datça'da 15. Geleneksel Boğa Güreşleri yapıldı. Muğla ve Aydın'ın ilçelerinden getirilen 84 boğanın mücadele ettiği güreşleri, yaklaşık 3 bin kişilik bir kalabalık izledi.

MAVİ GRUP SEYDİKEMER ESNAFINI ZİYARET ETTİ

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Yönetim Kurulu Başkanı ve Mavi Grup Başkan Adayı Osman Çıralı, kalabalık bir heyetle Seydikemer’de ziyaretlerde bulundu.

TÜRKİYE’NİN SU ÜRÜNLERİ İHRACATININ ZİRVESİNDE MUĞLA VE İZMİR VAR

Türkiye'nin ihracatta yıldız sektörleri arasında yer alan Su ürünleri sektörünün yıllık 1,4 milyar dolarlık su ürünleri ihracatının yüzde 62'sini Muğla ve İzmir gerçekleştiriyor.

ÇALIŞ SAHİL DOLDU TAŞTI

Turizm sezonu devam ederken Fethiye’ye gelen yerli ve yabancı turistler eğlenmek için Çalış Sahil’e akın etti.

HAVA SICAKLIKLARI, PLAJLARI DOLDURDU

Fethiye'nin gözde plajlarından Büyük Samanlık Plajı'nın yaz yoğunluğu devam ediyor. Ağustos ayının sonlarına doğru gelinmesine rağmen kalabalık olduğu görülen Büyük Samanlık Plajında bazı vatandaşlar denize girip yüzerken bazıları da şezlonglarda güneşlendi.

AKŞAMLARI EN KALABALIK ÇİMEN PARK

Fethiye akşamlarında sahil bandında bulunan çimenler akşamları Fethiye Halkı’nın vazgeçilmez dinlenme alanlarından oldu. Sahilde birçok mekân bulunmasına rağmen vatandaşlar Denizatı Restoran ve Reis Kafe arasında kalan kısımda ki çimenlerde vakit geçiriyorlar.

Aşırı kalabalık esnafın yüzünü güldürmeye yetmedi

Dünya’nın en güzel tatil yerlerinden biri olan Ölüdeniz ’de 9 günlük bayram tatilinin 2. gününde yerli ve yabancı turistler ile doldu taştı. Çok kalabalık olmasına rağmen Ölüdeniz çarşısı esnafı kalabalığın işlerine yeterince yansımadığını ifade etti.

Küçük ölçekli alabalık yetiştiriciliği için ‘büyük proje’

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) ev sahipliğinde, Birleşmiş Milletler Gıda Örgütü (FAO), Muğla Alabalık Yetiştiricileri Birliği ve Metro Market işbirliğinde ‘Küçük Ölçekli Alabalık Yetiştiriciliğinde Gıda Güvenliği ve Sosyal Uygunluk’ projesi toplantısı ve eğitim çalışmaları gerçekleştirildi. Toplantıda ‘Ölçek olarak küçük, değer olarak büyük’ sloganıyla ile yürütülen ve sürdürülebilir su ürünleri yetiştiriciliğinin yaygınlaştırılmasını amaçlayan projeye yoğun ilgi beklendiği kaydedildi.

Fethiye Belediyesi’nden tanıtım atağı

Dünyanın en kalabalık ülkesi olan Çin Halk Cumhuriyeti’nin en etkili 3 medya kuruluşuna mensup bir grup gazeteci Fethiye Belediyesi’nin organizasyonu ile bu hafta Fethiye’yi ziyaret edecek.

İki kişilik komedi oyunu “Ruh Öküzüm” Marmaris’te sahne aldı

Muğla'nın Marmaris ilçesinde dün akşam ünlü komedyenler sahne alırken, kalabalık bir seyirci kitlesinin izlediği 'ruh öküzüm' oyunu seyircilerden tam not aldı.

Sezon Hareketliliği Başladı

Türkiye'nin gözde turizm merkezlerinden Fethiye'de hava sıcaklığının mevsim normallerine dönmesi sonrası sahil ve şehir merkezinde sezon hareketliliği başladı.

Ekonomi Bayramı Da Vurdu

Fethiye’de geçen yıllarda dini bayram tatillerinde yaşanan yoğunluğunun olmaması dikkat çekti. Ekonomik sorunlar ve hava koşulları nedeni ile Fethiye eskisi gibi kalabalık geçmedi.

ÇALIŞ SAHİLİ’NDE MOTORSİKLET SORUNU

Bölgenin en önemli turizm merkezlerinden biri olan Çalış Sahili’nde trafiğe kapalı alanda dolaşan elektrikli bisikletler ve motosikletler tehlike oluşturuyor. Esnaflar ve vatandaşlar en kalabalık olan zamanlarda sahilde motosikletlerin ve elektrikli bisikletlerin yayaların arasında dolaşmasının tehlike arz ettiğini ifade ediyorlar.

Köyceğiz’de alabalık ve çilek üretim alanlarında incelemelerde bulunuldu

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde alabalık ve çilek üreticilerine ziyaret gerçekleştirilerek, incelemelerde bulunuldu.

Ftso’dan Seydikemer’in Rekortmen Firmalarına Plaket

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı ve beraberindeki heyet, Seydikemer’de 2020 yılında istihdam, ihracat ve vergi rekortmenleri sırlamasında ilk 3 sırada yer alan firma temsilcilerine plaket verdi. Ödedikleri vergiler, sağladıkları istihdam ve yaptıkları ihracatla bölge ve ülke ekonomisine değer katan, FTSO üyelerine teşekkür eden Başkan Çıralı, “Seydikemerimiz alabalık sektörlerinde dünyaca tanınan bir bölge ise bu firmalarımızın eseridir.” dedi.

Demirtaş “Yöneticilik Değil, Hizmetkarlık İçin Bu Yoldayız”

Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkan Adayı Kamil Mutlu Demirtaş ve ekibi, Fethiye Esnaf ve Sanatkârlar Odasının seçimli genel kurulu öncesinde kalabalık bir heyet halinde ziyaretlerini sürdürerek esnafları kongreye davet etti. Demirtaş, “Kesinlikle rehavet yok. Biz esnafımıza yöneticilik değil, hizmetkarlık için bu yoldayız” dedi.

İş Kazasında Hayatını Kaybetti

Evli ve 2 çocuk babası Emrah Aykurt(40) Seydikemer İlçesi Ceylan Mahallesi’nde bulunan Alabalık tesisinde geçirdiği iş kazası sonunda hayatını kaybetti.