Arama Kurtarma Ekipleri Haberleri

Arama Kurtarma Ekipleri Haberleri

Bodrum'dan Hatay’a Anlamlı Destek

Bodrum Belediyesi tarafından 6 Şubat’ta gerçekleşen büyük felaketin birinci yıl dönümü dolayısıyla Hatay Arsuz’a ziyaret düzenlendi.

Kuyuya düşen kurt köpeği kurtarıldı

Muğla'nın Datça ilçesinde 7 metrelik su kuyusuna düşen Alman kurt köpeği, itfaiye ve Datça MAGAMESAR Arama Kurtarma ekipleri tarafından yaklaşık 1 saatlik çalışmanın sonunda kurtarıldı.

Arama Kurtarma Ekibi Eğitimlerine Devam Ediyor

Milas Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan Arama Kurtarma Ekibi, farklı kurum ve derneklerle işbirliği halinde çalışmalarını sürdürürken, teorik ve pratik olarak aldıkları eğitimlerle beceri kazanmaya devam ediyor…

DEPREM KAHRAMANLARI ANLATTI

Hatay’da enkaz kaldırma çalışmalarının başlaması ile birlikte deprem bölgesinden ayrılan Muğla Büyükşehir Belediyesi arama kurtarma ekipleri yaşadıklarını anlattı. Arama kurtarma ekibinden Muhammet Kara, “Hatay Defne’ye varan ilk ekip bizdik. Elektrik Mahallesindeki tüm vatandaşlar bunu söyledi. Herkes enkaz altından birini çıkarmak için yoğun mücadele verildi” dedi.

BODRUMLU EKİPLER ONLARCA CAN KURTARDI

7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki depremle felaketi yaşayan Türkiye'de tüm kentlerden yardımlar ve arama kurtarma çalışmaları için bölgeye ekipler ulaşırken Muğla'nın Bodrum ilçesinde faaliyet gösteren arama kurtarma ekipleri de deprem bölgesinde çalışmalar yürüttü.

SİSMİK AKUSTİK CİHAZ HAYAT KURTARIYOR 

Muğla Büyükşehir Belediyesini merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan ve 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremin ilk gününden itibaren arama kurtarma ekiplerini bölgeye sevk etti. 

YK ENERJİ'DEN DEPREM BÖLGESİNE İŞ MAKİNESİ VE ARAMA KURTARMA DESTEĞİ

Muğla'nın Milas ilçesinde faaliyet gösteren ve IC İÇTAŞ Enerji-LİMAK Enerji ortaklığında işletilen YK Enerji, deprem bölgesinde arama kurtarmada kullanılacak ekskavatörler, kamyonlar, yakıt tankerleri, arazi araçları ve arama kurtarma ekiplerini bölgeye sevk etti.

MASAL BEBEĞİ 44 SAAT SONRA MUĞLA İTFAİYESİ KURTARDI

itfaiye arama kurtarma ekipleri tarafından Hatay'da 1,5 yaşında Masal bebek 44 saatlik bir aranın ardından kurtarıldı.

DEPREMDEN 24 SAAT SONRA KURTARILDI

Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 12 şehri etkileyen depremde Muğla Büyükşehir Belediyesi arama kurtarma ekipleri Süral ailesi ile birlikte 15 kişiyi enkazların altından sağ çıkardı.

DUMANDAN ETKİLENEN ORMAN İŞÇİSİ HASTANEYE KALDIRILDI

Muğla'nın Marmaris ilçesinde ormanlık alanda çıkan ve şiddetli rüzgarın etkisi ile bir anda büyüyen yangına müdahale sürerken, dumandan etkilenen bir orman işçisi hastaneye kaldırıldı.

MARMARİS’TE UÇAK VE HELİKOPTERLERİN ART ARDA SORTİLERİ İLE YANGINA MÜDAHALE SÜRÜYOR

Muğla'nın Marmaris ilçesinde ormanlık alanda şiddetli rüzgarın etkisi ile bir anda büyüyen yangına 15 helikopter ve 8 uçak ile müdahale sürüyor.

TARİHİ KARİA YOLUNDA KAYBOLAN 2 İNGİLİZ KURTARILDI

Muğla’nın Datça ilçesinde bulunan tarihi Knidos Karia yolunda kaybolan 2 İngiliz, ekipleri hızlı müdahalesi ile kurtarıldı.

Kuyuya düşen oğlak kurtarıldı

Muğla'nın Datça ilçesinde boş su kuyusuna düşen oğlak itfaiye ve arama kurtarma ekiplerinin müdahalesi ile kurtarıldı.

Buzağı 3 gün sonra kurtarıldı

Muğla'nın Bodrum ilçesinde 3 gündür dağda mahsur kalan buzağı, Muğla 911 Arama Kurtarma ekipleri tarafından sağ salim kurtarıldı. Yaralı olan olan buzağı bulunduğu yerden kepçe yardımıyla çıkarıldı.

Doğa Yürüyüşünde Uçurumdan Yuvarlanan Rus Polisini, Türk Polisi Kurtardı

Muğla'nın Marmaris ilçesinde, doğa yürüyüşü için girdiği ormanlık alanda ayağı kayarak uçurumdan yuvarlanan Rus polis İvan Aratskii, polis ve arama kurtarma ekipleri tarafından yaralı olarak kurtarıldı.

Kayalıklarda mahsur kalan 2 kişi kurtarıldı

Muğla'nın Fethiye ilçesinde, çıktıkları kayalık alanda mahsur kalan 2 kişi arama kurtarma ekipleri tarafından kurtarıldı.

Yürüyüşe çıktığı dağda kaybolan şahsı ekipler kurtardı

Muğla'nın Datça ilçesinde ormanlık alanda yürüyüşe çıktıktan sonra kendisinden haber alınamayan şahıs arama kurtarma ekiplerince bitkin halde bulunarak hastaneye kaldırıldı.

Fethiye Körfezi’nde sürüklenen teknedeki 2 kişi kurtarıldı

Muğla'nın Fethiye ilçesi açıklarında motor arızası nedeniyle denize sürüklenen teknedeki 2 kişi Sahil Güvenlik Arama Kurtarma ekipleri tarafından kurtarıldı.

JAK ve AKUT'tan kurtarma operasyonu

Fethiye'de Jandarma Arama Kurtarma (JAK) ile Arama Kurtarma (AKUT) ekibi, ortak bir operasyonla patika yolunda mahsur kalan İsviçreli turisti kurtardı. Yaklaşık 2 saat süren operasyon sonunda İsviçreli turist, arama kurtarma ekiplerine teşekkür etti.