Arkeolojik Kazı Haberleri

Arkeolojik Kazı Haberleri

Amos'taki Kazılarda Deprem İzlerine Rastlandı

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) tarafından yürütülen Amos Antik Kenti arkeolojik kazılarında, MS. 3. yüzyılda gerçekleşen ve buradaki iskânı sona erdiren büyük depremin izleri ortaya çıkarıldı.

Ortak Hizmet Protokolü İmzalandı

Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü ile Yatağan Belediyesi arasında, Stratonikeia ve Lagina'da arkeolojik kazı, bakım, onarım ve çevre düzenlemesi çalışmalarına destek verilmesine ilişkin ortak hizmet protokolü imzalandı.

VALİ ORHAN TAVLI İDYMA ANTİK KENTİNDE İNCELEMELERDE BULUNDU

Muğla Valisi Orhan Tavlı Kültür ve Turizm Bakanlığı izniyle Muğla Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı ve Ula Belediyesinin destekleriyle arkeolojik kazı çalışması başlatılan İdyma Antik Kentinde incelemelerde bulundu.

SUALTI ARKEOLOJİ KAZISI İÇİN BALIKÇI AĞLARI TEMİZLENDİ

Türkiye'nin en fazla arkeolojik kazı çalışmasının yürütüldüğü Muğla'da yer üstü arkeolojik kazı çalışmalarının yanında deniz altı kazı çalışmaları da yılın 12 ayı devam ediyor. Marmaris Bozburun mevkisinde iki ve Datça bölgesinde bir olmak üzere üç ayrı noktada devam eden su altı arkeolojik kazı çalışmaları ile Muğla su altı arkeolojik kazı çalışmalarında da ilk sırada yer alıyor.

YK ENERJİ, 13. KARİA KARİALILAR VE MYLASA SEMPOZYUMU’NUN ANA SPONSORU OLDU

Maden sahalarında sürdürdüğü arkeolojik kazıların yanı sıra Ören Arkeopark'a verdiği destekle Milas'ın tarihinin gün yüzüne çıkmasını destek veren Yeniköy Kemerköy Elektrik Üretim ve Ticaret A.Ş, 13.Karia Karialılar ve Mylasa Sempozyumu'nun ana sponsoru oldu.

YK Enerji bünyesinde çalışan 30 köylü kadın, 5 bin yıllık tarihi gün yüzüne çıkarıyor

Maden sahalarında kömür çıkarmadan önce yapılan arkeolojik kazıların gizli kahramanları Milaslı köylü kadınları. 30 köylü kadın ellerinde kazma, kürek ve fırçalarla Milas'ın tarihine ışık tutuyor.

Arkeolojiye kadınlardan hassas dokunuş

Deniz, kum ve güneş turizminin yanında önemli ören yerlerine sahip Muğla'da geçen yıl 23 olan arkeolojik kazı sayısı, bu yıl 30'a yükseldi. Arkeolojik kazıların çoğunluğu yaz-kış devam ederken, deniz dibi kurtarma kazı çalışmaları da yürütülüyor.

Muğla’da Arkeolojik kazı konferansı

Türkiye'de yaz-kış en fazla arkeolojik kazının yapıldığı Muğla'da kazı başkanları yapılan çalışmaların değerlendirildiği 'Muğla Arkeolojik Kazılar Konferansı'nda bir araya geldi.

YİKOB’dan antik kentlere 25 milyon TL destek

Türkiye'de yaz-kış en fazla arkeolojik kazı çalışmasının yürütüldüğü Muğla'da kazı çalışmalarına Muğla Valiliği Yatırım İzleme Koordinasyon Başkanlığı tarafından 2021 yılında 25 milyon lira destek sağlandı.

Öğrenciler arkeolojik kazı yaptı

Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke ve İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay'ın katılımlarıyla; UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi'nde yer alan Milas Beçin Kalesi ve ören yerinde, ilkokul ve lise öğrencileri kazı çalışması yaptı.

Muğla tarihi 21 koldan gün yüzüne çıkıyor

Karialılar başta olmak üzere birçok medeniyete ev sahipliği yapan Muğla, 15'i yılın 12 ayı toplam 21 arkeolojik kazı alanı ile Türkiye'nin en fazla kazı alanına sahip ili durumunda. Bakanlar Kurulu kazılarının yanında Muğla Müze Müdürlüğü Bakanlığında devam eden arkeolojik, prehistorik ve su altı kazıları ile dünya kültür mirası eserler gün yüzüne çıkarılıyor.

YİKOB’tan Anastasiapolis Antik Kentine destek

Muğla'da yürütülen arkeolojik kazılara desteğini sürdüren Muğla Yatırım İzleme Koordinasyon Başkanlığı Bodrum Mazı'da yer alan Kazı Bilimsel Danışmanlığını Prof. Dr. Hatice Özyurt Özcan'ın yürüttüğü Bodrum ilçesine bağlı Kissebükü Anastasiapolis Antik Kenti için hazırlanan destek protokolü imzalamıştı.

Beçin Kalesi ve ören yeri için hazırlanan destek protokolü imzalandı

Muğla'da yürütülen arkeolojik kazılara yardımcı olmak, Muğla'nın tarihi ve kültürel varlıklarının tanıtımını sağlamak ve gelişimine daha geniş katkı sağlamak amacı ile Beçin Kalesi ve Ören Yeri için hazırlanan destek protokolü imzalandı.

Euromos Antik Kenti için hazırlanan destek protokolü imzalandı

Muğla'da yürütülen arkeolojik kazılara yardımcı olmak, Muğla'nın tarihi ve kültürel varlıklarının tanıtımını sağlamak, tarih ve kültür değerlerini sevdirmek, gerek ulusal gerekse uluslararası tanıtımına ve gelişimine daha geniş katkı sağlamak amacı ile Euromos Antik Kenti için hazırlanan destek protokolü imzalandı.

Stratonikeia Antik Kenti için hazırlanan destek protokolü imzalandı

İlimizde yürütülen arkeolojik kazılara yardımcı olmak, İlimizin tarihi ve kültürel varlıklarının tanıtımını sağlamak, tarih ve kültür değerlerini sevdirmek, gerek ulusal gerekse uluslararası tanıtımına ve gelişimine daha geniş katkı sağlamak amacı ile Stratonikeia Antik Kenti için hazırlanan destek protokolü imzalandı. 

Altından bile değerli 7 bin yıllık tohumlar, Bodrum’da başak verecek

Arkeolojik kazı esnasında küp içerisinde bulunan 7 bin yıllık Siyez buğdayı tohumlar Bodrum'da yeşermeye başlayacak. Bir avuç ata tohumundan binlerce tohum elde etmeyi planlayan Bodrum Belediyesi bu tohumları köy halkına dağıtacak.