Aşure Haberleri

Aşure Haberleri

Seydikemer’deki Okulda Aşure Etkinliği

Muğla’nın Seydikemer ilçesi Karadere İlkokulu tarafından Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası kapsamında "Geleneksel Aşure Etkinliği” düzenlendi.

Başkan Maçoğlu Aşure Etkinliğine Katıldı

Dalaman Kitap Günleri etkinliği kapsamında Muğla’ya gelen Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, Foça Mahallesi’nde düzenlenen aşure etkinliğine katıldı.

Kadem Muğla Temsilciliği'nden Aşure İkramı

Muharrem ayı vesilesiyle düzenlenen etkinlik kapsamında, KADEM Muğla Temsilciliği tarafından Menteşe Kurşunlu Camii Meydanı'nda vatandaşlara aşure dağıtıldı.

Başkan Oktay Aşure hayrına katıldı

 Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Marmaris Şubesi tarafından düzenlenen Aşure hayrına katıldı. Başkan Oktay, Muharrem Ayı'nı kutlayıp; "Birliğimiz, beraberliğimiz ve ibadetlerimiz kabul olsun" dedi.

Karaçulha Gönüllüleri Derneği Geleneği Sürdürdü

Karaçulha Gönüllüleri Derneği tarafından düzenlenen geleneksel aşure etkinliğine yoğun katılım oldu.

Milli Eğitim Müdürlüğü'nden Aşure Etkinliği

Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Muharrem Ayı ve aşure haftası sebebiyle aşure hayrı gerçekleştirildi.

Karaca esnafların aşure dağıtımına katıldı

Fethiye’de Dispanser Caddesi 501 sokak üzerinde iş yeri olan esnaflar bir araya gerek aşure gününde kazan kaynattı. Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca esnafların daveti üzerine aşure dağıtım alanına geçti. Vatandaşlar Karaca’ya ilgi gösterdi.

501. sokak esnaflarından aşure etkinliği

Atatürk Caddesi 501. sokak esnafları her sene olduğu gibi bu senede aşure etkinliği düzenledi. Vatandaşlara aşure ikramında bulunulan programa ilgi yoğun oldu.

Kaymakam Karaman, Yeni Camide Aşure Dağıttı 

Fethiye Yeni Cami'de muharrem ayı dolayısıyla cemaate aşure ikramında bulunuldu. 

Fethiye Belediyesi aşure dağıttı

Fethiye Belediyesi’nin aşevinde yapılan aşure, belediye hizmet binası önünde vatandaşlara ikram edildi.

Başkan Gürün Aşure Etkinliğine Katıldı

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Pir Sultan Abdal Derneği’nin Ortaca Cem ve Kültür Evi’nde düzenlediği Aşure etkinliğine katıldı.

Aşure Etkinliği Düzenlendi

Ortaca’da Pir Sultan Abdal Kültür Derneği’nde aşure etkinliği düzenlendi. 

Aşure nasıl yapılır?

Bolluk ve bereketin simgesi olan aşureyi ilk defa yapacak olan kişiler, aşure tarifi ve malzemelerini merak ediyor. Aşurenin nasıl yapılacağını siz okuyucularımız için derledik.

Aşure gününün önemi nedir?

Arapçada "on" anlamına gelen "aşara" kelimesinden türeyen Aşure Günü, hicri yılın ilk ayı muharremin onuncu gününe denk geliyor.

Başkan Akdenizli Vatandaşlara Aşure Dağıttı

Başkan Akdenizli Aşure Dağıttı, Esnaf Ve Vatandaşlarla Buluştu.

ÇYDD’DEN ÇİĞ BÖREK VE AŞURE ETKİNLİĞİ

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Fethiye Şubesi'nin her yıl geleneksel hale gelen çiğ börek ve aşure etkinliği yoğun bir katılımla gerçekleşti.

TURİZM ÖĞRENCİLERİDEN AŞURE ETKİNLİĞİ

Fethiye Ali Sıtkı Mefharet Koçman MYO öğrencileri tarafından okul bahçesinde aşure etkinliği yapıldı.

MAHALLE ESNAFINDAN AŞURE İKRAMI

Fethiye'de birçok esnaf bir araya gerek aşure gününde kazan kaynattı. Birlik ve beraberlik mesajı veren esnaf halkı aşure kültürünü yaşatmak istediklerini vurguladı. Esnaflar tarafından düzenlenen aşure etkinliğine çok sayıda vatandaş katıldı.

SOSYAL HİZMET MERKEZİ’NDEN AŞURE PROGRAMI

Fethiye Sosyal Hizmet Merkezi tarafından aşure programı düzenlendi. Etkinliğe Fethiye Kaymakamı Alper Balcı katıldı.

Başkan Hıra ve yönetiminden aşure etkinliği

Muharrem ayı nedeni ile Fethiye Sabit Seyyar Pazarcılar ve Manavlar Odası Salı pazarında aşure etkinliği düzenledi. Etkinliğin maçının birlik ve beraberlik olduğuna değinen Fethiye Sabit Seyyar Pazarcılar ve Manavlar Odası Başkanı Adem Hıra, “Bizim buradaki amacımız birlik beraberliği, kardeşlik ruhunu arttırmak. Pazara gelen misafirlerimize bugünün anısına aşure ikramında bulunmak beraberinde esnaflarımıza aşure ikramında bulunmak” dedi.

TATİLCİLERE AŞURE İKRAMI

Muharrem ayı münasebetiyle, Fethiye Şehit Yüzbaşı Özgür Özekin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Oteli bünyesinde bulunan Büyük Samanlık Koyu'nda misafirlere aşure ikramı yapıldı.

Arsal’dan diyet aşure tarifi

Diyetisyenler geleneksel yöntemler ile yapılan aşurenin kalorisi konusunda uyarıyor. Geleneksel yöntemle yapılan aşurenin yüksek kalori olduğuna değinen Diyetisyen Gamze Arsal, FRT TV mikrofonlarına diyet aşure tarifi verdi.

KARACA, “FETHİYE İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Fethiye Belediyesi ve Fethiye Likya Kadın Kooperatifi işbirliğinde ‘Fethiye Aşevi’ geçtiğimiz günlerde hizmete açılmış, ana hizmet binasında aşure ikramı yapılmıştı. Aşevi’nde yapılan aşureler bu sefer belediyenin diğer birimlerine, Belediye Başkanı Alim Karaca’nın katılımlarıyla dağıtıldı.

AK PARTİ FETHİYE İLÇE TEŞKİLATINDAN AŞURE ETKİNLİĞİ

Muharrem ayı nedeni ile AK Parti Fethiye İlçe Teşkilatı, Fethiye AK Parti ilçe binası önünde aşure etkinliği gerçekleştirdi. Vatandaşa aşure ikramını AK Parti Fethiye İlçe Başkanı Turgay Öztürk gerçekleştirdi.

Köyceğiz’in Yayla Mahallesi’nde 9. geleneksel aşure etkinliği düzenlendi

Muğla'nın Köyceğiz ilçesi Yayla Mahallesi'nde her yıl geleneksel hale gelen aşure etkinliği bu sene de yoğun katılımla gerçekleşti.

GÖKCAN, VATANDAŞLARLA BİR ARAYA GELDİ

Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan, Kavaklıdere’de esnafı ziyaret ederek vatandaşlara aşure dağıtımı yaptı.

BAŞKAN HANCI, “AŞURE ETKİNLİĞİMİZE TÜM HALKIMIZ DAVETLİDİR”

Karaçulha Gönüllüleri Derneği tarafından düzenlenen geleneksel aşure etkinliğinin tarihi belli oldu.

BELEDİYE AŞEVİ HİZMETE GİRDİ

Fethiye Belediyesi ve Fethiye Likya Kadın Kooperatifi işbirliğinde ‘Fethiye Aşevi’ hizmete açıldı. Aşevi’nde yapılan aşureler belediye hizmet binasında dağıtıldı.

Çydd’de Hedef, Fethiye’ye ‘Kız Öğrenci Yurdu’ Yapmak

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Fethiye Şubesi’nin her yıl geleneksel hale gelen çiğ börek ve aşure etkinliği yoğun bir katılımla gerçekleşti. Her yıl öğrencilere destek olmak, daha fazla öğrenciye burs vermek amacıyla düzenlenen etkinlikte yeni hedef Fethiye’ye “Kız Öğrenci Yurdu” yapmak.

Karaçulha Gönüllüleri Derneği Hamza Özkaraca için 3500 kişilik aşure ikramında bulundu

Karaçulha Gönüllüleri Derneği tarafından düzenlenen geleneksel aşure etkinliğine yoğun katılım oldu. Geçtiğimiz aylarda Covid-19 salgınından dolayı hayatını kaybeden dernek üyesi Hamza Özkaraca hayrına düzenlenen etkinlikte 3 Bin 500 kişilik aşure ikramında bulunuldu.