Avlanma Haberleri

Avlanma Haberleri

MUĞLA’DA OLTA BALIKÇILIĞI ALANLARI DIŞINDA AVLANMAK YASAK

Türkiye’nin en uzun kıyı şeridine sahip Muğla’da Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nün belirlediği olta balıkçılığı alanlarının dışında avlanmak yasak.

JANDARMA ÇEVRE TİMİNDEN YABAN KEÇİSİ NÖBETİ

Muğla İl Jandarma Komutanlığı Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Timi yaban keçilerinin yavrulama döneminde avlanmamaları için dağlarda nöbet tutuyor.

DENİZDE KATLİAMA SUÇÜSTÜ

Muğla Gökova Körfezi'nde gece saatlerinde, avcılığa kapalı alanda yasa dışı avcılık yapan dip trol teknesinde avlanması yasak ve koruma altında bulunan vatoz ve köpek balığı tespit edildi.

Muğla’da avlanması yasak olan 3 adet mavi yüzgeçli orkinos balığı ele geçirildi

Muğla'da 3 adet 170 kg ağırlığında kaçak yollardan girişi yapılan mavi yüzgeçli orkinos balığı ele geçirildi.

Bilinçsiz avlanma balık verimini azaltıyor

Hobi ve spor olarak sahilden olta ile balık tutan balıkçılar geçmişte olduğu gibi balık olmamasından rahatsız. Kıyı balıkçılığı yapan balık avı severler kıyılarda bilinçsizce atılan ağların körfezde balık verimini düşürdüğünü ifade ediyorlar.

Muğla ve Antalya’da 2 Yıl Boyunca Avlanmak Yasak

Türkiye’nin günlerdir mücadele ettiği orman yangınlarına ilişkin konuşan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, tüm yangınların kontrol altına alındığını açıkladı. Tüm ülkenin teyakkuza geçtiğini belirten Bakan Pakdemirli, Antalya ve Muğla’da 2 yıl av yasağı uygulanacağını duyurdu.

Fethiye Turizm Konseyi toplandı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nda (FTSO) gerçekleştirilen Fethiye Turizm Konseyi toplantısında, turizm sezonuna ilişkin son durumun yanı sıra, ilçe merkezi ve Ölüdeniz Mahallesi’nde devam eden alt yapı ve yol çalışmaları, Fethiye Körfezi’nde sayıları hızla artan aslan balıklarının avlanması ve sofralarda tüketilmesi ile Fethiye’nin markalaşma sürecine ilişkin çalışmalar konuşuldu.

Küçük balıkçılar avlanmaya devam edebilecek

Ülke genelinde balık av yasağı 15 Nisan’da başladı. Yasak Karadeniz, Marmara ve Ege Denizinde 01 Eylül 2021, Akdeniz’de ise 15 Eylül 2021 tarihine kadar sürecek. Endüstriyel balıkçılık için uygulanan yasaktan küçük balıkçılar muaf tutulacağı öğrenildi. Fethiye’deki küçük balıkçılar yasaktan muaf tutuldukları için avlanmaya devam edebilecek. 

Droneli denetimde bir kişi yakalandı

Muğla Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, su ürünlerinde yasak avlanmalara yönelik havadan ve denizden denetimlerini sürdürüyor. 01 Mart-31 Mayıs tarihleri arasında avcılığı yasak olan sazan balığı kaçak avcılarına yönelik yapılan dronlu denetimde bir kişinin yakalandığı belirtildi. 

Milas’ta yasadışı su ürünleri avcılığının önlenmesi için denetimler sürüyor

Milas İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Su Ürünleri Kontrol Ekipleri yasa dışı su ürünleri avcılığının önlenmesi amacıyla karada ve denizde denetim yaptı. Denetimlerde yasal boy limiti kontrolü yapılırken balıkçıların sorunları dinlenerek yapılan çalışmalar ve yeni yılda uygulanacak dilbalığı avlanma yasakları ve balon balığı teşvik ödemeleri hakkındaki çalışmalarla ilgili bilgiler tebliğ edildi