Ayakkabı Haberleri

Ayakkabı Haberleri

Kargo Paketinden Uyuşturucu Çıktı

Muğla polisinin düzenlediği operasyonda kargo paketi içindeki ayakkabı içerisine gizlenmiş uyuşturucu ele geçirildi.

El Ele Butik Dayanışma Merkezi'nden ihtiyaç sahiplerine Yardım

Menteşe Belediyesi’nin ihtiyaç sahibi vatandaşlara yönelik olarak hayata geçirdiği El Ele Butik Dayanışma Merkezinden 2023 yılında 9 Bin kişiye kıyafet, ayakkabı, mobilya ve beyaz eşya temin edildi.

Eskiye rağbet çok ama çırak yok

 Unutulmaya yüz tutan meslekler arasında yer alan yorgancılık ve ayakkabı tamirciliği son günlerde vatandaşlar tarafından büyük ilgi gören meslekler arasında yer alıyor. Ayakkabı ve yorgancı esnafı yoğunluk nedeniyle müşterilerine zamanında hizmet verememekten şikayetçi.

Fethiye’de Ayakkabı Tamiri İlgi Görüyor

Muğla’nın Fethiye ilçesinde ayakkabı fiyatlarına gelen zamlar sonrasında vatandaşın tercihi ayakkabı tamiri oldu.

Deniz dibinden çıkan çöpler hayrete düşürüyor

Fethiye’de geçtiğimiz dönemlerde gerçekleştirilen deniz dibi temizliği çalışmaları esnasında çıkan çöpler, DenizTemiz Derneği/ TURMEPA Fethiye Kıyı ve Deniz İnceleme Merkezi’nde sergileniyor. Motosikletten mangala, ayakkabıdan bisiklet tekerleğine kadar birçok atık; görenleri hayrete düşürüyor. 

13 YILLIK SIR PERDESİNDE YENİ GELİŞME

Muğla'nın Menteşe ilçesinde 13 yıl önce ortadan kaybolan ve öldürüldüğü ileri sürülen Bayram Tosun olayında, şüpheliler tarafından gömüldüğü belirlenen adreste 3 yıl önce insan kafatası, kemikler ve ayakkabı bulunduğu ve kimsesizler mezarlığına gömüldüğü ileri sürüldü.

FTSO 11 NOLU MESLEK KOMİTESİ ÖLÜDENİZ’İN SORUNLARINI KONUŞTU

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın (FTSO) 11 Nolu Kuyum Tekstil, Ayakkabı Toptan ve Perakende Meslek Komitesi üyeleri, Ölüdeniz Mahallesi’ndeki sorum ve çözüm önerilerini konuşmak üzere bir araya geldi.

Yenisini alamayan eskisini tamir ettiriyor

Akaryakıt fiyatlarına bağlı olarak birçok ürünün fiyatının artması ve enflasyonun yüzde 73’lere çıkması sonucunda ekonomik sıkıntı yaşayan vatandaşlar kurban bayramının da yaklaşması ile beraber yeni ayakkabı alamayınca eskisini tamir ettiriyorlar.

Ayakkabı hırsızları apartman sakinlerine yakalandı

Muğla'nın Menteşe ilçesinde ayakkabı hırsızlığı yaptığı iddia edilen 2 kişi apartman sakinlerine yakalandı.

MENTEŞE’DE CAMİLERE RAMAZAN TEMİZLİĞİ

Menteşe Belediyesi Ramazan ayına sayılı günler kala cami temizlik uygulamasına hız verdi. İbadethanelerin temizliğini düzenli olarak yapan belediyenin cami temizlik ekibi uygulama kapsamında cami içlerinde halıları, kapıları, ayakkabılıkları, pencereleri, mihrap, kürsü ve minberine kadar köşe bucak her yeri temizliyor.

Yenisini Alamayan Eskiyi Tamir Ettiriyor

Dünya’da ülkeler arası çıkan kriz ve pandeminin de etkisi ile enflasyonun yükselmesinden sonra gücü düşen vatandaşlar kullandıkları eşyaların yenisini alamayınca eskisini tamir ettirerek kullanmaya çalışıyorlar.

Öykü Gürman’dan hayranlarına müjde

Bodrum'da sahne alan ünlü şarkıcı Öykü Gürman, hayranlarına müjde vererek yeni single çalışmasının yolda olduğunu açıkladı. Ünlü sanatçının konserinde başından aşağı begonvil serpildi, ayakkabılarını çıkarıp kolbastı oynadı.

Demet Akalın’dan yangın bölgesinde konser

Ağustos ayından Bodrum'da 11 gün süren yangında yaptığı sosyal medya yayınlarıyla yardım isteyen ve 2 tır yardımın gönderen ünlü sanatçı Demet Akalın yangın bölgesinde ücretsiz halk konseri verdi. Konserde doğum günü olan bir kız çocuğuna ise sahnede giydiği ayakkabıları çıkarıp hediye ederek spor ayakkabılarını giydi.

Süslü Kadınlar farkındalık için pedal çevirdi

Fethiye’de 'Süslü Kadınlar Bisiklet Turu' gerçekleştirildi. Bisiklettin kullanımı yaygınlaştırmak için farkındalık yaratmayı hedefleyen “süslü kadınlar” şık elbiseleri, topuklu ayakkabıları ve süslenmiş bisikletleri ile pedal çevirdi.

Muhtarlara yangınlarda ilk müdahale için malzemeler teslim edildi

Muğla'nın Ortaca ilçesinde mahallelerde olası yangınlarda ilk müdahalelerde kullanılmak üzere yangın tüpü, iş ayakkabısı, yanmaz eldiven gibi çeşitli malzemeleri muhtarlıklara teslim etti.

Taklit eşyalar ele geçirildi

Muğla’nın Bodrum İlçesinde Bodrum ilçe Jandarma Komutanlığının başlattığı çalışma sonucunda piyasa değeri 500 bin TL olan çeşitli markaların taklidi olan tişört, pantolon ve ayakkabı ele geçirildi. 

Sabah 07.00’den akşam 20.00’ye kadar hizmet verebilecekler

İçişleri Bakanlığı’ndan valiliklere 'İşyerlerinin Çalışma Saatleri' konulu genelge gönderildi. Genelgeye göre, market, manav, kasap, berber, kuaför ve güzellik salonu, terzi, ayakkabıcı ve benzeri iş yerlerinin açılış saatine, risk grubuna açıklık getirildi. Muğla ve ilçelerinde bu gruba giren işletmeler sabah 07.00’den akşam 20.00’ye kadar hizmet verebilecek.

Kuyum, tekstil ve ayakkabı sektörü sorunlarını konuştu

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) 11 Nolu Kuyum, Tekstil ve Ayakkabı Toptan ve Perakende Ticareti Grubu, online video konferans yöntemiyle toplanarak sektör sorunlarını konuştu. Ürünleri ve markaları mağazaların tanıttığını ancak geliri internetten satış yapan firmaların elde ettiğini belirten üyeler, mağazalara ilave fiyat indirimi ve markaların toplam satışlarından pay verilmesi gibi konuların gündeme getirilmesini istedi. Cumhuriyet Mahallesi 97 Sokak’ta mağazası bulunan üyeler ise yeni bir çevre düzenlenmesine ihtiyaç duyduklarını vurguladı.  

Hırsızı ayakkabı izi ele verdi

Fethiye'de Taşyaka ve Patlangıç Mahallelerinde geceleyin pimapen zorlayarak, korkuluk sökerek ve kapı kırarak gerçekleştirilen hırsızlık olaylarını takibe alan polis, ayakkabı izinden yola çıkarak şüpheliyi kıskıvrak yakaladı. Fethiye İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Bürosu ekipleri şüpheliyi, çaldığı eşyalarla birlikte yakalayıp 18 ayrı suç dosyasıyla adliyeye sevk etti.

Yoksullar için toplanan kıyafetleri çaldılar

Bodrum’da sokağa çıkma kısıtlamasını fırsat bilen 3 kişi, giysi ve ayakkabı kumbarasına saldırdı.

Ayakkabı hırsızı tutuklandı

Ege'nin birçok bölgesinde ve Muğla’nın Menteşe ilçesinde değişik sitelerden çuval dolusu ayakkabı çalan şüpheli Uşak’ta çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

16 yaşındaki genci JAK ve AKUT ekibi kurtardı

Fethiye’nin Kocaçalış Karataş mevkiinde uygun olmayan ayakkabıları ile tırmanış yaparken kayalıklarda mahsur kalan genci Jandarma Arama Kurtarma (JAK) ve AKUT ekibi kurtardı.

TURİSTLER YATLARI TERCİH EDİYOR

Fethiye’de turistler, tatil için daha çok yatları tercih edince, belediye ve özel marinalar yatlarla dolup taştı. Pandemi nedeniyle özel yatları tercih eden tatilciler, haftalık mavi turlarda stres atıyorlar. Yatlara girişte ateşleri ölçülen ve valizleri dezenfekte edilen müşterilerin ayakkabıları da özel poşetlere konuluyor. Maske ve sosyal mesafeye de dikkat edilen yat turlarında Fethiye ve Göcek koyları bir bir geziliyor. Fethiye iskelesine demirleyen onlarca mavi tur yatları, müşteri alışverişini gerçekleştirirken yoğunluktan bazı yatlar bir başka yatın çıkmasını bekledi. Fethiye limanında lüks yatlar büyük dikkat çekerken özel marinalarda da hareketlilik oldukça fazla. Charter yapan tekneler başta İstanbul olmak üzere Ankara ve İzmir’den gelen özel müşterilerini Ece Marina’dan alıp mavi tura çıkıyor. Bu yıl bir haftalık mavi tur ücretlerinin günlük 500 Euro’dan 5000 Euro’ya kadar değiştiği belirtildi.

SEYDİKEMER DE GERİ DÖNÜŞÜM PROJESİNİN HAZIRLIKLARI SÜRÜYOR

Seydikemer Belediyesi, ilçenin dört bir yanının dayanışma ağlarıyla örmeye hazırlanıyor. Kullanılmış giysi, ayakkabı gibi tekstil ürünleri, ilçenin çeşitli noktalarına ve belirlenen mahallelerine yerleştirilecek kumbaralarda toplanacak sonrasında ‘Geri Dönüşüm Mağazası’ndan ihtiyaç sahipleriyle buluşacak.