Barış Saylak Haberleri

Barış Saylak Haberleri

Saylak, istifasını açıkladı

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, görevinden istifa ettiğini gözyaşlarıyla açıkladı.

Saylak, ”Muğla tarımına yönelik çok önemli projelere imza attık”

 Muğla Tarım ve Orman İl Müdürü Barış Saylak, göreve geldikleri 2019 yılından bu yana Muğla tarımında çok önemli projelere imza attıklarını açıkladı.

Küresel iklim değişikliği, en fazla üreticileri etkiliyor

Muğla Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, hafta sonunda Milas'ın köylerinde bir dizi ziyaretlerde bulundu. 

Dolu Olayında Zarar 1 Milyon 617 Bin TL

Muğla’nın Menteşe İlçesi Gazeller Mahallesi'nde geçtiğimiz günlerde doludan zarar gören tarım arazileri ve üreticileri Muğla Tarım ve Orman İl Müdürü Barış Saylak ve TARSİM Denizli Bölge Müdürü Oktay Çayıroğlu ziyaret etti.

Tarımsal Hasar Tespitleri Yapıldı

Muğla Tarım ve Orman İl Müdürü Barış Saylak, Muğla'nın Menteşe İlçe'sinin Gazeller Mahallesi'nde meydana gelen şiddetli fırtına ve dolu yağış nedeniyle zarar gören tarımsal ürünlere hasar tespiti yaptırdı.

Saylak, Arıcılarla Bir Araya Geldi

Muğla Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, arıcılar ile bir araya gelerek taleplerini dinledi. 

Tarım ve Orman İl Müdürü Saylak gıda denetime katıldı

Muğla Tarım ve Orman İl Müdürü Barış Saylak, Dalaman ilçesinde İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen gıda denetimine katıldı.

İl Müdürü Saylak da İzleyenler Arasında

Geleneksel Seki Yağlı Pehlivan Güreşlerinde heyecan her geçen dakika daha da artıyor. Bu muhteşem organizasyonu izleyenler arasında Muğla Tarım ve Orman İl Müdürü Barış Saylak da yer alıyor. 

Mavi yolculuğun merkezinde hayalet ağ temizliği

 Muğla Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından Muğla kıyılarında bulunan hayalet ağlar temizleniyor. Vatandaşların bilgilenmesine yönelik yapılan çalışmalarda 'Sucul İstilacı Türler ve Hayalet Av Araçları Farkındalık' etkinliği düzenlendi.

Arıcılığın Önemi ve Sorunları Konuşuldu 

Muğla tarım ve orman il müdürlüğü öncülüğünde düzenlenen toplantıda arı yetiştiriciliğinin önemi ve sorunları konuşuldu. 

Vali Orhan Tavlı Muğla’ya Veda Etti

Muğla’daki görev süresini tamamlayarak Samsun Valiliğine atanan Vali Orhan Tavlı, Muğla Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak’a ve kuruma veda ziyaretinde bulundu.

Fırınlarda hijyen ve gramaj denetimi yapıldı

 Muğla Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Gıda Kontrol Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından sabah saat 06.00’da İl Müdürü Barış Saylak’ın da katıldığı Menteşe ilçesindeki fırınlarda hijyen ve gramaj denetimi yapıldı.

Türkiye’nin Börülce merkezi Muğla

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) Başkanlar Kurulu’na katılarak Muğla’nın ‘Türkiye Yüzyılı’nda hızla artan tarımsal üretim potansiyeli ve ihracatı ile ilgili bir sunum yaptı.

Muğla’da 102 kurban kesim noktası oluşturuldu

Muğla Tarım ve Orman İl Müdürü Barış Saylak, Kurban Bayramı öncesi Muğla bölgesinin en büyük havyan pazarı Bayır Hayvan pazarında hem üreticiler ile hem de tüketiciler ile bir araya geldi.

Üreticiyi Rahatlatan Açıklama Geldi

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Milas’ta hububat alımlarına Kurban Bayramından sonra da devam edecek. Milas’ta buğday üretimi yapan çiftçilerin ürünlerini haftanın dört günü ilçede belirlenen alım noktasında, üç günü de randevulu olarak Çine’de teslim alan TMO’nun yeni bir depo arayışı içinde olduğunu belirten İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, üreticilerin müsterih olmasını söyleyerek “Kimsenin buğdayı yerde kalmayacak. Açıklanan hububat alım fiyatı üzerinden tüm çiftçimizin ürünü devlet tarafından alınacak. Üreticimiz panik yapmasın” dedi.

MUĞLALI TARIM ÜRETİCİLERİ DEPREMZEDELER İÇİN SEFERBER OLDU

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, il müdürlüğü tarafından depremin ilk gününden bugüne kadar deprem bölgesine yapılan yardımlar hakkında açıklamada bulundu.

SAYLAK: “HER ZAMANKİNDEN DAHA FAZLA ÜRETMEK ZORUNDAYIZ.”

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, bölgeye ait coğrafi işaret tescili bekleyen yöresel ürünlerinden Dalaman Kaya İncirinin yaygınlaştırılması için başlattığı proje kapsamında bin 470 adet incir fidanını toprakla buluşturdu. Türkiye’de yaşanan deprem felaketi nedeniyle bugün üretime her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyulduğunu vurgulayan Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, Muğla üreticisinin deprem bölgeleri için yaptığı katkıların çok değerli olduğunu söyledi.

TUTTUKLARI BALIKLARI AÇIK ARTIRMADA SATIP, PARASINI DEPREMZEDELERE BAĞIŞLADILAR

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak tarafından düzenlenen balık mezatında balıkçılar, tuttukları balıkların parasını depremzedeler için bağışladı.

SAYLAK’DAN ANKARA ÇIKARTMASI

Muğla İl Tarım Müdürü Barış Saylak Ankara’ya giderek Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi'yi ziyaret etti.

İL TARIM MÜDÜRÜ SAYLAK: "TÜRKİYE'NİN YÜZYILI, MUĞLA'NIN TARIMSAL KALKINMA YILI OLACAK"

Muğla Tarım ve Orman İl Müdürü Barış Saylak, 'Tarımda Türkiye Yüzyılı Başlıyor' başlığı ile basın toplantısı düzenledi.

50 TON GÜBRE AMBALAJINI İMHA EDECEK ATIK PROJESİNDE COŞKULU KUTLAMA

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Gübre Ürünleri Ambalaj Atıklarının Toplanması ve Bertarafı Projesi'nin tanıtım etkinliği düzenlendi. Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, 13 ilçede 456 noktada hayata geçirilen projeyle şimdiye kadar 8 ton atık topladıklarını söyleyerek tüm kadın üreticilerin 15 Ekim Dünya Kadın Çiftçiler Günü'nü de kutladı.

KADIN ÜRETİCİLER BİLGİ YARIŞMASINDA KIYASIYA YARIŞTI

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü'nün düzenlediği sertifika dağıtım töreninde gerçekleştirilen bilgi yarışmasında 14 kadın üretici kıyasıya yarıştı.

TOGEMDER, KADIN AKLIYLA EKOTURİZM İÇİN MUĞLA’DA

TOGEMDER koordinasyonunda başlatılan ve yedi ili kapsayan Kadın Aklıyla Eko Turizm Projesi kapsamında ilk çalışmalar Muğla’da başladı.

BALIKÇILARIMIZIN DENİZ HASRETİ BİTTİ

En uzun kıyı şeridinde sahip Muğla'da denizlere hasret sona erdi. Muğla Tarım ve Orman Müdürlü Barış Saylak balıkçılar ile birlikte Vira Bismillah diyerek Av Sezonunu açtı.

Seydikemer’de üreticilere makine ve ekipman dağıtıldı

Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, Tarım ve Orman Bakanlığının Kırsal Kalkınma Yatırımlarının desteklenmesi projesi kapsamında Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından düzenlenen makine ve ekipman teslim töreninde yaptığı konuşmada; “Dünya ile rekabet etmek için kaliteli üretim yapmak zorundayız. Başka çaremiz yok” ifadelerini kullandı.

Seydikemer tarıma dayalı ihtisas (süt sığırcılığı) OSB ilerleme raporu tamamlandı

Seydikemer Tarıma Dayalı İhtisas (Süt Sığırcılığı) Organize Sanayi Bölgesi (TDİOSB) Proje İlerleme Raporu tamamlanarak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına iletildi.

1963’TEN GÜNÜMÜZE ATA TOHUMLARINDAN 50 BİN FİDE TOPRAKLA BULUŞTU

13 İlçede başlatılan ata tohumlarından çoğaltılan domates, biber ve patlıcan fidelerinin dağıtımı ilk Menteşe İlçesi Sınırsızlık Meydanında başladı. İlkokul öğrencilerine ve vatandaşlara yapılan dağıtıma Muğla Valisi Orhan Tavlı ile Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak katıldı.

Yerel Tohumlar Derneği coşkuyla açıldı

Fethiye Yerel Tohum Derneği büyük bir coşkuyla İncirköy’de açıldı. Açılış Dernek Başkanı Ebru Oğuzhan Yeter, Fethiye Kaymakam Vekili Alper Balcı ve İl Tarım Müdürü Barış Saylak’ın konuşmaları ile başladı. Ardından Fethiye Kaymakam Vekili Alper Balcı ve Dernek Başkanı Ebru Oğuzhan Yeter ve İl Tarım, hayvancılık ve Orman Müdürü Barış Saylak alkışlarla kurdele kesti. Birçok vatandaşın katıldığı açılışta keyifli dakikalar yaşanırken Fethiyeli yazarlar tarafından imza günü de düzenlendi.

Hastalıktan ari projesinde Muğla Türkiye’de ikinci sırada

Muğla Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığının desteklediği Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen Hastalıktan Arilik Projesinin değerlendirme toplantısı yapıldı. Toplantıda projede çalışan ilgili personele başarı belgeleri İl Müdürü Barış Saylak tarafından verildi.

‘Buzağı Kalkanı’ projesinin tanıtımı yapıldı

Muğla Valiliği Yatırım İzleme Koordinasyon Başkanlığı tarafından 2 milyon 350 bin TL destek sağlanan ve Hastalıktan Arilik Projesi kapsamında Buzağı Kalkanı projesinin tanıtımı yapıldı. Ula İlçesi Yeşilçam Mahallesinde gerçekleştirilen programa Muğla Valisi Orhan Tavlı, Ula Kaymakamı Baha Başçelik, Ula Belediye Başkanı Özay Türker, Muğla Tarım ve Orman İl Müdürü Barış Saylak, sivil toplum kuruluş temsilcileri, muhtarlar ve üreticiler katıldı.