Birincilik Haberleri

Birincilik Haberleri

Fen Lisesi öğrencileri Avrupa'dan birincilikle döndü

Fethiye Belediye Fen Lisesi'nin AREON ekibi, 2024 HISTOLAB Proje Yarışması Tarih Eğitiminde Yenilikçi Projeler kategorisinde birinci oldu.

Köyceğiz Atatürk Ortaokulu satrançta il birincisi oldu

Muğla’nın Köyceğiz ilçesi Atatürk Ortaokulu Kız Satranç Takımı Satranç İl Birinciliği Müsabakalarında şampiyon oldu.

MSKÜ’lü Araştırmacıya EPALE Ödülü

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Fethiye Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu araştırmacılarından Öğretim Görevlisi Mahmut Beler, hazırladığı ‘Engelsiz İlk Yardım Projesi’ ile EPALE-4 İyi Uygulama Örnekleri/Deneyimleri Yarışması’ndan birincilik ödülü kazandı.

DRL Dış Ticaret ihracata katkı sağlamaya devam ediyor 

Ege Maden İhracatçıları Birliği (EMİB) tarafından düzenlenen 2022 ödül töreninde İhracata katkı sağlayan yeni üyeler ödüllendirildi. Fethiye merkezli DRL Dış Ticaret 2022 yılında en fazla ihracatı gerçekleştirerek birincilik ile ödüllendirildi. 

Gastronomi Festivali’nde Fethiyeli Yasin’den altın madalya

Şehit Yüzbaşı Özgür Özekin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğrencisi Yasin Kubat 20. Uluslararası İstanbul Gastronomi Festivali’nde, Lise Düzeyi Ana Yemek kategorisinde birinci olarak altın madalya kazandı.

Muğlalı öğretmen İçyüz, küresel öğretmen birincilik ödülü aldı

Muğla’nın Menteşe ilçesinde Şehbal Baydur Ortaokulu Özel Eğitim Öğretmeni Belgin Sevgi İçyüz, Eğitimin Nobel'i olarak bilinen ve bu yıl 95 ülkeden 19 bin öğretmenin başvurduğu Küresel Öğretmen Ödülü (Global Teacher Award) aldı.

MSKÜ’ye Xplore2023 yarışmasında birincilik ödülü

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Fatma Yıldız Taşcıkaraoğlu, Araştırma Görevlisi Ali Can Erüst ve lisans öğrencileri Ali Kerenciler, Oğuzhan Akın, Aykut Odabaş, Zeynep Arslantürk ve Mehmet Ali Andı’dan oluşan Karya isimli ekip 16-20 Ekim 2023 tarihleri arasında Almanya’da düzenlenen Xplore2023-Sürdürülebilir Bir Dünya İçin Teknoloji Geliştirme Yarışmasında Akıllı Enerji kategorisinde İnsansız Hava Aracı tabanlı PV sistem denetimi (Smart Energy UAV based PV system inspection) başlıklı projeleriyle birincilik ödülü kazandı.

Türkiye Bisiklet Turu'nun Fethiye-Marmaris etap birincisi Philipsen oldu

Cumhurbaşkanlığı himayesinde düzenlenen 58. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun dördüncü gününde Fethiye-Marmaris etabı, bugün Fethiye'den verilen startla başladı.

Güreşçileri Beşpınar’da Güreşti

Muğla Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü güreşçileri bu yıl 29’uncusu düzenlenen Kavaklıdere Menteşe Beşpınar Yağlı Pehlivan güreşlerinden birincilik ve üçüncülükle döndü.

MSKÜ’ye TEKNOFEST'te Sosyal Yenilik ve Girişimcilik Alanında Birincilik Ödülü

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ), TEKNOFES TÜBİTAK 2242 Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmalarında "Merkeziyetsiz Tasarım ve Tedarik Sistemi: LunaJo" projesi ile "Sosyal yenilik ve Girişimcilik" alanında Türkiye birincisi oldu.

PROF. DR. HAMİT YOKUŞ'A BESTE YARIŞMASINDA BİRİNCİLİK ÖDÜLÜ VERİLDİ

Besteciler, Orkestra Şefleri ve Müzikologlar Birliği Derneği (BESOM) tarafından düzenlenen - Cumhuriyetimizin 100. Yılı onuruna, erişilmesi Atatürk tarafından hedef gösterilen çağdaş müzik eğitiminde ve dinletilerde kullanılmak amacıyla açmış olduğu - 100. Yıl Piyano İçin Çocuk Parçaları Beste Yarışması Final Konseri 19 Mart 2023 tarihinde CSO ADA Ankara Mavi Salon'da gerçekleştirildi.

KÖYCEĞİZLİ GÜREŞÇİ KIZLAR ŞAMPİYONAYA DAMGA VURDU

Muğla'nın Köyceğiz ilçesi Belediyespor Bayan Güreş Takımı sporcuları il şampiyonasında kazandıkları altı birincilikle müsabakalara damgasını vurdu.

3 SENE İÇİNDE İKİNCİ DEFA BİRİNCİLİK

Fethiye Gençlik Hizmetleri ve Spor Kulübü tarafından organize edilen, 3. Lokman Hekim Esnaf Hastanesi Fethiye Uluslararası Likya Granfondo bisiklet yarışlarında erkeklerde birinciliği 2019 yılında birincilik alan ve 2022 yılında tekrar birinci olan Süleyman Çelikkaya aldı. 

MUĞLALI EMRE BİRİNCİLİĞİ İLE GURUR YAŞATTI

İzmir' de düzenlenen ve iki bine yakın bisiklet sporcusunun katıldığı Uluslararası İzmir Granfondo Bisiklet yol yarışında Muğla Karya GSK Bisiklet Takımından Nurettin Emre Oruç birinciliği elde etti.

MSKÜ TEKNOFEST’ten birincilik ödülü ile döndü

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi araştırmacıları, yoğun çalışmalarla yürüttükleri projeleri ile TEKNOFEST Karadeniz'de büyük bir başarıya imza attı. Bu yıl 5'incisi düzenlenen TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivaline katılan MSKÜ'nün stantları, büyük ilgi gördü.

FETHİYELİ MİLLİ SPORCUDAN, HİRVATİSTAN’DAN TÜRKİYE’YE BİRİNCİLİK

Milli Sporcu Serkan Özdemir, Hırvatistan’da 13 etabın 12’sini lider tamamlayarak şampiyon oldu.

Milaslı miniklerin atletizm başarısı

Türkiye Atletizm Federasyonu tarafından Antalya'da düzenlenen bölge finalinde Milaslı minik öğrenciler bir birincilik bir ikincilik elde etti.

Fethiye’ye Birincilikle Döndüler

85 sporcunun katılımıyla Isparta’da gerçekleşen Boks Sparring antrenman maçına katılan Fethiyeli sporcular yapılan müsabakadan birincilikle döndü.

AK Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete; “MBB’ye alt yapı konusunda ödül vermek trajikomik bir olay”

Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne alt yapı, üst yapı ve sosyal belediyecilik alanlarında yapılan hizmetlerin değerlendirildiği ‘Altınkent’ temalı yarışmanın birincilik ödülü verilmesine tepkiler devam ediyor. AK Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete’de tepki göstererek, “Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne alt yapı konusunda ödül vermek gerçekten trajikomik bir olay” dedi.

Muğla’da olmayan alt ve üst yapıya birincilik ödülü geldi

Muğla’nın birçok ilçesinde yaşanan alt ve üst yapı sorunları devam ederken Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne alt yapı, üst yapı ve sosyal belediyecilik alanlarında yapılan hizmetlerin değerlendirildiği “Altınkent” temalı yarışmanın birincilik ödülü verildi. Vatandaşlar olmayan alt ve üst yapı için Büyükşehir Belediyesi’ne birincilik ödülü verilmesine tepki gösterdiler.

Fethiye Eskrim Spor Kulübü derecelerle döndü

Sakarya ev sahipliğinde, 12-20 Haziran tarihlerinde düzenlenen Adapazarı’nın Kurtuluşunun 100. Yılı Eskrim Türkiye Şampiyonası; dokuz gün süren heyecan dolu mücadelenin ardından son buldu. Fethiye Eskrim Spor Kulübü’nden U-12 Kızlar Flöre kategorisinde Selin Yağar üçüncü olurken, Melek Pamuk beşinci oldu. U-12 Erkekler Flöre klasmanında ise Fethiye Eskrim Spor Kulübü’nden Melik Ata Boz birincilik kürsüsüne çıkarken; Demir Eşençayı da üçüncülüğü elde etti.

Aydem Perakende, kategorisinde Ege Bölgesi’nin en iyi işvereni 

Ege Bölgesi’nin görevli elektrik tedarik şirketi Aydem Perakende, çalışan markası alanında hayata geçirdiği projeler, insan kaynağına ve yenilikçi kurumsal uygulamalarına yaptığı yatırımlarla, Great Place to Work® Türkiye’nin En İyi İşverenleri Özel, Sektör ve Bölge Ödülleri’nde “Ege’nin En İyi İşverenleri’’ kategorisinde 250 ve üstü çalışanı olan şirketler arasında birincilik ödülünü kazandı.

CHP’li Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin şoför esnafından aldığı paralar usulsüz çıktı

CHP’li Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ile dönemin Ulaşım Daire Başkanı Hamdi Alper Kolukısa’nın 2015 yılında hayata geçirdiği ‘Ulaşımda Dönüşüm’ projesinin belediyeyi zarara uğrattığı ortaya çıktı. Belediyenin il genelinde 10 bin şoför esnafına yaklaşık 700 milyon lira ödeyeceği öğrenildi. Ayrıca Belediye’nin aldığı ücretlerin yasaya aykırı olmasına rağmen “Ulaşımda Dönüşüm” projesi birincilik ödülünü aldığı ortaya çıktı.

Ege Üniversitesi GVO Fethiye Kampüsünde birincilik

Ege Üniversitesi Güçlendirme Vakfı Okulları Fethiye Kampüsü öğrencilerinden Alkım Hakanoğlu ‘Umudum Var Çünkü…’ konulu resim yarışmasında 1. oldu.

Öğrenciler Altınla Ödüllendirildi

2019-2020 Eğitim Öğretim yılında yapılan LGS ve YKS sonucuna göre Muğla ve Fethiye’de ilk sıraları alan öğrenciler, Fethiye Kaymakamı Eyüp Fırat tarafından altın ve başarı belgeleriyle ödüllendirildi. Fethiye, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi Muğla’da hem LGS hem de YKS’de birincilikleri elde etti. Kaymakam Eyüp Fırat, öğrencileri, öğretmenlerini ve ailelerini tebrik edip, “Sizlerle gurur duyuyoruz. Başarılarınızın devamını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Milli Güreşçimiz Gözünü Olimpiyatlara Dikti

Türk Milli Serbest Güreş Takımımızın, Avrupa ve dünya şampiyonalarında birincilik ve ikincilik madalyaları kazandıran 57 kilo şampiyonu Süleyman Atlı, olimpiyatlara Fethiye'de hazırlanıyor.

Sezonu Kupalarla Kapattılar

Fethiye Orman Spor Kulübü, 2019 yarış sezonunu yine önemli başarılarla kapatırken, 2020 sezonunda başarı grafiğini arttırmak istiyor. Türkiye Enduro Şampiyonası’nda kulüpler şampiyonu olan Fethiye Orman Spor, Türkiye Süper Enduro Şampiyonası’nda kulüpler ikincisi olurken, sporcusu Serkan Özdemir ile uluslararası şampiyonalarda birincilik ve ikincilikler kazandı. Türkiye Motosiklet Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Sadık Özdemir ve Orman Spor sporcuları Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca ile Fethiye Orman İşletme Müdürü Gürhan Zorlu’yu ziyaret edip; geçen yılın yarış sezonunu değerlendirip 2020 yılında başarıları daha da arttırmayı hedeflediklerini belirttiler.

BİRİNCİLİK ÖDÜLÜ 6 BİN TL

Seydikemer Belediyesi Aralık ayı toplantısında görüşülen ve oy çokluğu ile meclisten geçen Seydikemer Belediyesi’nin logo değişikliği için yarışma şartnamesinde detaylar belli oldu. Başvuru sonucunda birinciye 6 bin TL, ikinciye 3 bin TL, üçüncüye 2 bin TL ödül verilecek.

KUPALARINI ALDILAR…

Fethiye Tenis Kayak ve Dağcılık Spor Kulübü tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama etkinlikleri kapsamında Cumhuriyet Kupası Tenis Turnuvası düzenlendi. 27, 28 ve 29 Ekim tarihlerinde düzenlenen +13 Büyükler Cumhuriyet Kupası Tenis Turnuvasında; erkekler grubunda birincilik kupasını Ali Şener, bayanlarda ise birincilik kupasını Naz Kocagöz aldı.

KUPA’NIN YANINDA BİLEZİK

Fethiye Tenis Kayak ve Dağcılık Spor Kulübü tenis sporcusu Sultan Beyza Kocagöz’ün birincilik kupalarını dedesi; AK parti Belediye Başkan A. Adayı Yusuf Çaylı verdi. Torununun başarısından dolayı çok sevinen Yusuf Çaylı; birincilik hediyesi olarak 22 ayar burma bilezik taktı…