Çalışanlar Haberleri

Çalışanlar Haberleri

Saatcı: çalışanarıma terleri kurumadan haklarını verdim, vereceğim

Fethiye Belediye Başkan Adayı Behçet Saatcı 20 yıllık görev süresi boyunca çalışanlarının hakkını teri kurumadan verdiğini hatırlatırken, 1 Nisan'dan sonra da çalışanların maaş ve zamlarını zamanında alacaklarını söyledi.

Saatcı; “Ortak Akıl, Hoş Görü Ve Paylaşımla Yöneteceğiz”

İyi Parti Fethiye Belediye Başkan Adayı mevcut belediye yönetiminin belediye çalışanlarını korkutarak onlara mobing uyguladığını açıkladı.

Karaca, Tıp Bayramı’nda Sağlık Çalışanlarını Unutmadı

Fethiye Belediye Başkanı aynı zamanda CHP Fethiye Belediye Başkan Adayı Alim Karaca, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla Fethiye Devlet Hastanesi’ni ziyaret etti.

Akdenizli, Sağlık Çalışanlarının Gününü Kutladı

Seydikemer Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Seydikemer Belediye Başkan Adayı B. Önder Akdenizli, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla Seydikemer’deki sağlık çalışanlarına karanfil dağıtıp günlerini kutladı.

Vali Akbıyık’tan ‘14 Mart Tıp Bayramı’ mesajı

Muğla valisi İdris Akbıyık toplum sağlığının korunması ve iyileştirilmesi adına büyük bir özveriyle çalışan, canımızı ve sevdiklerimizi emanet ettiğimiz, sağlık neferleri başta hekimler olmak üzere tüm sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutladı.

Başkan Gürün sağlık emekçilerinin gününü kutladı

En büyük hazinemiz olan sağlığımızı korumak ve sürdürmek için gece gündüz demeden fedakârca çalışan tüm sağlık çalışanlarına çok şey borçlu olduklarını söyleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün tüm sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutladı.

Beşkaza Kültür ve Dayanışma Platformu Sağlık Çalışanlarıyla Bir Araya Geldi

Beşkaza Kültür ve Dayanışma Platformu 14 Mart tıp Bayramı öncesi Bünyesinde bulunan Sağlık çalışanları ile Keyf-i çadır’da düzenlenen kahvaltıda bir araya geldi.

Başkan Karaca, “Arkamdan Hançerlemeye Çalışanlar Oldu”

Fethiye Belediye Başkanı ve CHP Fethiye Belediye Başkan Adayı Alim Karaca, göreve geldiği günden bu yana geçen 5 yıl içinde mazeret değil, hizmet ürettiklerini ifade etti. 

İyi Partili Kadınlar, Kadınlar Gününde SED Medya’yı Ziyaret Ettiler

İyi Parti Fethiye Belediye Başkan Adayı Behçet Saatcı’nın eşi Nesrin Saatcı, İyi Parti Fethiye Meclis Üyesi Adayı Şenay Karademir ve İyi Partili Seval Kurnaz, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle SED Medya’yı ziyaret ettiler. Sohbet havasında geçen ziyaretin ardından İyi Partili kadınlar SED Medya’nın kadın çalışanlarına karanfil takdim ettiler.

Kökten, “Fethiye’nin tüm sorunlarını çözeceğiz”

Cumhur İttifakı Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhammet Kökten, seçim çalışmaları kapsamında Çetinkaya İnşaat çalışanları ile toplantıda bir araya geldi. İşletme personelinin sorunlarını ve taleplerini dinleyen Başkan Adayı Kökten, “Seçimlerde kendi adıma değil Fethiye’nin geleceği için destek istiyorum” dedi.

Fethiye Ördek Adası Ve Kuş Cenneti'nde Temizlik Çalışması Yapıldı

Muğla'nın Fethiye ilçesinde bulunan Ördek Adası ve Çalış Kuş Cenneti'nin etrafı öğrenciler, gönüllü vatandaşlar ve belediye çalışanlarıyla birlikte temizlendi.

Başkan Adayı Saatcı, Basın Çalışanları İle Bir Araya Geldi

Fethiye’de görev yapan ulusal ve yerel medya mensuplarıyla kahvaltıda bir araya gelen İyi Parti Fethiye Belediye Başkan Adayı Behçet Saatcı, basının yerelde ve genelde iktidarı ayakta tutan ana unsur olduğunu belirtti.

Başkan Akdenizli’den Belediye Çalışanlarına Yüzde 70 Zam

Seydikemer Belediyesi ile Hizmet İş Sendikası arasında yapılan sözleşme ile çalışan personelin maaşlarına yüzde 70 zam yapıldı.

Ortaca’da Belediye Çalışanlarına İş Güvenliği Eğitimi

Ortaca Belediyesi’ne ait Dal-Bel şirketi çalışanlarına iş sağlığı ve güvenliği eğitimi, gıda hijyeni ve sanitasyonu eğitimi verildi.

Başkan Akdenizli’den İçleri Isıtan Davranış

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, görevi başındaki Emniyet, Jandarma, Bekçi, Zabıta Ekipleri ve Seydikemer Devlet Hastanesi’ndeki doktor ve sağlık çalışanlarına salep ikramında bulundu.

Elektrik Arızası Nedeniyle Bakıma Getirilen Yat Alev Aldı

Muğla Marmaris’te bakıma alınan bir yatta elektrik arızası nedeniyle yangın çıktı. Yat firması çalışanları tarafından kısa sürede müdahale edilen yangın itfaiye ekipleri bölgeye ulaşıncaya kadar söndürüldü. Çalışanların kısa sürede yangını kontrol altına alıp söndürmesi takdir toplarken firma tarafından, personele periyodik aralıklarla yangın eğitimi verildiği öğrenildi.

Muğla Büyükşehirde En Düşük Maaş Ortalama 27 Bin 47 Tl Oldu

Türkiye’de yaşanan ekonomik problemler, yapılan zamlar sonrası alım gücünün düşmesi ve hayat pahalılığı nedeniyle Muğla Büyükşehir Belediyesi çalışanlarına zam yapmaya devam ediyor. DİSK Genel-İş Muğla 2’nolu şube ile yapılan anlaşma doğrultusunda 17 bin TL olan en düşük maaş bu yıl 25 bin 997 TL’ye yükseldi. Bu miktarı 146 kişi alırken diğer 4 bin 108 kişi 26 bin 784-36 bin 222 TL arasında ücret alacaklar.

Basın İlan Kurumu (BİK) Yönetim Kurulu Üyesi Tahir Gülebak, Basın İlan Kurumunun kuruluş yıldönümünün 63. yılına ilişkin kutlama mesajı yayımladı.

Gülebak, masajında Türk Basınının en büyük destekçisi ve güvencesi olarak 63 yıldır faliyet gösteren Basın İlan Kurumunun yönetimi ve çalışanlarını tebrik etti.

Kaytan: “10 Ocak’lar Gerçek Anlamda Basın Bayramı Olmalı”

Medya sektöründe faaliyet gösteren kuruluşların ve basın çalışanlarının 2024 yılına birçok sorunla girdiğini belirten Ege Gazeteciler Federasyonu ve Muğla Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Derneği Başkanı Cem Kaytan, bu sorunların zaman geçirilmeden ele alınarak çözülmesinin, demokrasinin gelişimi için büyük önem taşıdığını kaydetti.

Köktener’den 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı

Muğla İnternet Gazetecileri Derneği Başkanı Seda Köktener, 4 Ocak 1961'de kabul edilen ve basın çalışanlarına bazı haklar ve yasal güvence sağlayan '212 sayılı kanun' adlı düzenlemenin Resmî gazetede yayınlanışı sonrası her yıl 10 Ocak günü kutlanan 'Çalışan Gazeteciler Günü' nedeniyle bir mesaj yayımladı.

FTSO, Basın Emekçileriyle Kahvaltıda Buluşarak, Çalışan Gazeteciler Günü’nü Kutladı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO), Fethiye’de ve Seydikemer’deki basın emekçileriyle kahvaltıda buluşarak, Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı. FTSO Meclis Başkanı Kemal Hıra ve Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, Fethiye ve Seydikemerde görev yapan tüm basın çalışanlarına teşekkür ederek, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günlerini kutladı.

Esnaf Hastanesi Tarafından Yılbaşı Konseptli Organizasyon

Özel Lokman Hekim Esnaf Hastanesi yönetimi çalışanları için harika bir organizasyon düzenledi. Yoğun katılımın sağlandığı bu gecede büyük ikramiyeler yapılan çekilişlerle sahiplerini buldu.

FTSO’da ‘Toplantı Yöntemleri Eğitimi’ Düzenlendi

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) tarafından organize edilen ‘Toplantı Yöntemleri Eğitimi’ne FTSO Meclis Üyeleri ve FTSO çalışanlarından 17 kişi katıldı.

Kökten’den, 112 Çalışanlarına Ziyaret

Kökten’den, “Acil Sağlık Hizmetleri” Haftasında 112 Çalışanlarına Ziyaret AK Parti Fethiye Belediye Başkan Aday Adayı Muhammet Kökten, 1-7 Aralık Acil Sağlık Hizmetleri haftası nedeniyle 112 çalışanlarını ziyaret etti. 

Fethiye'de sağlık personelleri yamaç paraşütü yaptı, Türk bayrağı açtı

Muğla'nın Fethiye ilçesinde  “Acil Sağlık Hizmetleri Haftası'nı” acil sağlık merkezi çalışanları  yamaç paraşütünde Türk bayrağı açarak kutladı.

FTSO Stratejik Plan Eğitimi gerçekleştirildi

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın (FTSO) 2024-2028 yılı hedef ve planlarının belirleneceği ‘FTSO 2024-2028 Stratejik Planı’nın hazırlanması öncesi, Meclis ve Yönetim Kurulu üyeleri ile çalışanların katıldığı FTSO Stratejik Plan Eğitimi gerçekleştirildi.

FTSO'dan Orta Ve İleri Seviye Excel Eğitimi Düzenlendi

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) üyeleri ve çalışanlarına ‘Orta ve İleri Seviye Excel Eğitimi’ verildi. 

Emekliler ikramiyeden mutsuz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, 'Emeklilerimize bir defalığa mahsus olmak üzere 5 bin lira ödeme yapmayı kararlaştırdık. Hem emekli olup hem çalışanlar kapsam dışında olacak' demişti. Fethiye’de yaşayan emekliler, 5 bin liranın çok düşük olduğunu ifade ediyor.

Sağlıkta Dönüşüm: “Hayat Kurtaran’dan Şiddet Kurbanı’na!

Türkiye’de hastane, ASM, hekim ve sağlık çalışanı sayısının halen yetersiz olması, hasta sayısının her geçen gün artış göstermesi ve buna karşılık ısrar edilen yanlış sağlık politikaları sağlık sistemini çıkmaza ve çöküşe sürüklüyor. Sağlık sistemindeki aksaklıkların nedeni olarak sağlık çalışanlarının hedef gösterilmesi, sağlıkta şiddeti doğuruyor. Birlik ve Dayanışma Sendikası, “Sağlık’ta Dönüşüm”ün sonuçlarına dikkat çekerek yetkilileri göreve çağırıyor.

Marmaris’te tatlı kavgası acı bitti: 5 yaralı

 Muğla’nın Marmaris ilçesinde bir lokantada müşteriler ile çalışanlar arasında tatlı yüzünden çıkan kavgada 5 kişi yaralandı.