Çalışma Haberleri

Çalışma Haberleri

İŞKUR Muğla İl Müdürlüğü İstihdam Teşvikleri için sahada

 Muğla Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, Muğla, Ortaca, Datça, Bodrum ve Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası üyesi işverenlerine ve hizmet sektörünün öncü firmalarına yönelik istihdam teşvikleri hakkında bilgilendirme toplantıları düzenledi.

İnternet Medyası İlan Gelirleriyle Daha Güçlü

Basın İlan Kurumu öncülüğünde basın sektöründe yürütülen dijital dönüşüm çalışmaları meyvelerini vermeye başladı. İnternet haber sitelerinin resmi ilan yayımlama hakkına kavuşması için gerekli olan yasal düzenlemelerin hayata geçirilmesinin ardından internet medyasında gelirler ve istihdam olanakları arttı.

ADD Fethiye Şubesi’nden Eğitime Destek Kermesi

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) tarafından eğitim-öğretime katkı sağlamak amacıyla gelenekselleşen kermes etkinliği bu yılda düzenlendi.

Ören kanalizasyon çalışmasının 25 bin metresi tamamlandı

 Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Gökova Körfezinin önemli turizm merkezlerinden birisi olan Milas’ın Ören Mahallesinde başlatılan kanalizasyon hat çalışmaları devam ediyor. Ören’de yapılan kanalizasyon hattı ile bölgenin doğasının korunması amaçlanıyor.

Ortaca, yaz sezonuna hazırlanıyor

Ortaca Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, yaz sezonunun yaklaşmasıyla birlikte parklar, yeşil alanlar, orta refüjler ve kaldırımlarda yoğun bir çalışma gerçekleştirdi.

Muğla’da 15 günde 124 zehir taciri yakalandı

Muğla’da 15 günde narkotik suçlarla mücadele çalışmaları çerçevesinde uyuşturucu tacirlerine yönelik yürütülen operasyonda 124 kişi gözaltına alınırken 7 kişi tutuklandı.

Büyükşehir İtfaiyesi Bayram’da 134 Olaya Müdahale Etti

9 günlük Ramazan Bayramı sürecinde yerli ve yabancı binlerce turiste ev sahipliği yapan Muğla’da, Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri vatandaşların güvenli bir tatil geçirmesi için 134 olaya müdahale etti. Ekipler ayrıca Antalya’da yaşanan teleferik kazasında kurtarma çalışmalarına katıldı.

Bodrum’da Patlayan Su İsale Hattında Büyükşehir Ekipleri Çalışma Başlattı

Bodrum’un Torba Kavşağında içme suyu isale hattında yaşanan patlama sonrası, Muğla Büyükşehir Belediyesi MUSKİ ekipleri müdahale etti.

Atık alım tekneleri sezona hazır

Muğla Büyükşehir Belediyesi, denizlerin daha temiz kalması için 8 atık alım teknesi ile turizm sezonuna hazır. Yaz mevsiminde yoğun olan deniz trafiği nedeniyle çalışmalarını sürdüren Büyükşehir ekipleri 1 Mayıs itibariyle atık ve sintineleri toplayamaya devam edecek.

İçmeler-Osmaniye içme suyu hattı tamamlandı

 Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Marmaris Bozburun Yarımadası'nın içme ve kullanma suyu için başlatılan 53 kilometre uzunluğundaki içme suyu hattının çalışmaları devam ediyor.

Muğla BİLSEM’in rekor sayıdaki projesine bölge finali daveti

Muğla Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde eğitim-öğretimini sürdüren ve aynı zamanda üstün zekalı öğrencilerin eğitim gördüğü Muğla Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM), ortaokul öğrencilerinin hazırladığı 12 projesi, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu 2204 ortaokul araştırma projelerinde ortaokul kategorisinde Ege Bölge finaline davet edildi.

Minik öğrenciler ebru çalışmasına katıldı

 Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde Anaokulu öğrencilerinin ebru çalışmasına katılarak yaptığı eserler beğenildi.

Zerdeçal ve Zencefil üretimine büyük ilgi

 Muğla Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından TAB Projeleri (Tıbbi Aromatik Bitkiler) çerçevesinde ‘Zerdaçal ve Zencefil Üretimini Geliştirilmesi’ çalışmaları devam ediyor. Her yıl üreticilere yüzde 75 hibeli Zerdeçal ve Zencefil yumrusu dağıtımı yapılıyor.

‘Hakkımı Helal Etmiyorum’ diyen Saatcı’ya yanıt Karaca’dan geldi

İyi Parti Fethiye Belediye Başkan Adayı Behçet Saatcı, seçim çalışmalarının son gününde balık pazarı esnafı ile buluştuğu ziyarette“Ben burada hepinizi milyoner yaptım. Bu konuda hiç de mütevazı olmayacağım. Küçük bahanelere sığınarak, farklı siyasi görüşlere sahip olsa da bize sırt dönenlere hakkımı helal etmiyorum” şeklinde konuşmasına yanıt CHP Fethiye Belediye Başkanı ve Belediye Başkan Adayı Alim Karaca’dan geldi.

Saatcı, Balık Pazarı Esnafı İle Buluştu

İyi Parti Fethiye Belediye Başkan Adayı Behçet Saatcı, seçim çalışmalarının son gününde balık pazarı esnafı ile buluştu.

Kökten, TOKİ Alanında İncelemelerde Bulundu

Cumhur İttifakı MHP Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhammet Kökten, Fethiye’de bulunan TOKİ alanında incelemelerde bulundu. Başkan Adayı Kökten, “Bizler önümüzdeki 5 yılda bu hizmetlerin yaygınlaştırılması için çalışacağız” dedi.

Milletvekili Otgöz: Gerçek Belediyecilik İçin Hazırız

AK Parti Muğla Milletvekili Yakup Otgöz, seçim çalışmalarına Fethiye’de devam etti. Milletvekili Otgöz, Cumhur İttifakı MHP Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhammet Kökten ve ilçe teşkilatları ile mahalle toplantıları yaptı. Esnaf ziyaretlerinde bulunarak Fethiyeli vatandaşları dinledi. Muhammet Kökten ve Aydın Ayaydın için oy istedi.

Saatcı: "Yarışı Zaferle Bitireceğiz"

Fethiye Belediye Başkan Adayı Behçet Saatcı, kendisi ile ilgili 'seçimlerden çekilecek' şeklinde ortaya atılan iftiralara cevap verdi. "Yalan söylerken bari üstürublu söyleyin" diyen Saatcı, önde götürdüğü yarışı zaferle taçlandıracaklarını belirtirken 2024 seçim başarısının bütün seçim başarılarından daha güzel olacağını açıkladı.

Akdenizli'den Seydikemer Çıkartması

Seydikemer Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Seydikemer Belediye Başkan Adayı B. Önder Akdenizli, seçim çalışmaları kapsamında Seydikemer’de adeta çıkartma yaptı. Sabah saatlerinde konvoy halinde Yayla Mahallelerinde ziyaretler gerçekleştiren Akdenizli, daha sonra Alaçat Mahallesi’nde miting yaptı.

Minik eller tarımla buluştu

Marmaris'in küçük çiftçileri Marmaris Belediyesi tarafından açılan Çiftçi Çocuklar Parkı'nda bir araya geldi.

Karaca: “Fethiye’mizi çok daha güzelleştireceğiz”

Fethiye Belediye Başkanı aynı zamanda CHP Fethiye Belediye Başkan Adayı Alim Karaca, yerel seçimlere az bir zaman kala Çalış Plajı’nda hizmet sunan esnaflar ile toplantıda bir araya geldi. Karaca, “Fethiye’mizi çok daha güzelleştireceğiz” dedi.

Yiğit, çalışmalarını sürdürüyor

Zafer Partisi Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ünal Yiğit, yerel seçimlere az bir zaman kala çalışmalarını sürdürüyor.

Fethiye’deki Gençler Ne Bekliyor

“Yeni Nesil Belediyecilik Gençlerle Olur” diyen Behçet Saatcı yapılan araştırma sonucunda “Fethiye Gençleri ne istiyor” başlığı altında kapsamlı bir çalışma yaptırdı.

Karaca, “Üzerimize Düşen Görevi Yapacağız”

Fethiye Belediye Başkanı aynı zamanda CHP Fethiye Belediye Başkan Adayı Alim Karaca beraberindeki heyetle Fethiye Alzheimer Derneği’ni ziyaret etti.

Milletvekili Otgöz Milletimizin Kaynağını Yine Milletimiz İçin Kullanacağız

AK Parti Muğla Milletvekili Yakup Otgöz, seçim çalışmalarına Fethiye’de devam etti. Fethiye’de de sivil toplum kuruluşları ile buluşan Milletvekili Otgöz, esnaf ziyaretlerinde bulundu. Fethiyeli hemşerilerini dinledi.

Uyuşturucu Operasyonlarında 7 Tutuklama

Muğla İl Emniyet Müdürlüğü 22-25 Mart tarihleri arasında Muğla genelinde Narkotik Suçlarla Mücadele çalışmaları kapsamında uyuşturucu tacirlerine yönelik 19 ayrı operasyon düzenlendi.

20 Yıl Hapis Kararı İle 10 Yıldır Aranan Şüpheli Yakalandı

Muğla polisinin aranan şahıslara yönelik yaptığı çalışmalarda adam öldürme suçundan 20 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan şüpheli yakalandı.

Saatcı: Vatandaşa Ve Personele Baskı Ters Teper

Fethiye Belediye Başkan Adayı Behçet Saatcı, mevcut belediye yönetimininkendisine destek veren vatandaşlara baskı uyguladığını açıklayarak, "Elimizde whatsapp gruplarında nasıl baskı yaptığınız belgeler var." dedi.

Kökten Emekçi Kadınlar ile Bir Araya Geldi

Cumhur İttifakı MHP Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhammet Kökten, seçimlere sayılı günler kala saha çalışmalarına hız verdi. Bu kapsamda emekçi kadın ile bir araya geldi. Bir sonraki durağı dolmuşçular olan Muhammet Kökten, dolmuşçuların bekleme kulübesi isteğini en kısa sürede çözüme kavuşturacaklarını belirtti.

Büyükşehir’den Bayram Öncesi Mezarlık Temizliği

Muğla Büyükşehir Belediyesi Ramazan Bayramı öncesi 13 ilçede mezarlık temizlik ve bakım çalışmalarına devam ediyor. 2024 yılında 1434 mezarlık alanının 788 tanesinde temizlik ve bakım çalışması yapıldı.