Covid 19 Haberleri

Covid 19 Haberleri

Kaymakam Fırat, “Covid-19 ile mücadelede yüzde yüz istiyoruz”

Fethiye’de covid-19 ile mücadele devam ederken okullarda salgının arttığı ve okulların kapandığı bilgisine Fethiye Kaymakamı Eyüp Fırat’tan açıklama geldi. Kaymakam Fırat covid-19 nedeni ile hiçbir okulun kapanmadığını belirtti.

Bakan Özer, yüz yüze eğitime ilişkin yeni yol haritasını açıkladı

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, birim amirleri ve 81 il müdürleriyle yüz yüze eğitim hazırlıklarını görüştü. Bakan Özer, "Okullarda yüz yüze eğitimin bir kez daha aksamaması için maske, mesafe ve hijyen kurallarından asla taviz vermeyeceğiz” dedi.

20 bin maske dağıtımı gerçekleştirilecek

Fethiye ilçe Emniyet Müdürlüğü tarafından vaka sayılarının artması nedeni ile Fethiye Özer Olgun Kültür Merkezi önünde maske dağıtımı gerçekleştirdi. Covid-19 nedeni ile maskeler dağıtılıp vatandaşlara bilgilendirmeler yapıldı.

MUTSO’dan Covıd-19 Hint Varyantına Karşı Aşı Uyarısı

Muğla Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Eriş Başaran Akça ile Başkan Yardımcısı Ahmet Demiral, Covid-19 Salgınının 4’üncü ve en tehlikeli Hint Varyantı üzerine aşılama konusunda bilgilendirme amaçlı MUTSO’yu ziyaret etti.

Girgin, zabıtalar halk sağlığı mücadelesinde önemli görevler almıştır

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yazılı olarak yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, “Covid 19 salgını ile birlikte denetim görevleri daha da ağırlaşan zabıtalar bir an önce aşılanmalıdır” diyerek şu soruyu sordu: Zabıtalarımız ne zaman aşı olacaklar?

Saatcı ve eşi taburcu oldu

Geçtiğimiz hafta içinde Covid 19 testi pozitif çıkan ve ardından ateşi yükselince eşi Nesrin Saatcı ile birlikte Özel Fethiye Lokman Hekim Esnaf Hastanesi’nde tedavi altına alınan Fethiye eski Belediye Başkanı Behçet Saatcı, eşiyle birlikte taburcu oldu. 

Eski Başkan Saatcı iyileşiyor

Geçtiğimiz günlerde eşi Nesrin Saatcı ile birlikte Covid 19 testi pozitif çıkan ve bir süre evde tedavi gördükten sonra ateşi yükselip, hastaneye kaldırılan Fethiye Belediye eski Başkanı Behçet Saatcı iyileşiyor. 

Köy Enstitülerinin kuruluşunun 81. yıldönümü buruk kutlanıyor

Köy Enstitülerinin kuruluşunun 81. yıldönümü buruk kutlanıyor. Covid 19 nedeniyle kuruluş etkinliklerinin yasaklanmasıyla buruk bir kutlama yapıldığını söyleyen Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Fethiye Şube Başkanı Avukat Ali Gönen “Köy Enstitüleri, başka ülkelere de örnek olan bir modeldir. Köy Enstitülerinde kapatıldığı döneme kadar 17 bin 500 öğretmen yetişmiştir. Köy Enstitüleri, Türk eğitimcilerinin ürettiği bir eğitim-öğretim modelidir” dedi. 

Yakut, bu bir savaş ve biz en ön safdayız

Fethiye Belediyesi tarafından Covid 19 nedeniyle hayatını kaybeden sağlık çalışanları anısına yapılan Saygı Anıtı’nda model olarak heykeli dikilen Özel Letoon Hastanesi Başhemşiresi Seçkin Yakut, açılışın ardından çok mutlu olduğunu ifade etti. Hayattayken anıtının yapılmasının kendisini çok duygulandırdığını dile getiren hemşire Yakut, “Bu bir savaş ve biz en ön safhadayız. Halkımızdan kurallara uymalarını bekliyoruz” dedi.

Kaymakam Fırat 30 polise başarı belgesi taktim etti

Türk Polis Teşkilatı’nın 176. Yılı etkinlikleri, Covid 19 tedbirleri kapsamında yapılıyor. Fethiye Kaymakamı Eyüp Fırat, ilçede başarılı şekilde görev yapan 30 polise başarı belgesi takdim etti. Fethiye İlçe Emniyet Müdürü İsmail Ayhan da Kaymakam Eyüp Fırat’a çiçek sunarak teşkilatın çalışmalarında gösterdiği desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Muğla’yı turuncudan maviye boyayalım

Tüm dünyada ve ülkemizde etkili olan Covid 19 salgını ile mücadele kapsamında uygulanmakta olan tedbir ve kuralların, belirlenen kriterlere göre salgının il bazlı seyri yakından takip ediliyor. Turuncu renkte bulunan Muğla’nın kırmızı yerine maviye dönüşmesi için minik öğrenciler bir etkinlik gerçekleştirdi. 

Ercan, "Odalar üyeleri için vardır"

Covid 19 tedbirleri kapsamında kapalı olan işletmelerin 2 Mart Salı günü  itibariyle kontrollü şekilde açılmasının ardından denetimler sıkı tutulmaya başlandı. 

Öğrenciler karnelerini evde aldılar

2020-2021 eğitim öğretim yılına 31 Ağustos tarihinde uzaktan eğitimle başlayan öğrenciler, Covid 19 tedbirleri kapsamında 1. yarıyıl dönemi sonu karnelerini evlerinde aldılar. 

Fethiye Huzurevinde covid-19 aşısı uygulaması yapıldı

Fethiye’de yeni tip korona virüsü ile mücadele kapsamında SHÇEK Fethiye Belediyesi Huzurevi ile Fethiye Engelsiz Yaşam Bakım Rehabilitasyon Merkezi ve Aile Danışma Merkezi’nde aşı uygulaması gerçekleştirildi.

Muğla Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nde Covid-19 aşılaması tamamlandı

Korona virüs pandemisi başından bugüne sıkı izolasyon kurallarının uygulandığı Muğla Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne bağlı kuruluşlarda kalan yaşlı, engelli ve personelle birlikte toplam 470 kişinin Covid-19 aşılaması tamamlandı.

“Menteşe’nin Su Krizinin Müsebbibi Muğla Büyükşehir Belediyesi ve MUSKİ’dir”

Ak Parti Menteşe İlçe Başkanı Eray Çiçek, Covid 19 salgını nedeni ile internet üzerinden online olarak bir basın açıklaması düzenledi. Çiçek “Menteşemizin karşı karşıya kaldığı bu krizin müsebbibi "Muğla Büyükşehir Belediyesi ve MUSKİ’dir” dedi.

Ramazan ağır'ın da covid 19 testi pozitif çıktı

Şehit Jandarma Uzman Çavuş Süleyman Yasin Ağır'ın babası, emekli imam hatip Ramazan Ağır'ın da Covid 19 testi pozitif çıktı.

MEKANLAR 1 HAZİRAN’A HAZIRLANIYOR

Fethiye’de Covid 19 tedbirleri kapsamında uzun bir süredir kapalı olan mekanlar 1 Haziran Pazartesi gününden itibaren açılacak. Açılış hazırlıklarını sürdüren mekanlar saat 22:00’a kadar açık kalabilecek.

Terzilerden Yoğun Maske Mesaisi

COVİD 19 ile mücadele kapsamında Fethiye Belediyesi’nin taleplerini dikkate alan terziler, yoğun bir maske mesaisi sürdürüyor. Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’nın talepleri doğrultusunda dükkanlarını açıp maske dikimine başlayan terziler, pazartesi gününden itibaren bu mesaiyi daha da arttıracak. Fethiye’deki 5-6 gönüllü terzinin yanısıra Fethiye Belediyesi Atölyesi’nde de devam eden çalışmalar sonucunda ilk planda 40 bin maske üretilecek.