Dalyan Mahallesi Haberleri

Dalyan Mahallesi Haberleri

Denetim teknesi hizmete girdi

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, su ürünleri kontrol hizmetlerinde kullanılmak üzere DALKO Su Ürünleri Kooperatifi’nden temin ettiği tekneyi hizmete sundu. DALKO Su Ürünleri Kooperatifi tarafından İl Müdürlüğü’ne tahsis edilen teknenin protokolü Ortaca’nın Dalyan Mahallesinde imzalandı.

Havadan karadan müdahale devam ediyor

Muğla’nın Ortaca ilçesi Dalyan Mahallesinde saat 11.45’de başlayan orman yangınının kontrol altına alınması için havadan ve karadan müdahale devam ediyor.

Ortaca’da orman yangını

Muğla’nın Ortaca ilçesi Dalyan Mahallesinde orman yangını başladı.

Kanal Temizliği Etkinliği Gerçekleştirildi

26. Ortaca Tarım, Çevre ve Turizm Festivali etkinlikleri kapsamında Ortaca ilçesi Dalyan Mahallesinde Kanal Temizliği etkinliği gerçekleştirildi.

Ağaç Dikimi Etkinliği Gerçekleştirildi

26. Ortaca Tarım, Çevre ve Turizm Festivali kapsamında Ortaca ilçesi Dalyan Mahallesinde ağaç dikimi etkinliği gerçekleştirildi.

Yangında eşyalar kül oldu

 Muğla’nın Ortaca ilçesinin turistik Dalyan Mahallesi’ndeki bir evin deposunda çıkan yangında depoda bulunan eşyalar yandı.

DALYAN YAZ SEZONUNA HAZIRLANIYOR

Muğla’nın dünyaca ünlü tatil beldesi Ortaca’nın Dalyan Mahallesinde Ortaca Belediyesi tarafından yürütülen çevre düzenlemesi çalışmaları yaz sezonuna hazırlanıyor.

ORTACA’DA UYUŞTURUCU OPERASYONU

Muğla İl Jandarma Komutanlığınca yapılan istihbari çalışmalar sonucu, Ortaca Dalyan Mahallesinde faaliyet gösteren bir pansiyonda konaklayan E.Ö. ve İ.T. isimli şahısların uyuşturucu madde kullandıkları bilgisinin alınması üzerine Ortaca İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince şahısların konakladıkları odada arama yapıldı.

CARETTA CARETTA’LARIN ANNESİ ANISINA ANIT HEYKEL

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Türkiye Çevre Ajansı (TÜÇA) ve Ortaca Belediye Başkanlığımız işbirliği ile Dalyan Mahallesi Kaunos Kral Çay Bahçesi’ne Dalyanın simgesi ve Caretta Carettaların annesi olarak anılan Kaptan June anısına yaptırılan anıt heykel açılışı yapıldı.

Ortaca’da Sınırlı Sorumlu Su Ürünleri Kooperatifi Kuruldu

Muğla'nın Ortaca ilçesi Dalyan Mahallesi'nde bulunan S.S. Ortaca Su Ürünleri Kooperatifi, Sarıgerme ve Dalyan Mahallesinde faaliyet gösteren balıkçıları bir araya getirdi. Uzun yıllar sorunlarının çözümünde zorluklar yaşayan ve bireysel olarak çözüme ulaşamayan balıkçılar, bundan böyle kurumsal bir yapıda faaliyetlerini sürdürecek.

ORTACA’DA DÖNÜŞÜM DEVAM EDİYOR

Muğla'nın dünyaca ünlü Ortaca Dalyan mahallesinde Ortaca Belediyesi tarafından yürütülen Dalyan çevre düzenleme ve alt yapı çalışmaları devam ediyor.

Kaptan June anısına heykel açılışı yapıldı

23 Nisan'da vefat eden 'Carettaların Annesi' olarak bilinen 'Kaptan June' anısına Muğla'nın Ortaca ilçesi Dalyan Mahallesi'nde heykel açılışı yapıldı.

Dalyan’da kıyı kenar çalışmaları hızla ilerliyor

Muğla'nın Ortaca ilçesi Dalyan Mahallesi, Maraş Caddesi ve Dalyan Sağlık Ocağı önünde geçtiğimiz aylarda başlayan Dalyan Kıyı Kenar Projesinin 1.etabı hızlı bir şekilde ilerliyor.

Dalyan Kanalı’nda Tartışmalar Bitmiyor

Ortaca İlçesi’ne bağlı Dünya’ca ünlü Dalyan Mahallesi’nde Ortaca Belediyesi ve Çevre Şehircilik ve İklim değişikliği Bakanlığı işbirliği ile yapılmakta olan Dalyan Kanalı Kıyı Kenar Peyzaj çalışmasına bazı yerel medya organları,bazı sivil toplum kuruluşları ,CHP Ortaca İlçe Başkanı Evren Tezcan ve CHP Muğla Milletvekili Suat Özcan eleştirilerde bulunmuştu.Yapılan eleştirilere Ortaca Belediye Başkanı Alim Uzundemir ve DOKTOB(Dalman Ortaca Köyceğiz Turizm Otelciler Birliği) Başkanı Yücel Okutur ulusal medyadan cevap verdi.

Dalyan Turizm Kültür ve Çevre Koruma Derneği Başkanı Yükselen, kanalın doldurulmasını değerlendirdi

Muğla’nın dünyaca ünlü Dalyan Mahallesi’nde Ortaca Belediyesi tarafından kıyı düzenlemesi çalışması başlatıldı.

Dalyan’da Noel Pazarı yoğun katılımla gerçekleştirildi

Muğla'nın Ortaca ilçesine bağlı Dalyan Mahallesi'nde kurulan Noel Pazarı, renkli görüntülere sahne oldu. Korona virüs nedeniyle birkaç yıldır kurulamayan pazara, sıcak havanın da etkisi ile çevre ilçe ve illerden de yoğun katılım gerçekleşti.

Suriye uyruklu motor hırsızı gözaltına alındı

Muğla'nın Ortaca ilçesi Dalyan mahallesinde meydana gelen motosiklet hırsızlığı ile ilgili olarak Suriye uyruklu şüpheli gözaltına alındı.

Sakiler Dalyan’da sahne aldı

Muğla'nın Ortaca ilçesine bağlı turistik Dalyan Mahallesi'ndeki bir işletmede Sakiler Grubu sahne aldı.

Dalyan’da bayram yoğunluğu başladı

Muğla'nın Ortaca ilçesine bağlı turistik Dalyan Mahallesi'nde bayram tatili yoğunluğu başladı. Pandemi nedeniyle sezona 3 ay gecikmeli başlayan ve İztuzu plajına dolmuş seferleri düzenleyen tekneler de yoğunluk nedeniyle seferlerinin sayısını artırdı.

Dalyan’da pansiyonda yangın

Muğla'nın Ortaca ilçesinde Dalyan Mahallesi'nde bir pansiyonda çıkan yangında, bar ve resepsiyon bölümü küle döndü.

Dalyan kanalında çöken iskele onarılmayı bekliyor

Dalyan Mahallesinde, Naciye Tınaztepe İlköğretim Okulu arkasındaki iskelenin çöken bölümü onarılmayı bekliyor.

Deniz Kaplumbağalarının rutin bakımları titizlikle yapılıyor

Muğla'nın Ortaca ilçesi Dalyan Mahallesi'nde bulunan Deniz Kaplumbağaları Araştırma Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi'nde (DEKAMER) deniz kaplumbağalarının tedavileri yapılıyor.

Ortaca’da toprak kayması meydana geldi

Muğla'nın Ortaca ilçesine bağlı Dalyan Mahallesi'nde dünyaca ünlü İztuzu sahili yolunda toprak kayması meydana geldi.Sülüngür mevkiindeki heyelanın ardından yapılan müdahale ile kısa sürede yol temizlendi.

Dalyan’dan Başkan Saatcı’ya destek ziyareti

Ortaca’nın Dalyan Mahallesi’nde faaliyet gösteren TUSEV Vakfı ile Dalyan Özel Tekne Kooperatif Başkan ve yönetim kurulu üyeleri Fethiye Belediye Başkanı, Muğla Büyükşehir Belediyesi Bağımsız Başkan Adayı Behçet Saatcı’ya destek ziyaretinde bulundu. Muğla’nın kucaklaşmaya, hoşgörüye ve ortak akla ihtiyacı olduğunu vurgulayan Başkan Saatcı, “İnanmadığım hiçbir işe girmem. Kamuoyu araştırmaları yaptırdım. Gayet iyi durumdayız” dedi.