Datça Haberleri

Datça Haberleri

59.Cumhurbaşkanlığı Bisiklet turu için Marmaris’te bazı yollar trafiğe kapatılacak

Muğla Valiliği 23-24-25 Nisan 2024 tarihlerinde düzenlenecek 59. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu dolayısıyla geçici olarak trafiğe kapanacak yollar ile ilgili duyuru yaptı. Marmaris’te yapılacak etaplar için de Marmaris Kaymakamlığı araçların belirtilen güzergahlar üzerinden alınmasını ilan etti.

Datça’da Tekneler Büyük Tehlike Atlattı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından Bodrum-Kaş arasında denizlerde fırtına uyarısının ardından Datça ilçesinde öğle saatlerinde başlayan ve kıyıya döven dalgalar, teknelerde büyük tehlikeye neden oldu.

Datça’da 25 düzensiz göçmen kurtarıldı

Muğla’nın Datça ilçesinde iki ayrı düzensiz göçmen olayında 12’si çocuk 34 düzensiz göçmen yakalanırken, 13’ü çocuk toplam 25 düzensiz göçmen kurtarıldı.

Sahilde nostaljik evlilik teklifi

Muğla’nın Datça ilçesinde Buse Demirci ile bir buçuk yıldır arkadaşlık yapan Muhsin Emir, arkadaşlıklarını Datça Kumluk Plajında yuva kurmak için meşaleler eşliğinde sürpriz evlilik telifi ile resmiyete döktü.

Tatilcilerin araç kuyruğunun sonu görünmüyor

 9 günlük Ramazan Bayramı tatili için özel araçları ile Muğla’nın Marmaris, Datça ve Fethiye ilçelerine gelen vatandaşlar, tatil sonu dönüşlerinde karayolunda uzun kuyruklar oluştu.

Datça'da Bayram Yoğunluğu

Muğla'nın turizm bölgelerinden olan Datça'da bayram yoğunluğu yaşanırken, ilçe genelinde sahiller ve oteller doldu.

Yunanlıların geri ittiği 14 düzensiz göçmen kurtarıldı

Muğla’nın Datça ilçesi açıklarında Yunanistan sahil güvenlik unsurları tarafından Türk karasularına geri itilen 14 düzensiz göçmen kurtarıldı.

Datça'daki Orman Yangınında Arı Kovanları Zarar Gördü

Muğla'nın Datça ilçesinde meydana gelen orman yangınında arı kovanları zarar gördü.

Batmak Üzere Olan Bottaki Düzensiz Göçmenleri Sahil Güvenlik Kurtardı

Muğla’nın Datça ilçesi açıklarında yasa dışı yollardan Yunanistan adalarına gitmek için bindikleri lastik botun su alması üzerine batma tehlikesi yaşayan düzensiz göçmenleri Türk Sahil Güvenlik ekipleri kurtardı.

Datça’da 20 Düzensiz Göçmen Yakalandı

Muğla’nın Datça ilçesi açıklarında hareket halindeki lastik bot içinde 20 düzensiz göçmen yakalandı.

Datça’da 13 düzensiz göçmen kurtarıldı

Muğla’nın Datça ilçesi açıklarında Yunanistan sahil güvenlik unsurları tarafından Türk karasularına geri itilen 13 düzensiz göçmen kurtarılırken, ülkeyi yasa dışı yollardan terk etmeye çalışan bir şahıs yakalandı.

Datça’da 26 düzensiz göçmen yakalandı

 Muğla’nın Datça ilçesi açıklarında hareket halindeki lastik bot içinde 26 düzensiz göçmen yakalandı.

Muğla'da karpuz, çilek ve çağla pazar yerindeki tezgahlarda yerini aldı

Muğla'da bahar aylarında çıkan çağlalar ve yaz aylarının meyvesi olan karpuz ve çilek pazar yerindeki tezgahlarda yerini aldı. Datça bademinin kilosu 200 TL'den, İran kapuzları 50 TL ve çileklerde kilosu 100 TL üzerinden satılıyor.

Datça’da 2 düzensiz göçmen olayında 41 göçmen yakalandı

 Muğla’nın Datça ilçesi açıklarında iki düzensiz göçmen olayında lastik botlar içinde toplam 41 düzensiz göçmen yakalandı.

Marmaris’te trafik kazası: 2 yaralı

Muğla’nın Marmaris ilçesi Datça karayolu Mezargediği mevkiinde öğleden sonra meydana gelen kazada iki aracın çarpışması sonucu 2 kişi yaralandı.

Datça açıklarında Türk karasularına geri itilen 61 düzensiz göçmen kurtarıldı

Muğla’nın Datça ilçesi açıklarında 4 can salı içinde Yunanistan sahil güvenlik unsurları tarafından Türk karasularına geri itilen 61 düzensiz göçmen kurtarıldı.

MSKÜ aşçılarından tarihi başarı

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Datça Kazım Yılmaz Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı öğrencileri, 1-3 Mart 2024 tarihleri arasında Muğla’nın Fethiye ilçesinde düzenlenen Ulusal Aşçılık Yarışması’nda tarihi bir başarıya imza attı.

Büyükşehir Destekli Güçbirliği Kooperatifi ilk satış mağazasını açtı

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin il genelinde faaliyet gösteren kooperatifleri tek çatı altında toplamak için kurduğu, Ticaret Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı olarak faaliyet gösteren Muğla Tarım Güçbirliği İşletme Kooperatifi Marmaris Armutalan’da ilk satış mağazasını yine Büyükşehir Belediyesi’nin destekleri ile açtı.

Alman Turist Kayalıklardan Denize Atlarken Yaralandı

Muğla’nın Datça ilçesinde karavanı ile tatil yapan Alman turist, denize girmek için çıktığı kayalıklardan ayağı kayarak düşmesi sonucu yaralandı.

Yunan Sahil Güvenlik Geri İtti, Türk Sahil Güvenlik Kurtardı

Muğla’nın Datça ilçesi açıklarında Yunanistan sahil güvelik ekipleri tarafından Türk karasularına geri itilen lastik bot içindeki 24 düzensiz göçmen kurtarıldı.

Datça’da 51 Düzensiz Göçmen Kurtarıldı

Muğla’nın Datça ilçesi açıklarında iki ayrı düzensiz göçmen olayında lastik botlardaki motor arızası nedeniyle yapılan yardım çağrısı sonrası 51 düzensiz göçmen kurtarıldı.

Özçekim yapmak isterken denize düştüler

Muğla'nın Datça ilçesinde gerçekleştirilen Badem Çiçeği Festivali'ne gelen bir grup kadın, hatıra fotoğrafı çekilmek için deniz fazla yaklaşınca, grupta bulunan 2 kadın denize düştü. Polis ekipleri tarafından kurtarılan kadınlar ambulansla hastaneye götürüldü.

25 düzensiz göçmen kurtarıldı

Muğla’nın Datça ilçesi açıklarında Yunanistan sahil güvenlik unsurları tarafından Türk karasularına geri itilen 25 düzensiz göçmen kurtarılırken, bir göçmen kaçakçılığı şüphelisi yakalandı.

Datça’ya Dolu Sürprizi

Muğla’nın Datça ilçesinde sabah saatlerinde başlayan dolu yağışı Datça’nın geçim kaynağı Badem ağaçlarının yapraklarına büyük zarar verirken, bir marangoz atölyesine su bastı.

Datça Polisinden Öğrencilere Hacivat-Karagöz Oyunu İle ‘Deprem’ Bilinci Eğitimi

Muğla'nın Datça ilçesinde Datça Emniyet Müdürlüğü polisleri, ana sınıfı ve ilkokul öğrencilerine Hacivat-Karagöz gösterisi ile trafik kuralları, deprem ve su bilinci eğitimi veriyor.

Datça’da 31 Düzensiz Göçmen Yakalandı

Muğla’nın Datça ilçesi açıklarında Yunanistan adalarına yasa dışı yollardan geçmeye çalışan 31 düzensiz göçmen yakalandı.

Mesut Yar, Datça İçin Bağımsızlığını İlan Etti

Ünlü Televizyoncu ve Arkeolog Mesut Yar, Datça’dan Belediye Başkan adaylığını “Bağımsız” olarak yürütme kararı aldı.

29 düzensiz göçmen kurtarıldı

Muğla’nın Datça ilçesi açıklarında Yunanistan sahil güvenlik unsurları tarafından can salları içinde Türk karasularına geri itilen 29 düzensiz göçmen kurtarıldı.

Datça’da Badem Ve Zeytin Üreticilerine Eğitim

Muğla Büyükşehir Belediyesi, çiftçilerin daha fazla ürün ve gelir elde etmesi amacıyla başlattığı ‘Tarlanıza Geliyoruz’ projesi kapsamında Datça ilçesinde badem ve zeytin üretimi ile ilgili üreticilere eğitim verdi.

MHP’de 2 ilçe Belediye Başkan Adayı Açıklandı

MHP, yerel seçimlere ilişkin 8 il, 40 büyükşehir ilçe ve 7 ilçe olmak üzere 55 adayın daha ismini açıkladı.