Dava Haberleri

Dava Haberleri

Muğla Büyükşehir 202 çevre davası açtı

Muğla Büyükşehir Belediyesi kentin doğasını, çevresini ve kıyılarını korumak için 202 dava açarak, usulsüz imar uygulamaları ve çevreye zarar verebilecek düzenlemeleri engellemeye çalışıyor.

Yol Arkadaşını Yalnız Bırakmadı

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, yoğun siyasi çalışmalarına rağmen eski belediye başkan yardımcısı ve dava arkadaşı Mehmet Yılmaz Cesur'u kaldığı hastanede ziyaret etti.

Sevim Çet Davasında Sanığa Ağırlaştırılmış Müebbet Talebi

Muğla'nın Fethiye ilçesinde tartıştığı eşini bıçaklayarak öldürüp, cesedini ormanlık alana bırakan sanığın ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılanmasına devam edildi. Duruşmada, savcı mütalaasını verip ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isterken acılı anne Emine Kaçar, “En ağır cezayla cezalandırılmasını istiyorum” ifadelerinde bulundu.

Gelinini Öldüren Kayınpeder: "Beni Zorlamayın, Konuşmak İstemiyorum"

Muğla'nın Seydikemer ilçesinde gelini Hatice Öğüt'ü öldürüp cesedini ateşe veren kayınpeder Kamil Öğüt, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle ilk kez hakim karşısına çıktı. Fethiye 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, olay günü ile ilgili olarak konuşmak istemediğini belirten Kamil Öğüt, "Hap kullanıyordum, şeker hastasıydım. Ne yaptığımı bilmiyorum, hiçbir şey hatırlamıyorum. Beni zorlamayın, konuşmak istemiyorum" dedi.

Şehir içi trafik yoğunluğu büyük oranda azalacak

Muğla Büyükşehir Belediyesinin 2021 yılından bu yana yapımı için uğraştığı Adliye-Menteşe Yeni Otogar yolunda çalışmalar başladı. Projesi uzun süre önce hazırlanan ancak şahıs arazileri olması nedeniyle davaların açıldığı ve kamulaştırma kararı çıkmadığı için çalışmaların başlayamadığı proje hayata geçiyor.

Feci kazada karar 2,5 yıl sonra çıktı

Muğla’nın Bodrum ilçesinde yolun karşısına geçmeye çalışan Ezgi Aydındağ’a (21) otomobili ile çarparak felç kalmasına neden olan ABD'li Reginald Patrice Thevenin’in (37) yargılandığı davada 2,5 yıl sonra karar çıktı.

“Senden koca olmaz” sözü boşanma sebebi

Yargıtay'dan emsal karar çıktı. Ankara’da reddedilen ilk davanın ardından yeniden bir araya gelen çift tekrar mahkemelik oldu, kadının eşine söylediği 'senden koca olmaz' sözü haklı boşanma sebebi sayıldı.

Büyükşehir dava açtı, ÇED kararı iptal oldu

Muğla'nın Milas ilçesinde özel bir maden şirketi tarafından 2022 yılında ‘Yük Tahmil Tahliye İskelesi ve Dip Tarama Projesi’ için ÇED olumlu kararı alınmasının ardından Muğla Büyükşehir Belediyesi bölgedeki ekosisteme zarar vereceği gerekçesiyle dava açtı. Muğla 1. İdare Mahkemesi tarafından proje için verilen ÇED olumlu kararı iptal edildi.

Kan Donduran Cinayetin Sır Perdesi Aralandı

Muğla'nın Bodrum ilçesinde avukatı ve emekli icra müdürünü öldüren şahsın, avukatını davayı kaybettiği için, emekli icra müdürünü ise avukatla tanıştırdığı için öldürdüğü ortaya çıktı.

Çimento Fabrikasının Yapı Ruhsatı İptal Edildi

Muğla’nın Menteşe ilçesi Bayır Mahallesi ile Yatağan ilçesine bağlı Deştin Mahallesi arasında yapılması planlanan çimento fabrikasına karşı yöre halkının açtığı davada fabrikaya verilen ÇED kararının iptal edilmesinin ardından Menteşe Belediyesi’nce Çimento Fabrikasının Yapı Ruhsatı iptal edildi. 

“Muğla’nın betona boğulmaması için mücadele ediyoruz”

Muğla Büyükşehir Belediyesi, imara uygun olmadan açılan ve çevreye zarar verebilecek diğer uygulamalara karşı hukuki mücadelesini sürdürüyor. Büyükşehir Belediyesi bugüne kadar toplam 174 çevre davası açtı.

Fethiyeli Güreşçi Başpehlivan Oldu

Denizli'nin Kale ilçesinde düzenlenen 27. Geleneksel Kale Davaz Yağlı Pehlivan Güreşleri'nde başpehlivanlığı Fethiye Belediyesi sporcusu Ali Yanatma kazandı.

Dövizle Kredi Çekene Kötü Haber!

Dövizle kredi çektikten sonra taksitleri ödeyemeyen işadamı mahkemenin yolunu tuttu. Yıllar süren davaya son noktaşı koyan Yargıtay 11. Hukuk Dairesi emsal nitelikte bir karara imza attı. Dolar kurunun artmasının öngörülemeyecek bir olgu olmadığına dikkat çeken Yüksek mahkeme; kurlarda yaşanabilecek değişikliklerin davacı tarafça kredi sözleşmenin yapıldığı sırada göz önüne alınması ve basiretli bir tacirin dövizle kredi çekmenin sonuçlarını öngörmesi gerektiğine hükmetti.

20 yaşındaki gencin ölüm kan davası çıktı

Muğla'nın Bodrum ilçesinde 20 yaşındaki gencin ölümünün sır perdesi aralandı. 20 yaşındaki Kenan Uzunay'ın kan davasına kurban gittiği ortaya çıktı. İş vaadiyle Bodrum'a getirilen Uzunay'ın infaz edildiği öğrenildi. Cinayetin ardından 6’sı tutuklu 8 sanık için iddianame hazırlandı.

Elçin, “Bizim Davamız İslam Davasıdır” 

Yeniden Refah Partisi Muğla İl Teşkilatı birinci olağan kongresi, Genel Başkan Fatih Erbakan’ın katılımı ile Menteşe Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirildi. 

Barbunn’da Derya Bedavacı Sevenleriyle Buluştu

Fethiye'nin en gözde mekanlarından BarBunn Cafe Bistro'da sanatçı Derya Bedavacı rüzgarı esti. Birbirinden güzel şarkılarını seslendiren Derya Bedavacı, sevenlerine unutulmaz bir gece yaşattı.

Barbunn’da ‘Derya Bedavacı’ Sahne Alacak

Fethiye'nin en gözde mekânlarından BarBunn Cafe Bistro'da 'Yaz Konserleri' kapsamında Derya Bedavacı, 28 Temmuz Cuma günü sahne alacak.  

BarBunn’da Yaz Konserleri Başlıyor

Fethiye'nin en gözde mekânlarından BarBunn Cafe Bistro'da “Yaz Konserleri” kapsamında Derya Bedavacı, Sakiler ve Gökhan Tepe sahne alacak. 

Muğla’da eş cinayeti davasında kayınvalide tahliye edildi

Muğla’nın Yatağan ilçesinde evinde yanarak hayatını kaybeden 3 çocuk annesi Figen Çoban'ın, eşi, kayınbiraderi ve kayınvalidesi tarafından yakılarak öldürüldüğü ileri sürülmüştü. Davanın ilk duruşması Muğla 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Yine kiracı mülk sahibi anlaşmazlığı

Muğla’nın Marmaris ilçesinde 30 odalı bir apartta mülk sahibi ve kiracı ile anlaşmazlık çıktı. Açtığı tahliye davasını kazanan mülk sahibinin avukatları ve tahliye işlemleri için gelen icra memurları ile apartta yaşayanlar karşı karşıya geldi. Apart işletmecisi Kemal Göle, "Sezon ortasında tahliye olmaz, burada yaşayan insanlar sokağa atılarak mağdur edilmemeli" dedi.

Akbelen Ormanı için mücadele edenlere hapis cezası verildi

Muğla’nın Milas ilçesindeki Akbelen Ormanı’nda ağaç kesilmesini engelleyen iki kişiye açılan davada karar çıktı. Yurttaşlara, 6 ay 20 gün hapis cezaları verildi. Cezalar, adli para cezasına çevrildi.

SAMET DEMİR CİNAYETİ KARARI İSTİNAF MAHKEMESİNDE BOZULDU

Muğla’nın Menteşe ilçesi Kötekli Mahallesi’nde 2021 Kasım ayında Samet Demir’in öldürülmesi ile ilgili davada 3 Aralık 2022 tarihinde Muğla 1’inci Ağır Ceza Mahkemesinin verdiği karar istinaf mahkemesinde bozulurken, azmettirme suçundan müebbet hapis cezası alan Yıldırım İlhan ile ilgili bazı tanıkların dinlenmeden karar verildiği belirtildi.

ZEHRA BAYIR CİNAYETİ DOSYASI AĞIR CEZA MAHKEMESİNE GÖNDERİLDİ

Muğla'nın Milas ilçesi Selimiye Mahallesinde 24 Temmuz 2022'de çalıştığı işletmede öldürülen ve cesedi işletmenin bahçesindeki suni gölete atılan 18 yaşındaki Zehra Bayır cinayetinin fezleke dosyası kamu davası açılması için Bodrum Ağır Ceza Mahkemesine gönderildi.

KÖPEKLERİN ZEHİRLENMESİ İLE İLGİLİ DAVADA MAHKEMEDEN DURDURMA KARARI

Muğla’nın Bodrum ilçesinde 3 köpeğin zehirlenmesi ile ilgili yürütülen soruşturmada hakkında dava açılan şahıs, hakim karşısına çıktı. Mahkeme heyeti, İlçe Tarım Müdürlüğü’nün şikayetçi olması konusundaki eksiliğin tamamlanması için davayı durdurma kararı verdi.

BAŞKAN OTGÖZ, DAVA ARKADAŞI GÜMÜŞ’E HİZMETLERİNDEN DOLAYI TEŞEKKÜR ETTİ

Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, geçtiğimiz günlerde AK Parti Seydikemer İlçe Başkanlığından istifa ederek AK Parti Muğla Milletvekilliği Aday Adaylığını açıklayan Salih Gümüş’e bugüne kadar vermiş olduğu hizmetlerden dolayı teşekkür ederek, her zaman destekçisi olacağını söyledi.

CEMAL METİN AVCI’YA AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET, KARDEŞİNE 4 YIL HAPİS

Muğla’da erkek arkadaşı tarafından öldürülen Pınar Gültekin cinayetinde Muğla’da görülen davada karar açıklanmış ve cinayet zanlısı Cemal Metin Avcı hakkında tahrik indirimi yapılarak 23 yıl hapis cezası, diğer sanıklar ise beraat etmişti.

DAŞAR, “GECENİN BU SAATİNDE TOPLANDIK, EKMEK DAVASINDAYIZ”

Karaçulha Toptancı halinde bir araya gelen domates üreticileri, ihracat yasağına tepki göstermek için yol kapatma eylemi yapma kararı aldı

AK PARTİ MUĞLA İL BAŞKANI KADEM METE: “GAYEMİZ ŞAHIS DEĞİL, ŞAHISTA TECELLİ EDEN DAVA” 

İl başkanlığından istifa ederek, görevini bırakarak milletvekili aday adaylığını açıklayan AK Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete basın açıklamasında bulundu.

MİLAS TUZLA SULAK ALANI İÇİN ÇED OLUMLU KARARI İPTAL EDİLDİ

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin müdahil olduğu Milas Tuzla Sulak alanında yapılması planlanan Turizm Kenti Projesi ile ilgili davada ÇED Olumlu Kararının iptal edilmesine karar verildi.

MAHKEME, BODRUM ÇİFTLİK YALI MEVKİİ İMAR PLANI’NI İPTAL ETTİ

Muğla'nın Bodrum ilçesi Çiftlik Mahallesi Yalı mevkiinin imar planına yönelik açılan davada mahkeme bölgenin nazım imar planını iptal etti. Alanın korunması ve bölgedeki mülk sahiplerinin haklarını ve doğal sit alanlarını korumak amacıyla hukuk mücadelesi verdiklerini belirten davanın avukatı Av. Bilgehan Şahin, çıkan kararı memnuniyetle karşıladıklarını söyledi.