Dernek Haberleri

Dernek Haberleri

Türkiye Yüzyılında, Seydikemer’e Şehit Aileleri Ve Gaziler Derneği Kazandırıldı

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli öncülüğünde, Türkiye Yüzyılında Seydikemer’e Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği kazandırıldı. Derneğin açılışında konuşan Seydikemer Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Temsilcisi Güneydoğu Gazisi Abdullah Kaba; “Belediye Başkanımız Sayın Önder Akdenizli’ye bir dernek binası ihtiyacımız olduğunu bildirdiğimiz zaman “Şehit ailelerimiz ve gazilerimiz bizim baş tacımızdır” diyerek derneğimizin inşasını derhal başlatmış, kısa bir zamanda bu derneğimizin yapılmasını sağlamıştır” ifadelerini kullandı.

Karaca, “Engelli Vatandaşlarımızı Düşünmek Zorundayım”

Fethiye Belediye Başkanı aynı zamanda CHP Fethiye Belediye Başkan Adayı Alim Karaca, Fethiye Zihinsel Engelliler Derneğini ziyaret etti. Önümüzdeki dönemde engellilere yönelik projelerin yaygınlaştırılacağını belirten Karaca, dernek yöneticileri ve üyelerinin sorunlarını dinledi.

Yörükler, Kadınlar Gününü Keşkekli Müzikli Eğlenceyle Kutladı

Fethiye ve Seydikemer Yörük Türkmen Dernekleri 8 Mart Dünya Kadınlar günü nedeni ile keşkek günü ve eğlence düzenledi. Etkinliğe yoğun katılım gerçekleşti.

Başkan Karaca’dan Atatürkçü Düşünce Derneği Ziyaretinde Gençlere Müjdeler

Fethiye Belediye Başkanı ve aynı zamanda CHP’nin Fethiye Belediye Başkan adayı Alim Karaca, Atatürkçü Düşünce Derneği Fethiye Şube Başkanı Filiz Topçu ile Dernek yönetimini Bahriye Üçok Parkı’ndaki Dernek binasında ziyaret etti. Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’nın ziyaretinde CHP’li bazı Meclis üyeleri de hazır bulundular.

Likya İş İnsanları Derneği’nin etkinlikleri sürüyor

Likya İş İnsanları Derneği (LİDER) tarafından Tamarind Restautant&Bar’da kahvaltı programı düzenlendi. Programa yoğun katılımdan dolayı herkese teşekkür eden dernek başkan Volkan Büber, derneğin siyaset üstü bir kuruluş olduğunun altını çizdi.

Alzheimer Derneği’nde sergi düzenlendi

Şair ve ressam Cem Özersinci, Fethiye Alzheimer Derneği Gündüz Yaşam Parkı’nda dernek yararına sergi düzenledi.

FETAV’dan Kermes Programı

FETAV tarafından dernek binası önünde yiyecek kermesi programı düzenlendi. Dernek Başkanı Dilek Dinçer ise ilgiden memnun olduklarını belirtti.

Dernek Başkanı Ay Fuarı Değerlendirdi

Bu yıl 27’cisi düzenlenen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT) organizasyonuna katılan Çalış Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı Mete Ay, etkinlik hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Fethiye Ömer Özyer Anadolu Lisesi Mezunlar Derneği Açıldı

Fethiye Ömer Özyer Anadolu Lisesi Mezunları Derneği görkemli bir program ile açıldı. Llull Tersane’de düzenlenen organizasyona, okul mezunları ve öğretmenler katıldı. Dernek ile ilgili çeşitli açıklamaların yapıldığı etkinliğe katılanlar keyifli vakit geçirdiler.

Buruk Kutlama

Güneydoğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu (GGF) tarafından düzenlenen geleneksel gazeteciler teşvik ödülleri sahiplerini buldu. Bu sene depremin gölgesinde yapılan ödül töreninde önemli mesajlar verildi. Vali Yardımcısı İlker Eker, gazetecilerin toplumu yönlendirmede çok önemli bir görevi ifa ettiklerini belirtirken, CHP Gaziantep Milletvekili Hasan Öztürkmen, tutuklu gazetecileri gündeme getirdi.

Muğla İl Başkanı Dündar'dan Özel Eğitim Sorunlarına Çözüm Talebi

Özel Özel Eğitim Dernekleri Konfederasyonu Muğla İl başkanı Salih Dündar özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri sorunlarına çözüm talebinde bulundu. Bu sorunların tüm özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde ortak olduğunu ve çözüm önerisi ile yapılacak düzenlemelerin özel eğitim alanında yenilikler yaratacağını dile getirdi.

Çalış Plajı’nda Kostümlerle Denize Girdiler

Yeni yılın ilk günü düzenlenen etkinlikte bir grup vatandaş, yardıma muhtaç çocuklar ve sokak hayvanları için değişik kostümlerle denize girdiler.

Marmaris'te Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyeti Seçimleri Yapıldı

Marmaris Kaymakamı Nurullah Kaya, ilçedeki sosyal yardım dernekleri, mütevelli heyeti üyesi kurum müdürleri ve muhtarlar ile bir araya gelerek yaptıkları toplantıda Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyeti seçimleri gerçekleşti.

Öğrenci ve Veli Derneği Fethiye Cemaatler Hakkında Basın Açıklaması Yaptı

Öğrenci ve Veli Derneği Fethiye (Veli-der), tarikat ve cemaatler ile ilgili basın açıklamasını Fethiye Özer Olgun Kültür Merkezi önünde yaptı.

MSKÜ'de Üniversite Danışma Kurulu toplandı

 Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinde, Üniversite Danışma Kurulunun yıllık toplantısı Öğrenci Sarayı Özel Salonda Rektör Prof. Dr. Turhan Kaçar'ın başkanlığında kamu kurum ve kuruluşları, meslek kuruluşları, sivil toplum kuruluşları ile özel sektör ve mezun derneklerinden temsilcilerin katılımı ile gerçekleştirildi.

Dünya Engelliler Günü etkinliği başladı

 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Muğla Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile Muğla’daki dernekler Atatürk heykeline çelenk koydu. Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay’ı da katıldığı çelenk sunma töreni sonrası Derneklerinin binalarında ziyaretler kabul edildi.

Muğla’da Konya ve Karaman derneği kuruluyor

Muğla’da yaşayan Konya Karamanlılar tek çatı altında toplanmak için dernek kurma çalışmasına başladı.

Atatürkçü Düşünce Derneği’nden kermes programı

Atatürkçü Düşünce Derneği Fethiye Şubesi tarafından dernek binası önünde kermes programı düzenlendi.

Fethiye Türk Kadınlar Birliği’nden Anlamlı Etkinlik

Fethiye Türk Kadınlar Birliği Derneği, hem Türk Kadınlar Birliği Derneği’nin yüzüncü yılı hem de Cumhuriyetimizin yüzüncü yılına özel dernek önünde yemekli organizasyon düzenledi. Düzenlenen etkinliğe misafirler yoğun katılım gösterdi.

ENABİRDER, İsrail'i kınadı

Marmaris Engelli ve Aileleri Birliği Derneği, İsrail’in Gazze’ye yaptığı saldırıları kınadıklarını belirtti. Dernek Başkanı Tulgay Hasar ‘’ Savaşa ve teröre hayır’ dedi.

Başkan Ünalı duygulandıran ziyaret

Muğla Valisi İdris Akbıyık, Fethiye Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş ve Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca ile birlikte, Fethiye Muharip Gaziler ve Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ni ziyaret etti.

Beşiktaş Taraftarlar Derneği, Kaymakam Ertaş’ı ziyaret etti

Fethiye Beşiktaş Taraftarları Derneği Başkanı Özkan Torunoğulları, dernek yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Kaymakam İsmail Hakkı Ertaş’a “hoş geldin” ziyaretinde bulundu.

Atatürkçü Düşünce Derneği’nden Kaymakam Ertaş’a ziyaret

Atatürkçü Düşünce Derneği Fethiye Şube Başkanı Filiz Topçu, dernek yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Fethiye Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundular.

Yörük Türkmen Toyu'nda binlerce Yörük hasret giderdi

 Muğla merkezdeki Düzeyn Yaylası, 14. Yörük Türkmen Toyu'na ev sahipliği yaptı. Muğla Yörük Obaları Derneği tarafından düzenlenen bu özel etkinlikte, Türkiye'nin dört bir yanından gelen Yörük Türkmen derneklerini ağırlandı.

Kurum temsilcileri toplantıda buluştu

Özel Eğitim Dernekleri Konfederasyonu Muğla İl Başkanlığı ile Avrupa Özel Eğitim Kurumları Federasyonu işbirliğinde Muğla’da bir restoranda gerçekleştirilen toplantıda, Muğla genelinde kurum temsilcileri bir araya geldi.

Mehmet Özdemir, Av. Naciye Nazan Güler’i ziyaret etti

Türkiye Görme Engelliler Derneği (TURGED) Muğla Şube Sekreteri Mehmet Özdemir, Muğlalı Topaloğlu Mehmet Efe’nin torunu olan ve aynı zamanda Dernek gönüllüsü Av. Naciye Nazan Güler’i ziyaret ederek derneğin Muğla genelindeki çalışmalarıyla ilgili yol haritasının belirlendiği program üzerinde görüş alışverişinde bulundu.

Fethiye’de şehitler için kar şerbeti hayrı

Fethiye Muharip Gaziler ve Şehit Aileleri Yardımlaşma Derneği tarafından dernek binası önünde, şehitler hayrına kar şerbeti ikramı yapıldı.

Çolak, “Kültürümüzü Gelecek Nesillere Aktarmak İçin Çabalıyoruz”

Karaçulha Gönüllüleri Derneği tarafından bu yıl sekizincisi organize edilen Yayla Karaçulha Yörük Şenliği’nde, derneğe 100 Bin TL bağış yapan Myra Yapı İnşaat Firması sahibi Ahmet Yasin Çolak, parayı dernek yönetimine teslim etti. 

AYA ile işbirliği protokolü imzalandı

Muğla Acil Durum Yardım Arama Kurtarma Derneği(AYA) ile Milas Belediyesi arasında doğal afet ve acil durumlarda arama kurtarma hizmetlerinin yürütülmesinde işbirliği yapılmak üzere protokol imzalandı. Protokole göre dernek, acil durumlarda Milas Belediyesi Arama Kurtarma Birimi ile işbirliği yapacak.

Arama Kurtarma Ekibi Eğitimlerine Devam Ediyor

Milas Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan Arama Kurtarma Ekibi, farklı kurum ve derneklerle işbirliği halinde çalışmalarını sürdürürken, teorik ve pratik olarak aldıkları eğitimlerle beceri kazanmaya devam ediyor…