Diyet Haberleri

Diyet Haberleri

Başkan Oktay'dan 10 Kasım mesajı

Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, Atatürk’ün ebediyete intikal edişinin 85. yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Vali Akbıyık, 10 Kasım Atatürk’ü Anma günü mesajı yayımladı

Muğla valisi İdris Akbıyık Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, büyük devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 85’nci yılı nedeniyle mesaj yayımladı.

Başkan Gümüş, 10 Kasım mesajı yayımladı

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 85. yıldönümünde mesaj yayımladı.

Likya Diyet Beslenme ve Diyet Danışma Merkezi Zayıflatmaya Devam Ediyor

Fethiye'de 14 yıldır hizmet veren Likya Diyet Beslenme ve Diyet Danışma Merkezi zayıflatmaya devam ediyor.

Likya Diyet Yeni Teknolojileri ile Zayıflatıyor

Fethiye’de 14 yıldır hizmet veren Likya Diyet Beslenme ve Diyet Danışma Merkezi zayıflatmaya devam ediyor. Bünyesine yeni kattığı teknolojilerle diyet konusunda oldukça iddialı olduklarını belirten Diyetisyen Zeynep Arıkan Cevizci, yarım saatte 2500 -3000 kalori yaktıran VacuShape ve vücuda şekil veren RollTech cihazlarını tanıttı. Cevizci ayrıca cihazı denemek isteyenler için hiçbir ücret almadıklarını ifade etti. 

Uzm. Diyetisyen Arsal; “Faydası Saymakla Bitmiyor”

Uzman Diyetisyen Gamze Arsal, yaban mersininin 10 faydasını anlattı

RAMAZAN AYINDA BESLENME UYARISI: “RAMAZAN AYINDA NASIL BESLENİLİR?”

Ramazan Ayı'nda doğru beslenmenin önemine dikkat çeken Uzman Diyetisyen Gamze Arsal, iftar ile sahurun düzgün ve sağlıklı yapılması gerektiğinin altını çizdi.

KARADENİZLİ AİLESİNDEN 52 YEMEĞİ HAYRI YAPILDI

Fethiye'nin ilk belediye başkanlarından Merhum Ali Kemal Karadenizli ile ebediyete intikal etmiş Karadenizli ailesinin üyeleri ve geçtiğimiz aylarda vefat eden Birsen Karadenizli için 52 yemeği hayrı yapıldı. 

KARADENİZLİ AİLESİNDEN LOKMA HAYRI

Fethiye’nin ilk belediye başkanlarından Merhum Ali Kemal Karadenizli ile ebediyete intikal etmiş Karadenizli ailesinin üyeleri ve geçtiğimiz ay vefat eden Birsen Karadenizli için lokma hayrı yapıldı. 

ARSAL’DAN ÇALIŞAN KADINLAR İÇİN ÖZEL DİYET

Uzman Diyetisyen Gamze Arsal, çalışan kadınlar için sağlıklı beslenmenin tüyolarını paylaştı.

FETHİYE’DEKİ İNGİLİZLERDEN ATATÜRK’Ü ANMA  TÖRENİ

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 84. yılında, Fethiye'de yaşayan İngilizler tarafından düzenlenen törenlerle de anıldı.

PEDALLAR PEGASUS’UN KENTİ TLOS’TA ÇEVRİLDİ

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 84.yılı seneyi devriyesinde Muğla Valiliği uhdesinde Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Seydikemer Belediyesi ve Seydikemer İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından organize edilen 10 Kasım 1. Büyük Tlos Kriteryumu bisiklet yarışları nefes kesti.

UNO CLUB’TAN 09.05 PROGRAMI

Uno Club Fethiye tarafından yapılan programda Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 84’üncü yıl dönümünde 2 dakika boyunca saygı duruşunda duruldu.

GÖNEN, “ATATÜRK DEMEK TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEMEKTİR”

Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 84. yıl dönümü nedeniyle Yeni Kuşak Köy Enstitülüler Derneği Fethiye Şubesi Başkanı Avukat Ali Gönen açıklamada bulundu.

ATATÜRK'Ü ANMA ETKİNLİĞİNDE DUYGU DOLU ANLAR YAŞANDI

Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 84'üncü yıldönümü dolayısıyla Fethiye Mustafa Kemal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan anma programı Fethiye Özer Olgun Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

VALİ TAVLI’DAN 10 KASIM ATATÜRK’Ü ANMA GÜNÜ MESAJI

Muğla Valisi Orhan Tavlı, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 84'üncü yılı nedeniyle mesaj yayımladı.

50 METRELİK UÇURUMDAN DÜŞTÜ

Hakan Kurtoğlu isimli vatandaş nedeni belli olmayan bir şekilde 50 metrelik uçurumdan yuvarlandı. Vatandaşın vücudunda kırıklar tespit edilirken, sağlık durumu ise ciddiyetini koruyor.

ARSAL, SAĞLIKLI MARKET ALIŞ VERİŞİ YAPTI

Uzman Diyetisyen Gamze Arsal, FRT TV takipçileri için sağlıklı market alış verişi yaptı. Alışveriş sırasında Arsal, meyve tüketiminin altını çizdi.

Marmaris Kaymakamı Aksoy’dan gazilere plaket

MUĞLA (İHA) – 19 Eylül Gaziler günü vesilesi ile Marmaris Kaymakamlığının düzenlediği yemeğe gaziler ve ebediyete intikal etmiş gazilerin yakınları katıldı. Kaymakam Ertuğ Şevket Aksoy, gazi ve gazi yakınlarına şükran plaketi sundu.

TUİK’İN GÖNDERDİĞİ KİTABI “CİDDİYETİNİZ KALMADI” DİYEREK İADE ETTİ

CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, TÜİK’in milletvekillerine gönderdiği “İstatistiklerle Türkiye 2021” başlıklı kitapçığı, “Başta ekonomi olmak üzere açıkladığınız rakamların kamuoyunun gözünde hiçbir değeri kalmamıştır” diyerek iade etti.

BAŞARININ YOLU BESLENMEDEN GEÇİYOR

Okul çağındaki çocukların sağlıklı beslenmesi, hem gelişimlerini hem de akademik başarılarını olumlu etkiliyor. Uzmanlar, öğünlerde protein, taze sebzeler ile tam tahıllı ürünlerin tercih edilmesini ve hazır gıdadan uzak durulmasını öneriyor.

UZMAN DİYETİSYEN ARSAL’DAN ÖDEM ATMA TÜYOLARI

Birçok farklı nedene bağlı olarak özellikle kadınlarda daha sık görülen ödem, vücutta sıvı birikmesiyle oluşan yaygın bir sorundur. Yanlış beslenme, az su içmek, magnezyum eksikliği, fazla karbonhidrat tüketimi, bol tuzlu beslenme gibi birçok nedene bağlı olarak ödem yaşanabilir. Peki, bu ödemden nasıl kurtulabiliriz? Uzman Diyetisyen Gamze Arsal vücuttan ödemi atmanın yolları anlattı.

ARSAL’DAN FORMDA KALMA TÜYOLARI

Ağustos ayının sonlarına yaklaşırken herkesin aklında ‘’kışın nasıl formda kalırım?’’ sorusu gelmeye başladı. Bu sorunun cevabını Diyetisyen Gamze Arsal, FRT TV mikrofonlarına açıkladı.

Arsal’dan diyet aşure tarifi

Diyetisyenler geleneksel yöntemler ile yapılan aşurenin kalorisi konusunda uyarıyor. Geleneksel yöntemle yapılan aşurenin yüksek kalori olduğuna değinen Diyetisyen Gamze Arsal, FRT TV mikrofonlarına diyet aşure tarifi verdi.

ZAYIFLAMAK İÇİN CHIA TOHUMU

Yaz mevsimi hızlı bir şekilde devam ederken fazla kilolarından rahatsız olan insanlar ise diyet programlarına başvuruyor. Bu konuda FRT TV mikrofonlarına konuşan Aktar İşletmecisi Mustafa Gezen ödem atmaya yardımcı olacak ürünleri aktardı.

Bayramda beslenmeye dikkat

Cumartesi günü başlayacak olan Kurban Bayramı’nda nasıl beslenilmesi gerektiği ile ilgili Uzman Diyetisyen Gamze Arsal ile okuyucularımız ve izleyicilerimiz için konuştuk. Uzman Diyetisyen Gamze Arsal Kurban Bayramı’nda et tüketiminin fazla olacağını ve bayramda kurban etimiz kesildiği zaman hemen tüketmememiz gerektiğini ifade etti.

Şok diyet yerine “sürdürülebilir” diyetleri tercih edin

Acıbadem Bodrum Hastanesi Diyetisyen Duygu Bulut, hızla kilo vermek için uygulanan şok diyetlerin sürekli kilo alıp verme gibi bir döngü oluşturduğuna dikkat çekerek, doğru olanın 'sürdürülebilir diyet' olduğunu söyledi. Diyetisyen Bulut, yavaş yiyip çok çiğnemek gerektiğinden her renk sebzeyi tüketmek gerektiğine kadar pek çok tavsiye verdi.

Diyetisyen Duygu Bulut:

Diyetisyen Duygu Bulut, Ramazan ayını sağlıklı ve kilo almadan geçirebilmek için oruç tutanlara 'Orucunuzu 1 bardak su ile birlikte hurma veya zeytinle açabilirsiniz. Sonrasında 1 kase çorba içip 10-15 dakika ara vermeniz, hem sindirimi kolaylaştırır hem de kilo kontrolü sağlar. Bu nedenle çorbadan ana yemeğe geçerken kendinize biraz süre tanıyın' önerisinde bulundu.

Marmaris Belediyesi’nin eski başkanları unutulmadı

Marmaris Belediyesi 11 yıl önce vefat eden eski başkanlarından İsmet Karadinç'in ölüm yıl dönümünde, Karadinç'i ve ebediyete göç eden belediye başkanlarını unutmadı. Belediye, başkanlar için lokma dağıttı.

Kış Mevsiminin 5 Eşsiz Sebzesi

Soğuk kış mevsiminin sunduğu, bağışıklığı güçlendirici ve sağlıklı sebzelerin reçetesini çıkartan Diyetisyen Nagehan Afşar, kışın 5 eşsiz sebzesini anlattı.