Dolandırıcı Haberleri

Dolandırıcı Haberleri

Ortaca'da Dolandırıcılık Operasyonu: 10 Gözaltı

Muğla'nın Ortaca ilçesinde, dolandırıcılık operasyonunda, aralarında eskiden tapuda görev aldığı iddia edilen kişilerin de bulunduğu, 2’si kadın 10 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin arazi satışı karşılığı 5 milyon lirayı aşkın dolandırıcılık yaptığı iddia ediliyor.

Tatil hayaliniz kabusa dönüşmesin

Güney Ege Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (GETOB) Başkanı Mustafa Deliveli, 2024 turizm sezonu öncesi tatil planı yapacaklara uyarıda bulunarak, sahte site ve sosyal medya üzerinden yapılan dolandırıcılıklara dikkat çekti.

Dolandırıcılıktan aranan 42 şüpheli yakalandı

Muğla İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk bölgesinde bulunan aranan şahısların yakalanarak adalete teslim edilmesinin sağlanması maksadıyla 372 personelin katılımıyla ‘Dolandırıcılık’ suçundan aranan şahısların yakalanmasına yönelik uygulama gerçekleştirdi.

Dolandırıcılık Suçunda Hapis Cezası Bulunan Şüpheli Yakalandı

Muğla İl Jandarma Komutanlığı tarafında aranan şahısların yakalanmasına yönelik yapılan çalışmalar sonucunda Menteşe ilçesinde dolandırıcılık suçundan kesinleşmiş hapis cezası bulunan şüpheli yakalandı.

18’i yabancı uyruklu 21 dolandırıcı gözaltına alındı

Ortaca Merkezli yapılan dolandırıcılık operasyonunda 21 zanlıdan büyük bir kısmı yabancı uyruklu 19’u tutuklandı, 2’si ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. Zanlıların piyasayı bugüne kadar 55 milyon lira dolandırdıkları iddia ediliyor.

Ortaca Merkezli Dolandırıcılık Operasyonu: 21 Gözaltı

Bir vatandaşın banka hesabındaki yaklaşık 2 milyon liranın başka hesaplara aktarılması üzerine Ortaca Merkezli operasyon düzenlendi. Operasyonda 21 kişi gözaltına alındı.

Fethiye’de Dolandırıcılık Operasyonu

Fethiye ilçesinde dolandırıcılık yaptıkları ihbarı yapılan 6 şüphelinin araç ve işyerlerinde yapılan aramada çok sayıda cep telefonu ve sim kart ele geçirildi.

Aydın Ayaydın, Fethiye’de Açılan “Seçim Ofisine” Sert Tepki Gösterdi

Fethiye'de Ak Parti seçim bürosunun kapatıldığı iddiası üzerine AK Parti Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Aydın Ayaydın'dan açıklama geldi. Açıklamada olayın gerçek dışı olduğu vurgulanırken Ayaydın, “İki sahtekar ve dolandırıcı benim adımı kullanarak açmış” dedi.

Bodrum'da Devre Tatil Vaadiyle Dolandırıldıklarını İddia Ettiler

Muğla'nın Bodrum ilçesinde 49 yıllığına satın aldıkları devre tatilde dolandırıldıklarını iddia eden vatandaşlar, basın açıklaması yaparak haklarının verilmesini istedi.

Dolandırıcılardan ‘Kombi bakım’ oyunu

Menteşe Belediyesi tarafından vatandaşlara gönderilen mesajda, kombi bakım servis hizmeti adı altında arayan kişilere itibar edilmemesi istendi.

İngiliz Vatandaşı 7 Milyon Lira Dolandırdı

Muğla'nın Fethiye ilçesinde kendisini polis olarak tanıtan dolandırıcı, İngiliz uyruklu bir kişiyi yaklaşık 7 milyon lira dolandırırken, kaçmaya çalıştığı sırada yakalandı.

Muğla’da Nitelikli Dolandırıcılar Yakalandı

 Muğla’da sosyal medyada mesaj yoluyla yüksek kazançlı iddia kuponu vaadiyle nitelikli dolandırıcılık yaptıkları tespit edilen 3 şüpheli şahsa yönelik operasyonda şahıslar tutuklanarak adliyeye sevk edildi.

Fethiye’de Kendilerini Hakim Savcı Diye Tanıtarak 3 Milyonunu Dolandırdılar

Fethiye’de kendilerini polis, hakim ve savcı olarak tanıtıp, emekli öğretmenin 3 milyonunu alan 4 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

Dolandırıcılık yapan şahıs polise takıldı

Muğla’nın Bodrum ilçesinde kendisini MİT mensubu olarak tanıtıp dolandırıcılık yaptığı iddia edilen bir kişi, KOM ekiplerinin operasyonu ile yakalandı.

Dolandırıcılar Muhtarın Adı İle İşe Koyuldu

Dolandırıcılar bu kez de Fethiye’nin tek kadın muhtarı, Kesikkapı Mahallesi Muhtarı Süzen Taşar’ın sosyal medya hesabını çaldı. Vatandaşları dolandırmaya çalışan dolandırıcılar ‘sosyal yardımlaşma ödeneği’ yalanıyla mesajlar attı.

Turizmciler uyardı! “Bayramda dolandırılmayın”

Kurban Bayramı tatilinin 9 güne çıkartılması, başta Akdeniz ve Ege sahilleri olmak üzere tatil destinasyonlarında yoğun rezervasyon talebi oluşturdu. Kıyı destinasyonlarında Antalya'da Alanya, Side, Belek, Kemer ve Kaş öne çıkarken Ege'de Kuşadası, Didim, Bodrum, Marmaris ve Fethiye tercih ediliyor. Kültür turlarında ise Kapadokya ilk sırada yer alıyor.

Belediye dolandırıcılara karşı uyardı

Her fırsatta yeni yöntemler deneyerek, halkın parası ve malına göz diken dolandırıcılar, Fethiye’de belediye başkanı ve belediye başkan yardımcılarının adını kullanarak insanları dolandırmaya çalışıyor. 

JASAT timlerinin operasyonu ile yakalandı

Hakkında dolandırıcılık suçlaması ile 8 ayrı dosyadan 35 yıl 60 ay karara bağlanmış hapis cezası bulunan şüpheli Marmaris JASAT timlerinin operasyonu ile yakalandı.

  Aranan şahıs, JASAT Timleri tarafından Yakalandı

Muğla’nın Bodrum ilçesinde dolandırıcılık suçundan 25 yıl 8 ay hapis cezasıyla aranan şahıs, jandarma ekiplerinin operasyonu ile yakalandı.

Dolandırıcılıktan 13 Yıl Hapis Cezası Verildi

Muğla'nın Bodrum ilçesinde dolandırıcılık suçundan 13 yıl hapis cezası ile yakalama kararı bulunan şüpheli, jandarma ekiplerince yakalandı.

Dolandırıcılık suçundan aranan şahıs tutuklanarak cezaevine gönderildi

Muğla’da bilişim sistemleri banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık suçundan 10 yıl 8 ay hapis cezası bulunan şahıs jandarma ekipleri tarafından yol kontrolünde yakalanan şahıs tutuklandı.

Muğla merkezli dolandırıcılık operasyonunda 2 tutuklama

Muğla merkezli iki ilde gerçekleştirilen dolandırıcılık operasyonunda gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen 5 şüpheliden 2'si tutuklandı.

Kendilerini Devlet görevlisi olarak tanıtıp 15 milyonluk vurgun yapmışlar

Muğla İl Emniyet Müdürlüğü tarafından Muğla ve Osmaniye'de eş zamanlı gerçekleştirilen dolandırıcılık operasyonunda, kendilerini devlet görevlisi olarak tanıtıp 15 milyon liralık vurgun yapan beş kişilik çete üyeleri yakalandı.

EGM, “EN YAYGINI, KONTÖR VE PARA DOLANDIRICILIĞI”

TC İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından vatandaşların iletişim yoluyla dolandırılmaması için paylaşılan bilgi notunda, "Türkiye genelinde en yaygın dolandırıcılık yönteminin, “kontör ve para dolandırıcılığı” şeklinde telefon yoluyla gerçekleştirildiği belirtildi

BİLİŞİM DOLANDIRICILARI TUTUKLANDI

Muğla İl Jandarma Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince çok sayıda web sitesi (escort, jigolo, ajans vb.) tasarlayarak vatandaşları dolandırdıkları tespit edilen şüphelilere yönelik Ula İlçesi Ataköy Mahallesinde düzenlenen operasyonlarda; notebook bilgisayar, 18 adet cep telefonu, çok sayıda simkart ve yasa dışı faaliyetlerden elde ettikleri düşünülen 170 bin TL nakit para ele geçirildi.

JANDARMADAN UYUŞTURUCU VE BİLİŞİM DOLANDIRICILIĞI OPERASYONU

Muğla İl Jandarma Komutanlığınca yapılan istihbarı çalışmalar sonucu, Ula ilçesi Ataköy Mahallesinde B.G., İ.E.E., S.K., D.G. ve B.B.Ç. isimli şahısların ellerinde bulunan uyuşturucu maddeleri satmak için müşteri arayışı içerisinde oldukları ve bilişim sistemlerinin araç olarak kullanmak suretiyle dolandırıcılık yaptıkları bilgisinin alınması üzerine KOM Şube Müdürlüğü, İstihbarat Şube Müdürlüğü ve Ula İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince şahısların ikametgahlarında arama yapıldı.

KARŞILIKSIZ ÇEK DOLANDIRICISI JANDARMAYA YAKALANDI

Muğla'nın Marmaris ilçesinde Çetibeli jandarma kontrol noktasında gerçekleştirilen çalışmalarda 9 farklı karşılıksız çek ve dolandırıcılık faili olarak aranan şahıs yakalandı.

SURİYELİ DOLANDIRICILAR TUTUKLANDI

Muğla'nın Ortaca İlçesinde kendilerini savcı, polis olarak tanıtarak 62 yaşındaki N.B isimli vatandaşı 3 milyon lira dolandıran Suriye uyruklu 3 kişi, Muğla İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Şanlıurfa, Konya ve İzmir illerinde gerçekleştirilen operasyonla yakalandı.

MUĞLA JASAT EKİPLERİ DOLANDIRICILARI SAKLANDIKLARI YERDE YAKALADI

Muğla İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı JASAT ekipleri dolandırıcılık şüphesi ile Mersin ilinde bulunan 4 şüpheliyi yaptıkları operasyon ile yakaladı.

DOLANDIRICILAR, EKİPLERCE KISKIVRAK YAKALANDI

Fethiye’de ihalelere girerek devlet arazilerini satın aldığını birlikte bu işi yapabileceklerini iddia eden üş kişi Fethiye İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekiplerinde nitelikli dolandırıcılık suçundan gözaltına alındı.