Eba Haberleri

Eba Haberleri

Fethiye'de Ciğerci Bekir Hizmete Açıldı

Akarca Mahallesi Şehit Nihat Oran Caddesi no:11/c’de ciğer ile etli ekmeği ve çokça eşsiz lezzet ile kaliteyi Fethiyeliler ile buluşturan Ciğerci Bekir, yıllardır tecrübesi bulunan ustaları ile bu sektöre adından söz ettiren işletmeler arasında bulunuyor. Ciğerci Bekir işletmecisi Hazal Kırıcı ile kebapçı ustası Turgut Usta mikrofonlarımıza açıklamalarda bulundu.

Basın İlan Kurumu (BİK) Yönetim Kurulu Üyesi Tahir Gülebak, Basın İlan Kurumunun kuruluş yıldönümünün 63. yılına ilişkin kutlama mesajı yayımladı.

Gülebak, masajında Türk Basınının en büyük destekçisi ve güvencesi olarak 63 yıldır faliyet gösteren Basın İlan Kurumunun yönetimi ve çalışanlarını tebrik etti.

“Şahinler” Organize Suç Örgütü Çökertildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 3 ilde düzenlenen "Kafes-27" operasyonunda "Şahinler" olarak bilinen organize suç örgütünün çökertildiğini açıkladı. Bakan Yerlikaya, operasyonda aralarında örgüt elebaşı İlkay Yılmaz'ın da yer aldığı 15 şüphelinin gözaltına alındığını belirterek, operasyona devam edildiğini bildirdi.

BİK Yönetim Kurulu Üyesi Gülebak; “Kolaylaştırıcı Tedbirlerle Basının Yanındayız”

Anadolu Gazeteciler Temsilcisi ve Basın İlan Kurumu (BİK) Yönetim Kurulu Üyesi Tahir Gülebak, Mardin’de gazetecilerin katılımı ile düzenlenen toplantıda basın ve medya kuruluşlarına verilen destekler hakkında bilgilendirme yaptı.

Öğretmenler, lise öğrencilerine ders kitapları ve öğretim materyalleri hazırlıyor

Muğla Ortaöğretim Ders Kitapları ve Öğretim Materyalleri Hazırlama Komisyonlarındaki öğretmenler, ders ve etkinlik kitaplarının yanında dijital içerikler üretiyor, bu içerik ve materyaller ülke genelinde liseler ve EBA’da öğretmen ve öğrencilerimizin kullanımına sunuluyor.

"Kafes Operasyonları" ile “Germiciler” suç örgütü çökertildi

Muğla’da düzenlenen ‘Kafes’ operasyonları çerçevesinde, elebaşılığını Hakan Germici’nin yaptığı ve ‘Germiciler’ grubu olarak bilinen organize suç örgütü çökertildi. Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde düzenlenen operasyonda aralarında örgüt elebaşı Hakan Germici’nin de bulunduğu 10 şüpheli şahıs tutuklandı.

Muğla sulu kebabı coğrafi işaretini aldı

MUTSO tarafından başvurusu yapılan Muğla Sulu Kebabı, coğrafi işaretini aldı.

Çocuk senfoni orkestrası seyircilerle buluştu

Cumhuriyetin 100. yıl etkinlikleri kapsamında, kardeş şehir Eskişehir Tepebaşı Belediyesi iş birliğinde Bodrum Belediyesi’nin organize ettiği “İki Elin Sesi Var Çocuk Senfoni Orkestrası” konseri izleyenler tarafından ilgi gördü.

“İki Elin Sesi Var Çocuk Senfoni Orkestrası” Bodrum’da

Tepebaşı Belediyesi İki Elin Sesi Var Çocuk Senfoni Orkestrası, kardeş şehir Bodrum’da düzenlenecek konserde izleyici karşısına çıkacak.

Özcan Deniz, Orhan Gencebay’ın doğum gününü sahneden kutladı

Bodrum Yalıkavak Günay sahnesine çıkan Özcan Deniz, sahnede Orhan Gencebay’ın doğum gününü kutladı.

Martı Kafe, Mahkeme Kararıyla Boşaltıldı 

Fethiye’de 2012 yılından bu yana hizmetini sürdüren Martı Kafe, uzun süre kapalı kalması gerekçe gösterilerek sözleşmesi Fethiye Belediyesi Anonim Şirketi (FEBAŞ) tarafından fesih edildi.

Rokka Restaurant, Kayaköy’ün eşsiz güzelliğinde hizmetleriyle fark yaratıyor

Tarihi M.Ö üç binli yıllara kadar dayanan ve birçok uygarlığa ev sahipliği yapmış Kayaköy’ün mistik aurasında, organik kahvaltı, Anadolu lezzetleri ve kebap çeşitleriyle hizmet veren Rokka Restaurant, misafirlerine eşsiz bir deneyim sunuyor.

Tatile Gelen 3 Bin 607 Turist, Turizmcinin Yüzünü Güldürdü

Turizmin göz bebeği Muğla'nın Bodrum ilçesine sabah saatlerinde yanaşan yolcu gemisi turizmcinin yüzünü güldürürken, 2 bin 588 yolcu bin 19 mürettebat olmak üzere toplam 3 bin 607 kişi Bodrum'a geldi.

Aydemir ailesinin acı günü

Letoon Hospital Hastanesi sahibi Hasan Aydemir’in babası emekli Yarbay (Gazi) Sebahattin Aydemir 71 yaşında hayatını kaybetti.

EŞİNE YARDIM İÇİN BAŞLADIĞI TAKSİ ŞOFÖRLÜĞÜ, MESLEĞİ OLDU

Muğla’nın Fethiye ilçesinde eşine yardım etmek için başladığı taksi şoförlüğü Fatma Yaşar’ın (45) mesleği oldu. Fethiye’nin ‘Şoför Nebahat Ablası’ olarak tanınan Yaşar, özellikle turistlerin gözdesi oldu.

GÜLEBAK, “ŞANLIURFA OLARAK HIZLI ŞEKİLDE ÇALIŞIYORUZ”

Cemiyet Başkanı aynı zamanda Basın İlan Kurumu Yönetim Kurulu Üyesi Tahir Gülebak, depremin 4. gününde Şanlıurfa’dan açıklamalarda bulundu.

ANADOLU GAZETE SAHİPLERİ TEMSİLCİLERİ BELLİ OLDU

Basın İlan Kurumu Genel Kurulu’nda Anadolu gazetelerini Mehmet Ali Dim, Tahir Gülebak ve Mehmet Ergün temsil edecek.

SIKIŞAN YAVRU KEDİ KURTARILDI

Ölüdeniz’de bir kebap salonunun tabelasına sıkışan yavru kedi itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı.

ORTACA’DA DÜNYA ŞOFÖRLER GÜNÜ ZİYARETİ

30 Kasım Dünya Şoförler Gününde Ortaca Belediye Başkan Vekili Volkan Metin ve Meclis Üyesi Sebahi Yılmaz, ilçede bulunan şoför esnaf odası, kooperatif ve taksici esnafları ziyaret etti.

“GERİ DÖNÜŞÜM; GERİ DEĞİL, İLERİ DÖNÜŞÜMDÜR” SERGİSİ AÇILDI

Fethiye Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından “Boş zaman yapılandırma etkinlikleri” kapsamında, 14 Ekim 2022 tarihinde Fethiye Özer Olgun Kültür Merkezi önünde  “Dönüşüm geri değil, İleri dönüşümdür”  sergisinin açılışını Fethiye Cumhuriyet Başsavcısı Günşafak Karartı, Fethiye Adalet Komisyonu Başkanı Abdülkadir Ungan, İlçe Emniyet Müdürü Kayhan Dadaşoğlu, İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Mustafa Çiçek, Fethiye 2. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Sebahattin Akçal, HSK Başmüfettişleri Mustafa İnanç, Gökhan Has, Ahmet Serhat Erginkanat, Adalet Bakanlığı Baş kontrolörü Ahmet Bozdoğan,İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Atmaca, İlçe Halk Eğitim Müdürü İsmail Cazağ, Denetimli Serbestlik Müdürü Mesut Akdülger, Fethiye Cumhuriyet Başsavcılığı Koruma Kurulu üyeleri tarafından yapıldı.

GİRGİN: ZENGİNDEN ALIP FAKİRE VERENE ROBİN HOOD DERLER FAKİRDEN ALIP ZENGİNE VERENE DE RECEP TAYYİP ERDOĞAN

CHP Muğla Milletvekili ve Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Süleyman Girgin, Temmuz ayı bütçe gerçekleşmelerinin yayınlanmasının ardından, Kur Korumalı Mevduat sisteminin halka maliyetiyle ilgili, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati tarafından yazılı olarak yanıtlanması istemiyle bir soru önergesi verdi.

Babadağ’da Volkan Konak rüzgarı esti

Babadağ teleferik işletmesi tarafından gerçekleştirilen ve birbirinden güzel seslerin bir araya geldiği “Eğlence Dorukta” etkinliğinin birinci gününde Cem Adrian, ikinci gününde Hande Yener, üçüncü gününde Murat Dalkılıç, dördüncü gününde Afara Uğur Arslan ve beşinci gününde ise Volkan Konak sahne aldı. Volkan Konak konserine yoğun bir katılım oldu.

Club Med 2’yi Kaymakam Balcı karşıladı

Uzun bir aradan sonra Fethiye’ye ilk defa gelen kruvaze tipi Club Med 2 isimli tekneyi Fethiye Kaymakamı Alper Balcı karşıladı. Polis Botu ile gemiye giden Kaymakam Balcı geminin yolcularına ve mürettebatına hoş geldiniz dedi.

Girgin: Enflasyonla mücadele edemeyenler enflasyon rakamlarıyla mücadele ediyor

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, TÜİK hakkında Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin yanıtlaması istemiyle bir soru önergesi verdi. Konu hakkında Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, bir de konuşma yapan Girgin şunları söyledi:

FETHİYE BELEDİYE BAŞKANI ALİM KARACA : MAKYAJ DEĞİL, KALICI ÇÖZÜM !!

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Ankara merkezli olarak dijital platformda yayım yapan Belediye Gazetesi’ne kapsamlı bir röportaj verdi. Türkiye genelinde çeşitli uygulamalarıyla başarılı olan 34 belediye başkanı ile yapılan röportajlara Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca da dahil edildi. Dergiye konu olan belediye başkanları göreve geldiklerinden bu yana gerçekleştirdikleri çalışmalar, önümüzdeki sürece ilişkin planlamaları ve yaşamakta oldukları sıkıntılar hakkında değerlendirmelerde bulundular.

MEVSİM VE AHMET MENTEŞE BELEDİYE BAŞKANI OLDULAR

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Kocamustafa Efendi İlköğretim Okulu öğrencileri Mevsim Kılınç ve Ahmet Emin Tanışman Menteşe Belediye Başkanlığı makamına oturarak, belediye başkanı oldular.

BELEDİYE BASKETBOL TAKIMI EVİNDE MAĞLUP OLDU

Türkiye Basketbol Ligi’nde mücadele eden Fethiye Belediyespor, Ogm Ormanspor’la yaptığı mücadeleyi 88-115 kaybetti.

TÜRKİYE BASKETBOL LİGİNDE BİTİME 4 MAÇ KALDI

Misli.com Türkiye Basketbol Ligi’nde normal sezonun bitimine sadece 4 hafta kaldı. Basketbol Süper Ligi'ne direkt çıkma konusunda en şanslı takım olarak Manisa Büyükşehir Belediyesi görülürken, Akhisar Belediyespor'un gelecek sezon TB2L'de oynaması haftalar öncesinden kesinleşti. Diğer yandan, takımlar arasında play off’a katılma ve küme düşecek ikinci takım olmama yönünde kıyasıya bir mücadele sürüyor.

BAŞKAN DEMİR: KÖRFEZ ACİLEN TEMİZLENMELİDİR

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Fethiye İlçe Başkanı Mehmet Demir, yıllardır Fethiye Körfezinde dip temizleme çalışması yapılmasını beklediklerini belirterek, “Ne yazık ki iktidar bunu seçim malzemesi olarak kullanmaktan öteye gidemedi. 2019 yılında da Bakan Murat Kurum 250 Milyon liralık proje ile körfezi temizliyoruz dedi ama hiçbir çalışma yok. Ne de olsa söz verip tutmamak gibi kötü bir alışkanlıkları var” dedi.

YAKINDA FETHİYE' YE GELİYOR

2024 yılında yapılacak olan Fethiye Belediye Başkanlığı seçimlerinde aday olacağını açıklayan Salih Eroğlu Fethiye’ye geliyor.