Edebiyat Haberleri

Edebiyat Haberleri

Fethiye Edebiyat Grubu’ndan Anlamlı Etkinlik

Fethiye Edebiyat Grubu tarafından Fethiye Belediyesi katkılarıyla düzenlenen 'Kitap İmza Günü' programı Fethiye Özer Olgun Kültür Merkezi'nde kitapseverleri bekliyor.

Fethiye Edebiyat Gurubu Yazarları, Okurlar İle Buluşuyor

Fethiye Edebiyat Grubu 16 Şubat 2024 Cuma günü saat 10:00- 19:00 saatleri arasında düzenlediği Kitap İmza Günü' nde yazarlarını okurla buluşturuyor.

Büyükşehir Kütüphanelerini 200 Bin Kişi Ziyaret Etti

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Muğla’ya kazandırdığı en önemli yatırımlardan olan Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi bünyesindeki kütüphaneler, sınıflar bilginin merkezi olmaya devam ediyor. Muğla Büyükşehir Belediyesi Kütüphanesi, Çocuk Kütüphanesi, Ünal Türkeş Muğla Tarih Kitaplığı ve Oktay Akbal Edebiyat Kütüphanesi ile yaklaşık 36 bin 500 yazılı esere ev sahipliği yapan Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi dijital olarak da okuyuculara bilgiye erişim imkanı veriyor. Kütüphanelerden tüm vatandaşlar yararlanırken kayıtlı üye sayısı da 4 bin 494. Bugüne kadar yaklaşık 200 bin kişinin ziyaret ettiği kütüphanelerden 68 bin 745 kitapta üyeler tarafından ödünç alındı.

Fethiye Edebiyat Grubundan Yılın Son Kahvaltılı Toplantısı

Fethiye Edebiyat Grubu, Çalış Plajındaki Kerimoğlu kıl çadırda yılın son kahvaltılı toplantısını gerçekleştirdi.

Fethiye Zafer Partisi Atatürk Hayrına Lokma Döktürdü

Fethiye Zafer Partisi İlçe Başkanlığı, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün edebiyata intikal edişinin 85. Yılı sebebiyle Fethiye Özer Olgun Kültür Merkezi önünde lokma ikramında bulundu. 

Menteşe’de öykü yarışmasının kazananı belli oldu

Menteşe Belediyesi’nin bir yayınevi ile beraber düzenlediği ‘2. Mustafa Özbey Edebiyat Ödülü Öykü Yarışması’nda ödüller sahiplerini buldu. 58 dosyanın katıldığı yarışmada Kırıkkale’den İdris U. Yördem ‘Her şey Başta Çok İyi Gidiyordu” dosyası ile birinci seçildi.

Edebiyat Ödülü ‘Öykü Yarışması’ sonuçlandı

Günce Yayınları ile Menteşe Belediyesi’nin birlikte düzenlediği ‘2’nci Mustafa Özbey Edebiyat Ödülü’ öykü yarışması sonuçlandı.

Halil Menteşe’nin çok yönlü kişiliği ele alındı

Milas Belediyesi 14. Sanat Edebiyat Günleri kapsamında düzenlenen İki Zamanın Politikacısı Halil Menteşe Sempozyumu, 23 Eylül Cumartesi günü saat 20.00’de Belediye Toplantı ve Düğün Salonu’nda gerçekleşti.

“Fethiye Kitap Günleri” Özer Olgun Kültür Merkezi’nde

Fethiye Edebiyat Grubu tarafından Fethiye Belediyesi katkılarıyla düzenlenen “Kitap Günleri” programı 31 Ağustos-3 Eylül tarihleri arasında Fethiye Özer Olgun Kültür Merkezi’nde olacak.

Öykü Yarışması Sahibini Bulacak

Günce Yayınları, Menteşe Belediyesi ve Şair Mustafa Özbey'in katkılarıyla Türk edebiyatını desteklemek ve öykü yazarlarını teşvik etmek amacıyla ikincisi düzenlenen 'Mustafa Özbey Edebiyat Ödülü' ne başvurular başladı. Bu yılki Edebiyat Ödülü 'öykü' türündeki bir dosyaya verilecektir.

Sanat Ve Edebiyatın Büyülü Buluşması UKKSA’da

Uluslararası Knidos Kültür Sanat Akademisi’nde, bu yıl 13.sü düzenlenen Knidos'un Sır'ı Sanat Festivali, “Can Baba'ya Bin Selam” etkinliği 11-12 Ağustos 2023 tarihlerinde “Edebiyat Buluşması” üst başlığı ile sanatçılara ve sanatseverlere ev sahipliği yapacak.

Sanat ve Edebiyatın Büyülü Buluşması UKKSA’da

Uluslararası Knidos Kültür Sanat Akademisi’nde, bu yıl 13.sü düzenlenen Knidos'un Sır'ı Sanat Festivali, “Can Baba'ya Bin Selam” etkinliği 11-12 Ağustos 2023 tarihlerinde “Edebiyat Buluşması” üst başlığı ile sanatçılara ve sanatseverlere ev sahipliği yapacak.

“Sanat- Edebiyat Buluşması” büyük ilgi gördü

Fethiye Özer Olgun Kültür Merkezi sergi salonunda kurulan sergi vatandaşlar tarafından ilgi gördü.

Bodrum’da “Edebiyat Ve Tarih” Konuşuldu

Bodrum Belediyesi ve Livaneli Vakfı organizasyonuyla 2. Akdeniz Edebiyat Günleri 23-24 Haziran tarihlerinde Bodrum’da gerçekleşti.

2’nci Akdeniz Edebiyat Günleri Düzenleniyor

Bodrum Belediyesi ve Livaneli Vakfı iş birliğinde bu yıl ikincisi düzenlenecek olan Akdeniz Edebiyat Günleri başlıyor

MSKÜ'lü Araştırmacıya Macar Liyakat Nişanı

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Melek Çolak, Macaristan Cumhurbaşkanı tarafından Macar Liyakat Nişanı ile ödüllendirildi.

EDEBİYAT GRUBU BAHRİYE ÜÇOK PARKI’NDA BULUŞTU

Fethiye Edebiyat Grubu 29 Mart Çarşamba günü Bahriye Üçok Parkı Belediye Halkevi'nde toplandı.

MSKÜ ÖĞRETİM ÜYESİ AKDOĞAN'A HARVARD’DA FULBRİHT BURSU

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Edebiyat Fakültesi İngilizce Mütercim ve Tercümanlık Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özlem Özmen Akdoğan’ın Fulbright doktora sonrası Araştırma Burs Programı desteklenmeye değer görüldü.

MUĞLA  ÂŞIĞI ALİ ABBAS ÇINAR SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI 

Muğla ile ilgili kültürel değerlerinin tanıtılması anlamında  değerli eserlere imza atan Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Ali Abbas Çınar son yolculuğuna uğurlandı

MUSTAFA ÖZBAY EDEBİYAT ÖDÜLÜ SAHİBİNİ BULDU

Yazar ve Şair Mustafa Özbey işbirliği, Menteşe Belediyesi katkıları ile Türk edebiyatını desteklemek ve öykü yazarlarını teşvik etmek amacıyla düzenlenen 'Günce Yayınları Mustafa Özbey Edebiyat Ödülü' töreni Menteşe Belediye Tiyatrosu Ayhan İçöz salonunda gerçekleşti.

MUSTAFA ÖZBEY EDEBİYAT ÖDÜLÜ SAHİBİNİ BULUYOR

Menteşe Belediyesi katkıları ile Türk edebiyatını desteklemek ve öykü yazarlarını teşvik etmek amacıyla 'Mustafa Özbey Edebiyat Ödülü' sahibini buluyor.

COŞKUN KARABULUT'UN ŞİİRLERİ ÖZBEKİSTAN' DA BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR

Yaşamını Fethiye' de sürdüren Gazetemiz köşe yazarı Coşkun Karabulut' un şiirleri, Özbekistan' da Türk Dünyası Edebiyat literatürüne girdi.

MUĞLA'DAKİ ARKEOLOJİK ÇALIŞMALAR DEĞERLENDİRİLDİ

Muğla Valisi Orhan Tavlı Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekanlığını ve Arkeoloji Bölümünü ziyaret ederek, kazı başkanları ile bir araya geldi.

MSKÜ REKTÖRLÜĞÜNE PROF. DR. TURHAN KAÇAR ATANDI

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi rektörlüğüne 2 ay sonra yeni rektör atandı.  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla 17 üniversiteye rektör atanmasına ilişkin karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Gerçekleşen atmaya göre Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nin yeni rektörü Prof. Dr. Turhan Kaçar  oldu. Aslen Fethiye/Seydikemerli olan Prof. Dr. Turhan Kaçar İstanbul Medeniyet Üniversitesi Edebiyat Fakültesi  Tarih Bölümü Eskiçağ Tarihi Anabilimdalı başkanı olarak görev yapıyordu. 

MSKÜ REKTÖRLÜĞÜNE PROF. DR. TURHAN KAÇAR ATANDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla 17 üniversiteye rektör atanmasına ilişkin karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Gerçekleşen atmaya göre Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nin yeni rektörü Prof. Dr. Turhan Kaçar  oldu. Aslen Fethiye/Seydikemerli olan Prof. Dr. Turhan Kaçar İstanbul Medeniyet Üniversitesi Edebiyat Fakültesi  Tarih Bölümü Eskiçağ Tarihi Anabilimdalı başkanı olarak görev yapıyordu. 

Oktay Akbal Edebiyat Ödülü başvuruları başladı

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Oktay Akbal Edebiyat Ödülü, Cumhuriyet'in 100. Yılının kutlanacağı 2023 yılında, 'Cumhuriyetin 100. Yılı' konu başlığıyla deneme-köşe yazısı dalında yazılmış eserlere verilecek.

KÜLTÜR, SANAT VE EDEBİYAT EVİ ULUSLARARASI RESİM SERGİSİ AÇILDI

Fethiye Kültür, Sanat Ve Edebiyat Evi açıldı. Yoğun katılımın olduğu açılış töreninde birbirinden değerli eserler sergilenirken saz sanatçısı Ali Noyin misafirlere keyifli anlar yaşattı.

CADIANDA KAZI ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Fethiye’nin Yeşilüzümlü mahallesinde bulunan birçok tarihi yapıta ev sahipliği yapan Cadianda başlatılan kazı çalışmaları ile gün yüzüne çıkarılıyor.

Tazeleme Üniversitesi kitabı okuruyla buluştu

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muammer Tuna'nın kaleme aldığı Muğla Tazelenme Üniversitesi kitabının tanıtım, söyleşi ve imza günü düzenlendi.

Uluslararası Felsefe konferansı başladı

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü tarafından 'Kültürlerarası Karşılaşmalar' temasıyla Uluslararası Felsefe Konferansı başladı.